Skip to main

Vacatures executive

YER biedt een breed scala aan vacatures voor executives. Met jouw kennis en ervaring kun jij overal het verschil maken.

Filters

129 vacature(s) gevonden
Nieuw

Chemisch Sales Engineer - Novochem Water Treatment B.V.

Culemborg Sales Chemicals Hbo In dienst bij opdrachtgever

Duik jij in de functie van Chemisch Sales Engineer bij een expert op het gebied van industriële waterbehandeling? Bij Novochem Water Treatment (onderdeel van Aquaprox) bouw je relaties op, ontwikkel...

Bekijk vacature
Nieuw

Senior Belastingadviseur Internationaal - Ruitenburg adviseurs & accountants

Den Haag Finance Financiële Dienstverlening Wo Master In dienst bij opdrachtgever

Heb jij extra interesse in Internationaal Belastingrecht en ben je een echte allrounder die zich bezighoudt met verschillende fiscale vraagstukken voor klanten? Kom dan werken binnen de open en...

Bekijk vacature

Channel Communication Manager PRO - Somfy Nederland B.V.

Hoofddorp Marketing & Communicatie Electrical/Electronic Manufacturing Hbo In dienst bij opdrachtgever

Word Channel Communication Manager bij Somfy, expert in huiselijk comfort en energie-efficiëntie. Je stuurt communicatieprojecten aan voor het professionele verkoopkanaal in Noord-Europa, en vergroot...

Bekijk vacature

Sr Azure Specialist - YER Nederland B.V.

Amsterdam IT Staffing Hbo In dienst bij opdrachtgever / Werken bij YER

Ben jij dé expert in het beveiligen, beheren en optimaliseren van Microsoft Azure-oplossingen en op zoek naar een technisch uitdagende rol bij een groeiende organisatie dan komen we graag in contact.

Bekijk vacature

Senior Systeembeheerder - YER Nederland B.V.

Amsterdam IT Staffing Mbo In dienst bij opdrachtgever / Werken bij YER

Als systeembeheerder bij YER ben je verantwoordelijk voor het beveiligen, onderhouden en optimaliseren van onze systemen, netwerken en servers. Je werkt nauw samen met collega’s van het IT-team om zo...

Bekijk vacature

Senior Supervisory Stakeholder Manager - ABN AMRO Bank N.V.

Amsterdam Legal Banking Wo Master In dienst bij opdrachtgever

Word Senior Supervisory Stakeholder Manager bij ABN AMRO

Bekijk vacature

Commercial Banker/ Corporate Banker Transport & Logistiek - ABN AMRO Bank N.V.

Amsterdam/Utrecht/Eindhoven/... Finance Banking Wo Master In dienst bij opdrachtgever

Als Banker bij ABN AMRO ben je het gezicht én aanspreekpunt binnen de sector Transport en Logisitiek

Bekijk vacature

Finance Director - Bloomia B.V.

Enkhuizen Directie & Management Agriculture Hbo In dienst bij opdrachtgever

Zie jij internationale bedrijfsvoering als jouw sterke punt en voel jij er wat voor om in de bollen- en bloemenimport en -export te duiken? Bij Bloomia ligt het intercontinentale financiële management...

Bekijk vacature

Manager Bedrijfsvoering (24-32 uur pw) - Stichting Fien Wonen

Hardinxveld-Giessendam Directie & Management Vastgoed Hbo In dienst bij opdrachtgever

Voor Fien Wonen zijn wij op zoek naar een proactieve, inspirerende en verbindende Manager Bedrijfsvoering (24-32 uur pw).

Bekijk vacature

Adviseur Finance & Control - Stichting Sint Trudo

Eindhoven Finance Vastgoed Hbo In dienst bij opdrachtgever

Wil jij deel uitmaken van een team van financiële specialisten die veelal op projectbasis bijdragen aan de onderneming en de operatie? Voor de Eindhovense woningbouwcorporatie Trudo zijn wij op zoek...

Bekijk vacature

Vacatures Executives

Onder executives verstaan we personeel dat een baan op management- of directieniveau bekleedt binnen een organisatie. Veelvoorkomende thema’s in dit soort functies zijn strategische besluitvorming en leiderschap. Vaak gaan deze thema’s gepaard met de verantwoordelijkheid voor het ontwikkelen en implementeren van organisatiestrategieën. Ook specialisten ziet YER als executives. Bij specialisten moet je denken aan experts op specifieke vakgebieden die diepgaande kennis van en ervaring met vraagstukken hebben binnen een bepaald domein.

Vacatures voor managers, directieleden of specialisten lopen uiteen van CEO/CFO-rollen tot aan data-analisten, legal-experts en strategen. De vacatures voor executives vragen logischerwijs allen om verschillende kwaliteiten, vaardigheden en kennis, maar hebben gemeen dat de besluiten aan of tegen de top van de onderneming aan genomen worden.

