Skip to main

Psychische en cognitieve beperkingen

Je komt bij een inwoner die aangeeft niet te kunnen werken vanwege psychische klachten. Jij wilt diegene graag aan het werk hebben. Wat kun je doen? En hoe ga je om met een cliënt die extra begeleiding vraagt vanwege psychische en cognitieve beperkingen - welke doelen stel je en hoe evalueer je ze? Gesprekken voeren met mensen wiens hersenen anders werken dan je gewend bent, is kortom niet altijd makkelijk.

Informatie over de training

Of het nu om Participatie gaat of om de Wmo, deze training is interessant voor iedere consulent. Met de kennis en vaardigheden die je in deze training opdoet, behandel je meldingen namelijk met meer kwaliteit en vertrouwen.

Je wordt rondgeleid in de wereld van cognitieve en psychische beperkingen; hoe herken je ze en op welke manieren kun je wel en niet reageren. Je krijgt praktische handvatten die je de volgende werkdag al kunt inzetten.

 

In deze training leer je hoe je de beperkingen eerder kan herkennen en begrijpen, zodat je weet wat je kunt doen. Daarnaast gaan we samen aan de slag met casussen uit de praktijk. Natuurlijk is er ruimte om met je eigen casus aan de slag te gaan.

De training wordt interactief gegeven door een ervaren consulent binnen Wmo en Participatie wet, een trainer die alles met voorbeelden uit de praktijk toelicht.

Duur 

1 dag, van 09.30 – 16.30  

Volgende datum en locatie 

8 mei 2025 - Eindhoven

Trainingsmateriaal

Het lesmateriaal wordt digitaal beschikbaar gesteld.

Kosten

Ben je niet in dienst van YER, dan kost deze training inclusief lunch € 350,- (excl. Btw).

Geïnteresseerd in deze training? Meld je direct aan Aanmelden