Skip to main

Diversiteitsgericht werken

Binnen het Sociaal Domein werk je met mensen met diverse achtergronden. Om op een effectieve manier om te kunnen gaan met verschillende mensen is het belangrijk dat je kennis en houding aansluiten bij de achtergrond van de mensen die je in de spreekkamer of thuis aan de keukentafel spreekt en ziet. Iedereen heeft zijn of haar eigen referentiekader wat maakt dat mensen verschillend reageren. Kunnen aansluiten en kunnen verbinden helpt je verder in de samenwerking. 

Informatie over de training

Na het volgen van deze training;

  • ben je bekend met de 8 competenties om (cultuur-)sensitief te kunnen werken
  • ben je bewust van je eigen houding en gedrag in relatie tot jouw referentiekader
  • heb je geleerd signalen te herkennen die kunnen wijzen op Eer Gerelateerd Geweld en wat dit betekent binnen verschillende gemeenschappen

In deze training is er uitgebreid aandacht voor het eigen referentiekader, culturele verschillen, houding en vaardigheden die nodig zijn om (cultuur-) sensitief te kunnen werken. Door theorie te oefenen, competenties te vertalen naar de praktijk en signalen te herkennen van onder andere Eer Gerelateerd Geweld ben je in staat te verbinden met de cliënt en zijn/haar omgeving en de aansluiting te zoeken binnen de cliënt zijn/haar mogelijkheden.

Duur

1 dag,  van 09.30-16.30 uur

Volgende datum en locatie

2 mei 2024 - Eindhoven

Bewijs van deelname

Bij 100% aanwezigheid is de training geaccrediteerd met 7.5 punten door het SKJ. Je ontvangt een certificaat van deelname.

Kosten

Ben je niet in dienst van YER, dan kost deze training inclusief lunch € 350,- (excl. Btw).

Geïnteresseerd in deze training? Meld je direct aan Aanmelden