Skip to main
Antoinette - Jeugdconsulent - Gedetacheerd via YER

"Ik mag mijn kwaliteiten inzetten én mezelf verrijken met nog meer kennis en kunde"

Antoinette Geerts werkt via YER gedetacheerd in de publieke sector. Voorheen als jeugdconsulent in West Betuwe, momenteel in diezelfde functie voor de gemeente Vught. In dit artikel vertelt Antoinette onder meer over werkvariatie, de persoonlijke touch en haar ambities voor de toekomst.

“Ik koos voor gedetacheerd werken via YER omdat ik daarmee bij verschillende werkgevers kan onderzoeken wat bij me past, wat ik belangrijk vind in mijn werk en wat ik nodig heb om het goed te kunnen doen.

Toen ik voor het eerst in contact kwam met YER had ik een jaarcontract bij een andere organisatie. Annemarieke van YER vroeg me of ze me na dat jaar mocht bellen. Dat heeft ze gedaan en het gesprek beviel heel goed, want we hadden direct een leuke klik. Ik heb op een hele ontspannen manier kunnen vertellen wie ik ben, hoe ik in het leven sta en wat ik belangrijk vind.

Ik vind het belangrijk dat ik mezelf kan zijn en kan werken op een manier die bij me past.

Annemarieke vroeg mij waar ik qua werk naar op zoek was. Wat ik toen aangaf is wat ik ook altijd aangeef in sollicitatiegesprekken bij opdrachtgevers: ik vind het belangrijk dat ik mezelf kan zijn en kan werken op een manier die bij me past. Ik stel in eerste instantie veel vragen en ga vervolgens met de opgedane kennis aan de slag. Ik hou er niet van om heel lang mee te kijken. Laat mij het maar dóen en op die manier bijleren en ervaring opdoen.”

Lange, gevarieerde opdrachten met menselijke insteek

“De opdrachten bij YER zijn vaak langdurig. Dat vind ik fijn, omdat je dan meer bij het team gaat horen. Als je gedetacheerd werkt in de publieke sector is het belangrijk dat je openstaat voor allerlei doelgroepen. Binnen elke gemeente heb je namelijk te maken met andere soorten mensen waar je je op moet afstemmen.

Wat ik altijd laat zien aan mijn cliënten is dat ik ook een mens en moeder ben, die weleens tegen dingen aanloopt en het dan soms eventjes niet meer weet. Dat is volkómen menselijk en helemaal niet erg. Het is fijn om vanuit dit gedeelde gevoel samen te bedenken waar het probleem ligt en hoe we dat kunnen oplossen.”

Alle ruimte voor ontwikkeling

“Gedetacheerd werken in de publieke sector via YER bevalt mij zo goed omdat in de keuken mag kijken bij verschillende organisaties en gemeenten. Ik mag mijn kwaliteiten inzetten én mezelf verrijken met nog meer kennis en kunde.

Dus voor iedereen die een overstap overweegt: ga het gesprek aan met YER, geef aan wat je belangrijk vindt, en kijk of het bij je past!”

Wil jij jouw kennis en ervaring ook via YER inzetten bij gemeenten?

Bianca leert je graag kennen en beantwoordt al je vragen. 

 

 

Text Image Professionals (2) 1280X1280px Squooshed