Skip to main

Studententrainingen

Onze expertise verandert professionele ontwikkeling in een unieke ervaring voor jong talent. YER-studententrainingen zijn zeer interactief, in-house ontwikkeld volgens de principes van Karin de Galan en op maat gemaakt aan de hand van de input van studenten. Zo bereiden we met gerichte aandacht iedere deelnemer grondig voor op de arbeidsmarkt van nu. 

Aanvragen studententraining
Hero Large 1056X1056px Trainingsaanbod

Trainingsaanbod 

YER-studententrainingen kunnen op allerlei tijden worden ingepland op locaties zoals hogescholen en universiteiten, maar ook studie-, studenten- en sportverenigingen. We denken graag met je mee als sport-/studieverenigingsbestuurslid, docent of studentenbegeleider over een exact op maat gemaakte training voor jouw studenten. 

Ken je kwaliteiten 

Wat zijn jouw unieke vaardigheden? Veel studenten vinden dit een lastige vraag. Met behulp van interactieve opdrachten ontdekken de studenten hun kwaliteiten en weten zij hoe ze die in de toekomst moeten verkopen aan toekomstige werkgevers.

Persoonlijk leiderschap 

Heb je ook weleens het gevoel dat je de regie over je leven kwijt bent? Het is dan tijd om het heft in eigen hand te nemen. Tijdens deze training onderzoeken we wat studenten blij maakt en wat zij te bieden hebben. Vervolgens stellen we doelen op die helpen om weloverwogen keuzes te maken tijdens de studie en richting de eerste baan.

LinkedIn

Wat moet er op je LinkedInprofiel staan, hoe maak je gebruik van de vacaturebank en hoe schrijf je een goede post? Afhankelijk van de behoeften van de studenten stellen we het programma op.

Je droombaan vinden 

Ben jij op zoek naar dé droombaan? De mogelijkheden zijn eindeloos, dus de kans is groot dat je niet goed weet waar je moet beginnen. Gelukkig weten wij dat wel. In deze training gaan wij samen met studenten op zoek naar wat hen drijft. Samen ontdekken we hun kernwaarden, interesses en kwaliteiten. We reiken praktische tips en tricks aan voor hun oriëntatie op de arbeidsmarkt. Het resultaat: studenten die zelfverzekerd door hun carrière navigeren.

Bouw een netwerk op 

Je komt iemand tegen waarmee jij graag in contact komt, bijvoorbeeld een interessante werkgever. Hoe spreek je iemand aan die geen interesse toont in jou? Hoe bereid je een netwerkgesprek voor? Hoe ga je zelfverzekerd een netwerkgesprek in? Afhankelijk van de behoeften van de studenten stellen we het programma van de training op.

Bouw een goed cv

Maak je voor iedere sollicitatie een nieuw cv? Wat zet je er wel en niet op? Hoe kom je professioneel over? Aan het einde van deze training weet de student precies hoe een goed cv eruitziet.

Opvallen met je motivatiebrief

Hoe zet je jouw motivatiebrief in de spotlights? Met interactieve opdrachten en voorbeelden leren jouw studenten wat ze wel en niet moeten opnemen in de brief, wat de kans op een uitnodiging vergroot.

Sollicitatiegesprek

Hoe bereid je je voor op een sollicitatiegesprek, hoe zorg je dat je opvalt en hoe verkoop je jouw onderscheidend vermogen? Dit is een greep uit de onderwerpen die wij tijdens de training behandelen.

Salarisonderhandelingen 

Hoe pak je een salarisonderhandeling aan, wat ben je waard op de arbeidsmarkt en welke arbeidsvoorwaarden zijn belangrijk? In deze training behandelen we het hele proces: van de voorbereiding tot het uiteindelijke gesprek.

 

 

Effectief onderhandelen 

Hoe pak je een onderhandeling aan? Tijdens deze training leren studenten hoe ze voor hun eigen belangen op komen én ervoor zorgen dat de uitkomst optimaal is voor beide partijen. Kortom: een win-win situatie.

Presenteren met impact 

Krijg jij plankenkoorts alleen al bij het idee van een presentatie geven of wil je leren hoe je je boodschap nóg krachtiger overbrengt? In deze interactieve training leren studenten hoe ze de verschillende aspecten van presenteren moeten inzetten, zodat zij met een zelfverzekerd gevoel voor een groep staan.

Timemanagement 

Wat werkt voor jou, hoe maak je een concrete planning en hoe reken je af met uitstelgedrag? Afhankelijk van de behoeften van de studenten stellen we het programma van de training op.

Efficiënt samenwerken 

Waar loopt jouw team tegenaan bij samenwerkingen? Dit kan bijvoorbeeld gaan over het gedrag van teamgenoten, onuitgesproken verwachtingen of de communicatie binnen het team. We gaan graag met de studenten in gesprek om een passende training te maken die de onderlinge samenwerking optimaliseert.

Snel en doelgericht vergaderen 

Duren vergaderingen te lang, zit er geen structuur in of komen er geen conclusies uit? In deze training gaan we aan de slag met de struikelblokken waar teams tegenaan lopen. Die kunnen gaan over groepsdynamiek, wie welke rol aanneemt en hoe je hier invloed op uitoefent, hoe je brainstormt, etc. We gaan graag met de studenten in gesprek om een passende training te maken die hun vergaderingen optimaliseert.

Storytelling

Hoe zorg je voor een pakkend, overtuigend verhaal dat écht aansluit bij jouw publiek? In deze interactieve training leren studenten hoe je een krachtig verhaal vertelt op een kernachtige, persoonlijke en inspirerende manier. Daarnaast leren ze hoe je een connectie maakt met het publiek zodat zij geboeid blijven luisteren.

 

 

De expertise van YER verandert professionele ontwikkeling in een unieke ervaring voor studenten. Interesse?

Vul het formulier in en wij nemen contact met je op 

Aanvragen studententraining
Tekst & Image 1280X1280px Trainingsaanbod