Skip to main
Martin Panman - Wmo-consulent Gemeente Etten-Leur - Gedetacheerd via YER

"Gedetacheerd werken in de publieke sector is één groot avontuur"

Martin Panman werkt gedetacheerd via YER in de publieke sector. Hij vertelt in dit stuk onder meer over waarom hij koos voor gedetacheerd werken, zijn werkgeluk en ambities.

Martin Panman werkt gedetacheerd via YER in de publieke sector. In dit artikel vertelt hij onder meer over waarom hij koos voor gedetacheerd werken, zijn werkgeluk en ambities.

“Ik ben sinds oktober 2019 in dienst bij YER en werk als Allround WMO-consulent voor de gemeente Culemborg. Dit is mijn eerste opdracht via YER, en ik ben eigenlijk best blij dat deze al anderhalf jaar duurt.

Voordat ik startte bij YER was ik al langer aan het bedenken wat ik wilde doen: na 13 jaar in Veghel-Sint Oedenrode blijven, of toch opnieuw de detachering in? Dat heb ik daarvoor namelijk ook al tien jaar gedaan, via een andere detacheerder.

Ik voel me gewaardeerd

YER komt op mij professioneel en toch persoonlijk over. Ik heb bijvoorbeeld net een verhuizing meegemaakt en kreeg een mooi bloemetje op tafel, via mijn YER-consultant. Het is hartstikke leuk dat er zo aan je wordt gedacht. Ik voel me gewaardeerd én kan mijn werkervaring goed overbrengen op de collega’s bij de gemeente waar ik voor werk – wat ik ook erg belangrijk vind.”

Detachering is avontuurlijk

“Toen ik voor het eerst weer overwoog om weer gedetacheerd te gaan werken twijfelde ik – mede vanwege mijn leeftijd – of ik het wel zou moeten doen. Het avontuurlijke aspect van gedetacheerd werken trok me uiteindelijk over de streep.

Ik draai momenteel bij de Gemeente Culemborg mee in het vaste team bij loketdiensten. Dat wil zeggen dat ik intakes, huisbezoeken en alle andere bijbehorende wmo-werkzaamheden verricht. Ik heb een volledig e-mailpakket met alle voorzieningen en sta in direct contact met diverse leveranciers en cliënten. Ik heb dus dagelijks te maken met allerlei mensen en partijen, wat extra bijdraagt aan het avontuurlijke gevoel dat ik eerder noemde.

Je kijkt telkens weer in een andere keuken en werkt met nieuwe mensen. Daar krijg ik energie van.

Een andere reden dat ik erg content ben met gedetacheerd werken, is dat ik niet te veel met werkgroepjes en dergelijke in de weer ben, maar in plaats daarvan vooral het ‘échte werk’ doe. Want dát vind ik uiteindelijk toch echt het belangrijkste.

Detachering betekent afwisseling in opdrachten, en dat spreekt me ook erg aan. Je kijkt zodoende telkens weer in een andere keuken en werkt met nieuwe mensen. Daar krijg ik energie van.”

Blijvend in ontwikkeling

“Waar ik ook veel energie van krijg, is het ondersteunen van mijn collega’s. Door mijn ervaring in het vak merk ik dat ik hen vaak van nuttig advies kan voorzien. Dit wil ik graag verder ontwikkelen, bijvoorbeeld in de rol van coach voor mijn gedetacheerde collega’s.

Ik mag nog zes jaar werken totdat ik met pensioen ga en wil niet stilvallen. Ik heb daarom in november een training Wmo Toezicht Handhaving in de agenda staan, die ik via YER mag gaan volgen. Het lijkt me interessant om hierover te leren en de nieuwe kennis in te zetten bij verschillende gemeenten.”

Text Image Professionals (5) 1280X1280px Squooshed

Wil jij ook werken voor gemeenten via YER?

Ons nationale netwerk biedt kansen voor starters tot en met doorgewinterde specialisten.

Bekijk de sociaaldomeinvacatures die we je op dit moment aanbieden, solliciteer, en geef je ambities vervolgens volop de ruimte via YER.

Sociaal Domein vacatures