Skip to main
Trainingen en opleidingen

Ontwikkel jezelf binnen het sociaal domein

Wil jij je ontwikkelen binnen het sociaal domein, dan helpt het YER Kenniscentrum je op weg. Onze trainers zijn gespecialiseerd in de domeinen Beleid, Jeugdwet, Participatiewet en Wmo. De trainingen overbruggen theorie en praktijk, en passen bij ieder niveau. Dus of je nu een starter, professional of ervaren consulent bent, met onze begeleiding gaat jouw ontwikkeling als een trein.

Hero Large Starters (2) 1056X1056px Squooshed

Domeinoverstijgend en integraal

Alle trainers van het YER Kenniscentrum beschikken over praktijkervaring in het sociaal domein. Onze trainingen gaan verder dan kennisoverdracht en vaardigheden alleen. We vergroten ook je kostenbewustzijn en begeleiden je bij de ontwikkeling van de juiste houding en mindset. Bovendien vormen domeinoverstijgende kennis en samenwerking belangrijke thema’s. Je leert hoe je in de praktijk een zorgvuldige, integrale afweging maakt om jouw hulp te laten aansluiten bij de leefwereld, het perspectief en het doel van de burger in kwestie. 

De voordelen van het YER Kenniscentrum in het kort:

  • Ervaren trainers met praktijkervaring in het sociaal domein
  • Focus op domeinoverstijgende kennis en samenwerking
  • Trainingen op maat (ook incompany)
Tekst & Image Starter (9) 1280X1280px Squooshed
Voor professionals en incompany

Onze trainingen

Naast dat wij onze eigen YER-trainees en -professionals opleiden, verzorgen we op maat gemaakte incompany-trainingen voor medewerkers van gemeentes en aanverwante organisaties. Ook geven wij vrijblijvend advies over teamontwikkeling en organisatievraagstukken.

Ons aanbod focust zich op de volgende deelgebieden: algemeen, communicatie, Participatiewet, Wmo, Jeugdwet en incompany-traingen. 

In het nu volgende overzicht lees je alles over de trainingen per deelgebied. Staat jouw training er niet bij of heb je vragen, neem dan gerust contact op. Wij staan klaar om alle mogelijkheden vrijblijvend met je te verkennen. 

Algemeen

Als je werkzaam bent in het sociaal domein, is elke aanvraag en iedere burger anders. Logisch dus, dat je in de praktijk tegen tal van vragen aanloopt. Hoe werk je als professional domeinoverstijgend samen, zodat je aansluit bij de leefwereld van burgers en actualiteiten? Hoe help je mensen met problematische schulden of psychische beperkingen het best? In onze trainingen vind je het antwoord op al je vragen. Heb je interesse en wil je meedoen, meld je dan aan.

Communicatie

Uitstekende communicatieve en coachende vaardigheden zijn onmisbaar in je werk. Door bewust te communiceren wordt jouw gesprek namelijk een succes. Daarnaast wil je goed kunnen luisteren, want dat werkt stimulerend voor je gesprekspartners en voorkomt misverstanden. Wil jij een sterke gesprekspartner zijn én blijven voor jouw inwoners? Ontwikkel dan je vaardigheden in effectief communiceren en kies jouw training uit onderstaand aanbod. 

Participatiewet

Als consulent Participatiewet bij de gemeente heb je een gevarieerde baan. Dus is gedegen kennis van de Participatiewet en relevante wetten een must. Daarnaast is het up-to-date houden hiervan en altijd op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen en actualiteiten nog belangrijker. Wil jij je kennis opfrissen, de verdieping ingaan of juist iets nieuws bijleren, bekijk dan ons trainingsaanbod. Staat jouw training er momenteel niet bij? Neem contact met ons op, dan leggen we uit wat de mogelijkheden zijn. 

Wmo

Om inwoners optimaal te ondersteunen is het belangrijk dat je jezelf als Wmo-professional blijft ontwikkelen. Een training volgen bij het YER Kenniscentrum is daarom een goede investering in jouw loopbaan. Interesse in een van onze trainingen? Neem contact op voor meer informatie of schrijf je direct in.

Jeugdwet

Als jeugdwerker staat jouw groei nooit stil. Ook is het belangrijk dat je voor jouw herregistratie tijdig je SKJ-punten haalt. Door op regelmatige basis onze Jeugd-trainingen te volgen blijft jouw kennis up-to-date. Al onze trainingen – ook incompany – zijn SKJ-geaccrediteerd. Beschik je nog niet over een SKJ-registratie, dan bieden wij ook de mogelijkheid het praktijkprogramma te volgen voor het behalen ervan. Zit jouw training er op dit moment niet bij? Neem contact met ons op en bespreek de mogelijkheden. 

Incompany-trainingen

Naast dat wij alle bovengenoemde trainingen ook inhouse verzorgen, bieden wij gemeentes en aanverwante organisaties onderstaand programma. Heb je behoefte aan meer maatwerk of wil je extra modules toevoegen, dan zijn de mogelijkheden legio. Ons team staat klaar voor een vrijblijvende verkenning en helpt je met al je vragen. Neem contact op voor meer informatie.

Praktische informatie

YER-professionals nemen gratis deel aan alle trainingen. Wij vinden jouw ontwikkeling een goede investering, dus zijn je trainingsuren ook voor rekening van YER.

Deelnemers buiten YER betalen € 350,- exclusief btw per trainingsdag, tenzij anders vermeld. Dit bedrag is inclusief alle kosten voor accommodatie, lunch en lesmateriaal. De kosten voor de Jeugdwettrainingen zijn te vinden onder de betreffende training of op te vragen bij het YER Kenniscentrum.