Skip to main

Civiele techniek

Werk en leer richting civiel technicus bij de overheid, met direct een vast contract.

Meld je aan
Card Grid 832X832 Infra

Over het traineeship

Ben jij een ambitieuze starter in de civiele techniek, klaar om jouw talent te ontplooien en een waardevolle bijdrage te leveren aan boeiende infrastructuur- en civiele projecten in de publieke sector? YER biedt jou het traineeship Civiele Techniek, waarbij je in anderhalf jaar tijd door middel van praktijkervaring en gerichte trainingen uitgroeit tot een deskundig civiel technicus bij de overheid. Dit is jouw kans om een vliegende start te maken in je loopbaan en te werken aan een uitdagende technische carrière bij de overheid. Lees verder en meld je aan voor dit unieke traineeship.

Talent Development Programme Civiele techniek

In dit traineeship combineer je de voordelen van een vaste baan met gerichte ontwikkeling tot vakvolwassen expert in de civiele techniek.

Als Werkvoorbereider Civiele Techniek bij een gemeente, specialiseer je je in grijs, groen of blauw, afhankelijk van jouw ambities. Je speelt een cruciale rol in diverse projecten binnen de openbare ruimte, betrokken bij ontwerpproces, kostenraming, vergunningaanvraag en communicatie met alle betrokkenen.

Werken voor een gemeente geeft je de kans om direct invloed uit te oefenen op de leefomgeving van inwoners en bij te dragen aan de ontwikkeling en het onderhoud van lokale infrastructuur, groenvoorzieningen en waterbeheersing.

Tijdens het werktraject pas je je opgedane kennis en vaardigheden direct toe bij een gemeente uit ons netwerk, waardoor je een solide basis legt voor jouw toekomst in de civiele techniek.

Tijdens dit 18 maanden durende traineeship ontwikkel je technische en softskills. Technische skills zijn vakgericht, softskills maken je een veelzijdige professional. Tijdens het hele traineeship word je begeleid door een gecertificeerde coach, krijg je toegang tot het digitale leerplatform New Heroes en neem je deel aan intervisiesessies met medetrainees. Hierdoor vergaar je waardevolle kennis en inzichten die je direct kunt toepassen in je werk.

Technische vaardigheden

Het technische deel van het traineeship bestaat uit drie modules, verspreid over negen lesdagen:

1. Projectmatig Werken:

Introductie tot projectmatig werken in de bouw- en infrasector
Uitleg van GROTIK-principes: Geld, Risicobeheersing, Organisatie, Tijd, Informatie, Kwaliteit
Twee lesdagen over contractvormen: RAW, UAV, UAV-GC

2. Beheer en onderhoud:

Praktijkdag om kennis toe te passen
1,5 lesdag gericht op RAW-bestekken
1,5 lesdag gewijd aan beheer en onderhoud

3. Persoonlijke ontwikkeling:

Twee lesdagen om communicatievaardigheden te verbeteren
Feestelijke diploma-uitreiking

Parallel aan het leertraject, werk je als civiel technicus bij een gemeente uit ons netwerk. Als technisch vertegenwoordiger namens de lokale overheid ben je betrokken bij het ontwerpen, aanleggen en beheren van diverse aspecten van de openbare gebouwde omgeving, zoals:

 • Bruggen: realiseren van veilige en duurzame verbindingen tussen gebieden
 • Kabelnetwerken: ontwikkeling en het onderhoud van essentiële communicatie- en energie-infrastructuren
 • Leidingen: aanleggen van water- en gasleidingen voor betrouwbare nutsvoorziening
 • Spoorwegen: ontwerpen en onderhouden van efficiënte spoorwegsystemen
 • Gebouwen: ontwikkelen en onderhouden van openbare gebouwen zoals scholen, gemeentehuizen en sportfaciliteiten


Als werkvoorbereider bij een gemeente heb je een veelzijdige en uitdagende functie, die de leefomgeving voor de lokale gemeenschap verbetert.

Softskills

Als trainee werk je ook aan persoonlijke ontwikkeldoelen, ondersteund door een gecertificeerd arbeidspsycholoog als coach. Dit kan een zelf geformuleerd doel zijn tijdens een driegesprek tussen jou, de opdrachtgever en je coach, of een doel aangedragen door je opdrachtgever.

We helpen je graag groeien. Individuele coachingsessies, waarin we ons focussen op jouw persoonlijke ontwikkeling zijn daarom mogelijk binnen dit traineeship. 

Ons aanbod

Als trainee geniet je van diverse voordelen en ontwikkelingsmogelijkheden:

 • Direct een contract voor onbepaalde tijd bij YER
 • Een salaris van 3.317 euro per maand, op basis van 36 uur (Conform schaal 9 – gemeente CAO)
 • Eindejaarsuitkering van 7,55%
 • Vakantiegeld ter hoogte van 8,33% van je bruto jaarloon
 • 25 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband (40 uur per week)
 • Uitdagende projecten bij gerenommeerde organisaties
 • Netwerkmogelijkheden met andere high-potentials en professionals in jouw vakgebied
 • Kansen om aanvullende certificaten en opleidingen te behalen

Wie ben jij?

We zoeken jou als je een leergierige starter bent, met bij voorkeur stage-ervaring bij een gemeente, omgevingsdienst, waterschap of provincie. Je hebt een van de volgende opleidingen succesvol afgerond:

 • Wo Civiele Techniek, Technische Bestuurskunde of Bouwkunde
 • Hbo Civiele Techniek, Infrastructuur, Civil Engineering, Watermanagement, Milieukunde, Bouwkunde of (Bouw)technische Bedrijfskunde
 • Mbo Bouwkunde, Infra, Civiele Techniek, Technicus Engineering, Milieutechniek, Watermanagement of Groen

Onze expertise is je springplank

Sinds 1987 is YER actief als arbeidsbemiddelaar en groeiden we uit tot een internationale speler met uitgebreide netwerken in diverse werkvelden, waaronder de technische sector. Dit betekent voor jou als kandidaat dat je profiteert van jarenlange ervaring en een uitgebreid netwerk.

Bij YER creëren we op maat gemaakte oplossingen die actuele uitdagingen in de arbeidsmarkt aanpakken. Talent Development Programs zijn hier een voorbeeld van, waarbij we maatwerk bieden aan organisaties én hoogopgeleide young professionals zoals jij.

Geïnteresseerd?

Ben je enthousiast over dit Talent Development Program? Laat dan je gegevens achter, waarna wij contact met je opnemen.

Nog vragen? Neem contact op met:

Jorik Knol
Met ruime ervaring in de arbeidsbemiddeling in de bouw en techniek en het ruimtelijk domein civiele techniek kan ik opdrachtgevers...
Maak kennis met Jorik