Skip to main

Vacatures executive

YER biedt een breed scala aan vacatures voor executives. Met jouw kennis en ervaring kun jij overal het verschil maken.

Filters

119 vacature(s) gevonden
Nieuw

Recruitment Consultant Sociaal Domein Limburg - YER Nederland B.V.

Maastricht / Eindhoven Sociaal Domein Overheid Hbo In dienst bij opdrachtgever

Ben jij een gedreven recruiter met de juiste mentaliteit én oog voor de mens?

Bekijk vacature
Nieuw

Salesmanager High Tech Industry - Lamers High Tech Systems B.V.

Nijmegen Sales High Tech Hbo In dienst bij opdrachtgever

Als Salesmanager bij Lamers High Tech Systems leid je het klantaccountteam, beheer je persoonlijk de key account ASML en bouw je strategisch mee aan de uitbreiding van andere klanten.

Bekijk vacature
Nieuw

Global Marketing Director

Amsterdam Directie & Management HR Wo Bachelor In dienst bij opdrachtgever

Als Global Marketing Director bij onze opdrachtgever krijg je de kans om een directe impact te maken op de internationale groei van een dynamisch en innovatief bedrijf dat voorop loopt in de...

Bekijk vacature
Nieuw

Coördinator Fiscale zaken - ATTERO B.V.

Wilp Finance Energie Hbo In dienst bij opdrachtgever

Wil jij de expert op het gebied van Fiscale Zaken worden bij Attero? Werk je nauwkeurig en graaf je graag diep om zaken tot op de bodem uit te zoeken? Lees dan snel verder!

Bekijk vacature
Nieuw

Sales Director High Tech Industry - Lamers High Tech Systems B.V.

Nijmegen Sales High Tech Hbo In dienst bij opdrachtgever

Als Sales Director bij Lamers High Tech Systems leid je het klantaccountteam, beheer je persoonlijk de key account ASML en bouw je strategisch mee aan de uitbreiding van andere klanten.

Bekijk vacature

QHSE Manager E-Mobility - EQUANS Infra & Mobility B.V.

Dordrecht of Zaandam Quality & Safety Energie Hbo In dienst bij opdrachtgever

Ben jij een verantwoordelijke professional op het gebied van QHSE en ben je in staat om kwaliteits- en veiligheidsbewustzijn in het DNA van E-Mobility binnen Equans te waarborgen? Dan is dit jouw...

Bekijk vacature

Content Specialist - Briggs & Stratton Netherlands B.V.

Herten Marketing & Communicatie Consumer Goods Hbo In dienst bij opdrachtgever

Creating content for high-end lawn and garden power tools

Bekijk vacature

Teamleider Accountmanagement VvE - Newomij VvE Beheer B.V.

Naarden Facility & Real Estate Vastgoed Hbo In dienst bij opdrachtgever

Weet jij een team van accountmanagers te coachen en verder te ontwikkelen en vind je het leuk om een eigen VvE portefeuille te beheren? Lees dan verder!

Bekijk vacature

Senior .Net Developer/Architect - Milgro B.V.

Rotterdam IT Engineering & Development Hbo In dienst bij opdrachtgever

Geef jij graag richting aan vernieuwing en uitbreiding van het applicatielandschap van Milgro, dé versneller van de circulaire economie? Wil jij de architectuur bepalen en meebouwen aan de applicaties...

Bekijk vacature

Accountmanager - Rodanco B.V.

Alkmaar Sales Chemicals Hbo In dienst bij opdrachtgever

Bij Rodanco BV te Alkmaar is vanwege groei ambitie de vacature ontstaan voor een Accountmanager voor de Specialty Chemicals markt. Ben jij ondernemend, commercieel en heb jij affiniteit met chemie?...

Bekijk vacature

Vacatures Executives

Onder executives verstaan we personeel dat een baan op management- of directieniveau bekleedt binnen een organisatie. Veelvoorkomende thema’s in dit soort functies zijn strategische besluitvorming en leiderschap. Vaak gaan deze thema’s gepaard met de verantwoordelijkheid voor het ontwikkelen en implementeren van organisatiestrategieën. Ook specialisten ziet YER als executives. Bij specialisten moet je denken aan experts op specifieke vakgebieden die diepgaande kennis van en ervaring met vraagstukken hebben binnen een bepaald domein.

Vacatures voor managers, directieleden of specialisten lopen uiteen van CEO/CFO-rollen tot aan data-analisten, legal-experts en strategen. De vacatures voor executives vragen logischerwijs allen om verschillende kwaliteiten, vaardigheden en kennis, maar hebben gemeen dat de besluiten aan of tegen de top van de onderneming aan genomen worden.

