Skip to main

Deze TED Talks maken je een betere sollicitant

In dit blog vijf TED Talks die je helpen tijdens sollicitaties. Experts leggen je uit hoe je betere sollicitatiegesprekken voert en banen vindt waarvan je houdt. Ook delen ze hoe kunstmatige intelligentie solliciteren aangenamer kan maken en hoe (en waarom) je tijdens job-interviews bekwaamheid in plaats van ervaring benadrukt.

Hoe blijf je kalm als je stress verwacht?

De kans bestaat dat een sollicitatiegesprek je stress oplevert, hoe goed je je ook voorbereidt. En gestrest ben je niet op je best. Neurowetenschapper Daniel Levitin legt je daarom in zijn TED-talk uit hoe je voorkomt dat je kritieke fouten maakt tijdens stressvolle situaties.

Bekijk de talk en bewaar je rust:


Vind werk waarvan je houdt

Scott Dinsmore was ongelukkig in zijn baan en nam ontslag. Hij bedacht vervolgens in vier jaar tijd hoe je werk vindt dat leuk én betekenisvol is. Zijn vier jaar denkwerk is bedrieglijk simpel samengevat in dit vermakelijke verhaal.

Klik op Dinsmores talk en volg je hart:


Hoe AI solliciteren verandert

Technoloog Priyanka Jain legt uit hoe kunstmatige intelligentie (AI) en andere technologische innovaties solliciteren een aangenamere ervaring kunnen maken.

Zijn de dagen van solliciteren zonder reactie te ontvangen verleden tijd? En wat betekent het verder voor jou als AI de toekomst van rectruitment is? Ontdek het in deze talk:


Tien manieren om een beter gesprek te voeren

Als ervaren radio-dj kent Celeste Headlee de ingrediënten van een goed gesprek als geen ander: “Eerlijkheid, duidelijkheid, kort en bondig zijn en een gezonde dosis luisteren.”

Check deze talk en je zult merken hoe de skills die Headlee je leert goud waard zijn in netwerk- en sollicitatiegesprekken: