Skip to main

Conflicthantering

De kans is groot dat jij tijdens je werk weleens te maken hebt met lastig, onbeschoft of (dreigend) agressief gedrag. Dit hoeft niet geaccepteerd te worden, maar daarmee is het niet weg. Belangrijk is om ongewenst gedrag vroegtijdig te herkennen. Je wilt het kunnen beïnvloeden en je eigen emoties onder controle houden, zorgen voor je veiligheid en er op een goede manier met collega’s over kunnen praten. 

In deze training leer je daarom lastig/agressief gedrag vroegtijdig te herkennen, jouw rol hierin, en hoe je kunt ingrijpen. Vanuit theorie over conflicthantering en agressie, leer je spanningsopbouw bij cliënten en jezelf te herkennen en leer je ongewenst gedrag om te buigen. Via oefeningen gebaseerd op je eigen gedrag ontdek je wat hierin voor jou het best werkt. 

Informatie over de training

Na deze training heb je kennis over en vaardigheden in omgaan met conflicten en kan je de-escalerend werken.

  • Je ontvangt kennis over emotieregulatie, je leert emoties te herkennen en benoemen
  • Je kunt je eigen grenzen bewaken en benoemen
  • Je wordt bewust van je eigen reacties en invloed op interacties
  • Je wordt bewust van je rol en positie als consulent en wat dit betekent voor een klant

Vanuit effectief communiceren, herkennen van je eigen valkuilen en theorie kun je adequaat handelen in lastige situaties. Je leert omgaan met weerstand en agressie. Je oefent deze dag met een eigen casus en je maakt een test om je eigen conflictstijl in kaart te brengen.

Duur 

1 dag, van 09.30 - 16.30 

Volgende datum en locatie 

13 mei 2024 - Utrecht

Bewijs van deelname

Bij 100% aanwezigheid is de training geaccrediteerd met 8.0 punten door het SKJ. Certificaat wordt door de opleider verstrekt.

Kosten

Ben je niet in dienst van YER, dan kost deze training inclusief lunch € 350,- (excl. Btw).

Geïnteresseerd in deze training? Meld je direct aan Aanmelden