Vacatures voor executives verschillen van vacatures voor starters en professionals. In eerste instantie heeft dit te maken met de ervaring die vereist is voor dergelijke functies, evenals de vraag naar leiderschapskwaliteiten en gevoel voor tactische en strategische bedrijfskundige vraagstukken. Specialisten worden vaak ook gevraagd om leiderschapskwaliteiten, maar werkinhoudelijk verschillen deze medewerkers wel van managers en directieleden. Het grote verschil zit in de focus van de werkzaamheden. Waar managers en directieleden breed besturen, richten specialisten zich juist bijzonder nauw op één afdeling of taak binnen de organisatie.

Waar zoeken executives naar?

Managers, directieleden en specialisten kijken bij het kiezen voor een vacature naar andere zaken dan starters en professionals. Waar bij de andere groepen bijvoorbeeld ontwikkelingsmogelijkheden een grote rol spelen, is dat voor ervaren kandidaten minder relevant. Voor dit type kandidaten gaat het vaker om de strategische visie van een organisatie, wat voor langetermijndoelstellingen er vastgesteld zijn en hoe de onderneming of organisatie deze van plan is te bereiken. Ook de mate van verantwoordelijkheid en de aansluiting van de functie bij persoonlijke carrièredoelen kunnen een doorslaggevende rol spelen in het kiezen van een positie voor ervaren kandidaten.

Ervaring is voor dit type kandidaten een sleutelwoord. Meer dan eens wordt in de functie-eisen immers aangekaart dat executives of ervaren professionals bewezen strategische en leiderschapskwaliteiten moeten hebben, of over specialistische vaardigheden dienen te beschikken die de organisatie of het bedrijf op dat moment nodig heeft. Uiteraard wordt bij dergelijke functies altijd gevraagd naar een combinatie van deze ervaring en relevante opleidingen.

Wanneer ben je als professional klaar voor een stap naar executive?

Het verschilt per professional wanneer de stap naar een executivefunctie gemaakt kan worden, maar de primaire vereiste is dat de professional over een flinke hoeveelheid kennis beschikt. Daarnaast ben je je huidige functie idealiter ontgroeid, want wanneer dit niet het geval is, kan het zijn dat het net iets te vroeg is voor een verticale stap en dat je er als kandidaat goed aan doet om eerst nog eens horizontaal te kijken of je elders verdere ervaring en kennis op kan doen.

Succesvolle executives onderscheiden zich doorgaans met verregaande kennis en expertise binnen het vakgebied, maar ook door sterk in de schoenen te staan en de nodige communicatieve, strategische en sociale vaardigheden te hebben. Bedrijven en organisaties zoeken onder andere naar managers die kunnen inspireren, coachen en leiden. Wanneer je als executive over deze eigenschappen beschikt, werkt dat dus zeker in je voordeel.

Vacatures zoeken als executive

Wanneer je als ervaren kandidaat op zoek bent naar een nieuwe baan kun je daar zelf naar op zoek gaan. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van werving-en-selectiepartijen die gespecialiseerd zijn in het zoeken van de juiste persoon. Hoogwaardige werving-en-selectieconsultants ontleden een organisatie, bepalen welke wensen er binnen de organisatie bestaan en sluiten de zoektocht daar op aan. Bij kandidaten identificeren wervingsspecialisten naar wat voor organisatie iemand zoekt en of er rollen zijn binnen portfolio’s die aansluiten op de wensen van beschikbare kandidaten.

Heeft YER vacatures voor executives?

YER biedt vacatures aan voor managers, directieleden en specialisten. Als arbeidsbemiddelingsbureau beschikt YER over vele opdrachtgevers in vrijwel alle industrieën en sectoren. Deze opdrachtgevers koppelt YER aan kandidaten van alle achtergronden, met alle soorten werkervaring en opleidingen. Zodoende kunnen ook executives, bestaande uit managers en specialisten, terecht bij YER voor bemiddelingstrajecten.

De verschillende vacatures die YER voor executives heeft, lopen zeer uiteen. Onder meer finance, engineering, IT- en salesfuncties staan open. Deze vacatures variëren van middle management tot aan directieniveau.

Het voordeel van arbeidsbemiddeling voor executives

Wanneer je als manager, directielid of specialist op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, kun je profiteren van een arbeidsbemiddelaar. Veel opdrachtgevers hebben het netwerk of de marketingexpertise niet om de juiste arbeidskrachten aan te trekken. Een arbeidsbemiddelingsbureau beschikt over zowel dit netwerk als de marketingexpertise. Daarnaast biedt een bureau persoonlijke begeleiding bij het vinden van de juiste positie.