Skip to main

Ontwikkelingspsychopathologie

Leer onderscheid te maken tussen normale ontwikkeling en  probleemgedrag en herken ontwikkelingsstoornissen bij kinderen.

Informatie over de training

In deze training leer je het verschil tussen normale ontwikkeling bij kinderen en problematische of verstoorde ontwikkeling. Ook krijg je handvatten om hiermee om te gaan:

  • Kennis over ontwikkelingsopgaven en opvoedingstaken in verschillende fasen.
  • Kennis over bio-ecologische systeemtheorie, ontwikkelingsopgaven, en risico- en beschermende factoren.
  • Kennis over de diagnostische cyclus
  • Kennis over ontwikkelingsstoornissen en passende interventies

Je leert de basiskennis om onderscheid te maken tussen normale ontwikkeling, probleemgedrag en verschillende stoornissen bij kinderen in verschillende ontwikkelingsfasen. Met kennis van de verschillende ontwikkelingsgebieden kun je de aanmeldingsreden, problemen en wensen van ouders en kinderen stapsgewijs uitpluizen. Je krijgt handvatten waarmee je ernst in kaart brengt en leert gericht informatie te verzamelen over kind- en omgevingsfactoren met invloed op het ontstaan, het in standhouden en het beïnvloeden van (probleem)gedrag. 

Duur van de training

Als voorbereiding lees je de door ons aangeleverde stukken en maak je een opdracht (tijdsinvestering 2 uur). De training zelf duurt een dag.

Planning

18 april 2024 - Eindhoven

Kosten

Ben je niet in dienst van YER, dan zijn de kosten € 350,- (excl. BTW) per persoon, inclusief materiaal en lunch.

Bewijs van deelname

Bij 100% aanwezigheid is de training geaccrediteerd door het SKJ met 8.5 punten. Certificaat wordt door de opleider verstrekt.

Geïnteresseerd in deze training? Meld je direct aan Aanmelden