Skip to main

YER begint expansie naar Duitsland met overname Staffxperts

YER heeft de in Bochum gevestigde werving- en technologiespecialist Staffxperts overgenomen, waarmee het bedrijf een belangrijke stap zet in zijn internationale groeistrategie. Met deze overname positioneert YER zich als toekomstgerichte innovator op de Duitse markt, in lijn met de ambitie om zijn internationale reikwijdte te vergroten.

Als dynamisch internationaal detacherings- en wervingsbureau zet YER zijn unieke ondernemende mentaliteit en zijn datagestuurde expertiseplatform in om verdere groei voor Staffxperts te ondersteunen. Staffxperts werd in 2005 gelanceerd door oprichter Carsten Bornemann en heeft drie vestigingen in Duitsland. De onderneming is sterk vertegenwoordigd in de sector voor duurzame energie en sluit perfect aan bij de visie van YER op de energietransitie als versneller van groei. Deze synergie zal het dienstenaanbod van YER voor zowel klanten als kandidaten verder verbeteren, met name in sectoren die cruciaal zijn voor duurzame ontwikkeling.

YER CEO Johan Overgaauw
Toetreden tot de Duitse markt is de belangrijkste strategische prioriteit voor YER. De samenwerking met Staffxperts is een volgende stap in onze ontwikkeling als toonaangevend internationaal platform voor verdere groei, gedreven door ons gedeelde commitment aan excellent werk, innovatie en het aanjagen van positieve ontwikkelingen in de sector. Samen zullen we op zoek gaan naar andere partnerschappen in heel Duitsland om zo onze aanwezigheid in verschillende regio’s en sectoren te versterken en uit te breiden.

Staffxperts CEO Carsten Bornemann
Ik heb er alle vertrouwen in dat de samenwerking met YER ons zal helpen om nieuwe successen te ontsluiten en ben zeer enthousiast over de mogelijkheden die dit biedt voor onze beide bedrijven. Het was een genoegen om met het team van YER samen te werken aan deze nieuwe alliantie en om zo’n ondernemende partner met grootse ambities te vinden. Ik kijk ernaar uit om dit nieuwe avontuur samen met het YER-team te vervolgen.


De samenwerking zal naar verwachting leiden tot een robuuste uitwisseling van inzichten en best practices, het stimuleren van innovatie en het ondersteunen van verdere expansie en groei. De klantenkring van Staffxperts bevindt zich voornamelijk in de energiesector en YER wil hiermee graag zijn relevante positie op het gebied van duurzame energie versterken, door gebruik te maken van zijn uitgebreide netwerk en middelen om zowel bestaande als toekomstige klanten van beide bedrijven te ondersteunen.

Met deze overname begint een spannend nieuw hoofdstuk in het verhaal van YER. YER zal zijn aanwezigheid in Duitsland en daarbuiten blijven uitbreiden, en dit nieuwe partnerschap onderstreept de toewijding van het bedrijf aan het leveren van bovengemiddelde waarde aan zowel klanten als kandidaten, terwijl deze stap ook de status van YER als toonaangevend bedrijf in de detacherings- en wervingssector versterkt. De gezamenlijke expertise van YER en Staffxperts zal een impactvolle aanwezigheid op de Duitse markt zijn als katalysator van vooruitgang en innovatie, in lijn met YER’s strategische visie voor de toekomst.