Vacatures voor executives verschillen van vacatures voor starters en professionals. In eerste instantie heeft dit te maken met de ervaring die vereist is voor dergelijke functies, evenals de vraag naar leiderschapskwaliteiten en gevoel voor tactische en strategische bedrijfskundige vraagstukken. Specialisten worden vaak ook gevraagd om leiderschapskwaliteiten, maar werkinhoudelijk verschillen deze medewerkers wel van managers en directieleden. Het grote verschil zit in de focus van de werkzaamheden. Waar managers en directieleden breed besturen, richten specialisten zich juist bijzonder nauw op één afdeling of taak binnen de organisatie.

Waar zoeken executives naar?

Managers, directieleden en specialisten kijken bij het kiezen voor een vacature naar andere zaken dan starters en professionals. Waar bij de andere groepen bijvoorbeeld ontwikkelingsmogelijkheden een grote rol spelen, is dat voor ervaren kandidaten minder relevant. Voor dit type kandidaten gaat het vaker om de strategische visie van een organisatie, wat voor langetermijndoelstellingen er vastgesteld zijn en hoe de onderneming of organisatie deze van plan is te bereiken. Ook de mate van verantwoordelijkheid en de aansluiting van de functie bij persoonlijke carrièredoelen kunnen een doorslaggevende rol spelen in het kiezen van een positie voor ervaren kandidaten.

Ervaring is voor dit type kandidaten een sleutelwoord. Meer dan eens wordt in de functie-eisen immers aangekaart dat executives of ervaren professionals bewezen strategische en leiderschapskwaliteiten moeten hebben, of over specialistische vaardigheden dienen te beschikken die de organisatie of het bedrijf op dat moment nodig heeft. Uiteraard wordt bij dergelijke functies altijd gevraagd naar een combinatie van deze ervaring en relevante opleidingen.

Wanneer ben je als professional klaar voor een stap naar executive?

Het verschilt per professional wanneer de stap naar een executivefunctie gemaakt kan worden, maar de primaire vereiste is dat de professional over een flinke hoeveelheid kennis beschikt. Daarnaast ben je je huidige functie idealiter ontgroeid, want wanneer dit niet het geval is, kan het zijn dat het net iets te vroeg is voor een verticale stap en dat je er als kandidaat goed aan doet om eerst nog eens horizontaal te kijken of je elders verdere ervaring en kennis op kan doen.

Succesvolle executives onderscheiden zich doorgaans met verregaande kennis en expertise binnen het vakgebied, maar ook door sterk in de schoenen te staan en de nodige communicatieve, strategische en sociale vaardigheden te hebben. Bedrijven en organisaties zoeken onder andere naar managers die kunnen inspireren, coachen en leiden. Wanneer je als executive over deze eigenschappen beschikt, werkt dat dus zeker in je voordeel.

Vacatures zoeken als executive

Wanneer je als ervaren kandidaat op zoek bent naar een nieuwe baan kun je daar zelf naar op zoek gaan. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van werving-en-selectiepartijen die gespecialiseerd zijn in het zoeken van de juiste persoon. Hoogwaardige werving-en-selectieconsultants ontleden een organisatie, bepalen welke wensen er binnen de organisatie bestaan en sluiten de zoektocht daar op aan. Bij kandidaten identificeren wervingsspecialisten naar wat voor organisatie iemand zoekt en of er rollen zijn binnen portfolio’s die aansluiten op de wensen van beschikbare kandidaten.

Heeft YER vacatures voor executives?

YER biedt vacatures aan voor managers, directieleden en specialisten. Als arbeidsbemiddelingsbureau beschikt YER over vele opdrachtgevers in vrijwel alle industrieën en sectoren. Deze opdrachtgevers koppelt YER aan kandidaten van alle achtergronden, met alle soorten werkervaring en opleidingen. Zodoende kunnen ook executives, bestaande uit managers en specialisten, terecht bij YER voor bemiddelingstrajecten.

De verschillende vacatures die YER voor executives heeft, lopen zeer uiteen. Onder meer finance, engineering, IT- en salesfuncties staan open. Deze vacatures variëren van middle management tot aan directieniveau.

Het voordeel van arbeidsbemiddeling voor executives

Wanneer je als manager, directielid of specialist op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, kun je profiteren van een arbeidsbemiddelaar. Veel opdrachtgevers hebben het netwerk of de marketingexpertise niet om de juiste arbeidskrachten aan te trekken. Een arbeidsbemiddelingsbureau beschikt over zowel dit netwerk als de marketingexpertise. Daarnaast biedt een bureau persoonlijke begeleiding bij het vinden van de juiste positie.