Grote opkomst bij YER Public Masterclass

22-01-2016

Gisteren vond de YER Public Masterclass ’één gezin, één regisseur, ben jij dat?’ plaats op ons kantoor in Amsterdam. Tijdens deze Masterclass werd er stilgestaan bij de jeugdzorg binnen gemeenten. Sinds afgelopen jaar de jeugdzorg is overgeheveld naar de gemeenten bestaat er binnen het werkveld nog veel onduidelijkheid. Voor YER Public reden genoeg om onze professionals tijdens een Masterclass bij te praten over dit onderwerp.

Operationeel Directeur Johan Overgaauw opende de middag. Hij is trots dat de opkomst van ruim 90 professionals een duidelijke groei van YER Public weergeeft. Ook de trainees waren goed vertegenwoordigd. Vanwege de groei wordt het programma-aanbod uitgebreid met kennissessies in de regio, onder andere in Eindhoven en Zwolle.

Danielle van der Feen gaf ons een kijkje in haar werk als Jeugdconsulent. Zij kwam vorig jaar met YER in contact nadat de jeugdzorg bij gemeenten terechtkwam. Danielle werkt nu voor een gemeente in Noord-Holland, waar ze intakegesprekken voert en waardevolle adviezen geeft aan ouders.

Consultant Esther Ollefers, die samen met Jurgen Theunissen de middag organiseerde, gaf daarna het woord aan Ida Bloemendal. Ida is expert op het gebied van jeugdzorg en ging inhoudelijk in op de nieuwe jeugdwet. Wat omvat het precies? Wat zijn de eisen? Ze gaf aan dat de jeugdwet nog steeds werk in uitvoering is. De wijzigingen worden elk jaar geëvalueerd en op den duur worden er nog meer wijzigingen doorgevoerd. Er was veel interactie vanuit het publiek. Onze professionals maakten kenbaar dat wat in de wet is bepaald, in de praktijk vaak anders uitpakt. Ook verschilt het per gemeente hoe hiermee wordt omgegaan.

Onze professionals gingen vervolgens in verschillende groepen verder de diepte in tijdens ronde kringgesprekken. Deze discussies werden onder andere geleid door Christian de Kriek en Dorotheé Beens. Het programma werd afgesloten met de New YERsborrel en een buffet, waar onze professionals onder het genot van een hapje en een drankje collega’s uit het hele land konden leren kennen.

YER PUBLIC event, gezin

Werken voor YER Public 
YER Public biedt uitdagende detacheringsopdrachten voor specialisten binnen het sociaal domein. We bieden uitstekende begeleiding voor de professionals die voor ons komen werken. Heb je na het lezen van dit artikel interesse om ook voor YER Public aan de slag te gaan? Neem dan direct en vertrouwelijk contact op met Johan Overgaauw (Operationeel Directeur), johanovergaauw@yer.nl of 06 29 23 91 95.

Lees meer over YER Public of lees de verhalen van professionals die de stap naar YER al maakten.