Skip to main
Hero Image Starter (9) 3200X1600px Squooshed
Van veelbelovend talent naar volwaardig professional

Traineeships

Met een uitdagend werk-leertraject van YER zet je jouw organisatie op voorsprong in the war for talent. Onze Talent Development Programs (TDP’s) verzekeren je van een gezonde instroom van talentvolle trainees met gewilde profielen. Wil jij jou organisatie verrijken en groeien? Ontdek dan hoe onze TDP’s jouw ambities in beweging brengen.

Voor ambitieuze organisaties

Onze TDP's leggen de basis voor een duurzaam personeelsbestand. Of je nu te maken hebt met groei, vergrijzing of overmatige externe inhuur wil afschalen, via ons grote, landelijke netwerk kom je in contact met hoogopgeleide, Nederlandstalige professionals. De traineeships zijn branchegericht en - afhankelijk van de organisatiebehoefte - op maat samen te stellen. Een traineeship van YER brengt jou:

  • Directe inzetbaarheid van gemotiveerde starters
  • Snelle overbrugging van de kenniskloof
  • Langdurige binding van talent

Figuren Tdp 1280Px 2
Leermodel Charles Jennings

De drie bouwstenen van ons TDP

 

Met onze TDP's investeren we in de ontwikkeling van onze trainees. Voor de opbouw van onze programma's baseren we ons op het leermodel van Charles Jennings. Dit leermodel bestaat uit drie bouwstenen: 

• 70% experimenteel leren: werkervaring opdoen
• 20% sociaal leren: coaching en intervisie
• 10% formeel leren: soft-, business, hardskills, trainingsacteurs

Met onze groeitrajecten dichten trainees de kenniskloof en ze ontwikkelen zich in rap tempo tot jonge professionals die veel rendement opleveren. Ook op de lange termijn: gemiddeld 78% is vijf jaar na afloop van het TDP nog in dienst bij dezelfde werkgever.

Ontdek onze aanpak

Wij bieden Talent Development Programs aan in IT, engineering, overheid, financieel en sales. Mocht je een traineeship zoeken in een branche of specialisatie waarvoor wij nog geen traject aanbieden, dan zijn er veel mogelijkheden voor een maatwerkprogramma. 

  • Toegang tot starters
  • Minimalisering kenniskloof
  • Deskundige begeleiding
  • Snelle inzetbaarheid
  • Vrije overname

Toegang tot landelijk startersnetwerk

Via YER krijg je toegang tot een groot, landelijk netwerk van hbo- en wo-studenten met gewilde profielen. Om studenten maximaal te bereiken treedt ons Talent Acquisition Team in een vroeg stadium in contact met high potentials.

Om hun ontwikkeling te versnellen en ter voorbereiding op de arbeidsmarkt volgen zij vanaf het derde en vierde studiejaar praktijkgerichte YER-trainingen. Aan het eind van het laatste studiejaar start ons Talent Recruitment Team met het recruitmentproces om de starters via een TDP aan vooraanstaande werkgevers te koppelen.

Tekst & Image 20211114 Yer Dag2 0575 1280X1280px Squooshed

Overbrugging tussen theorie en praktijk

Om de theorie en de praktijk te overbruggen is het programma integraal opgebouwd. De kracht van deze opzet is dat alle onderdelen in elkaar grijpen. De starter doet versneld specifieke vakkennis op, waardoor de kenniskloof tussen de opleiding en competenties die jouw organisatie nodig heeft, verdwijnt.

Ook volgen de trainees soft en business skills-trainingen om hun professionele groei te optimaliseren. De trainee leert de opgedane kennis actief te verbinden met de dagelijkse werkzaamheden. Dit vergroot het succes van het TDP.

Tekst & Image 20211114 Yer Dag2 0017 1280X1280px Squooshed

Gecertificeerde coaches

Tijdens het TDP nemen wij de begeleiding van de trainees volledig uit handen. Onze coaches zijn NOBCO-gecertificeerd en beschikken allen over een psychologische achtergrond op universitair niveau.

Naast de uitvoering van hun werkzaamheden volgen de trainees individuele ontwikkelingstrajecten. Onze coaches begeleiden ze persoonlijk, zodat ze doorleren, doorgroeien en vakgerichte werkervaring opdoen.

Text Image Starters (1) 1280X1280px Squooshed

Direct aan de slag

De integrale opbouw van het programma overbrugt de kloof tussen theorie en praktijk. Hierdoor is de starter snel inzetbaar in jouw organisatie. Door de combinatie van werkervaring, aanvullende trainingen en persoonlijke begeleiding van onze coaches ontwikkelt het jonge talent zich in rap tempo tot een volwaardig professional. 

Tijdens het traineeship ligt het werkgeversrisico bij YER, want de starter is bij ons in dienst op basis van detachering. Ook nemen we het opleidingsprogramma en de persoonlijke begeleiding uit handen. Aan het eind van het traject is het de bedoeling dat de trainee bij jou in vaste dienst treedt.

Figuren Tdp 1280Px 1

In vaste dienst

Na afloop van het traineeship heb je de mogelijkheid de trainee zonder verdere verplichtingen over te nemen in vaste dienst. Met het integrale programma en onze deskundige carrièrecoaching groeien de starters uit tot volleerde professionals met afgestemde vaardigheden die passen bij jouw doelstellingen.

Zo verrijk je je organisatie met jong talent, houd je kennis en kunde in huis, en leg je de basis voor een duurzaam, hooggekwalificeerd personeelsbestand.

Text Image Professionals (4) 1280X1280px Squooshed

Talent development programs uitgelicht

Met onderstaande traineeships krijg je een goed beeld van wat trainees allemaal kunnen verwachten. Klik op een afzonderlijk programma voor meer informatie over het inhoudelijke traject.

De belangrijkste stappen tijdens onze samenwerking

Stap 1 van 5
Icon Maximaal Bereik Arbeidsmarkt
Oriëntatie

Samen brengen we in kaart hoe de wervingsbehoefte van jouw organisatie eruit ziet en welke profielen hierbij aansluiten.

Stap 2 van 5
Icon Uitgebreid Netwerk
Afstemming

Aan de hand van jullie wensen kies je voor een bestaand traineeship of een maatwerkprogramma. Ook stemmen we de inhoud af.

Stap 3 van 5
Icon Diepgaande Kennis Van De Markt
Kennismaking

Onze consultants begeleiden je tijdens de selectie van de trainees en de aansluitende kennismakingsrondes.

Stap 4 van 5
Icon Persoonlijke Begeleiding
Start

De trainee start op basis van detachering voor een periode van twee jaar. Regelmatig vinden er onder onze begeleiding voortgangsgesprekken plaats.

Stap 5 van 5
Icon Gespecialiseerde Ervaren Consultants
Overname

Na de detacheringsperiode van twee jaar treedt de trainee bij jou in vaste dienst (geen overnamekosten).

Ontmoet onze consultants

Onze ervaren specialisten kennen jouw branche door en door. Vanuit deze branchekennis geven we realistisch, pragmatisch advies over onze traineeships, en dagen we waar nodig je aannames uit. Alles om de meest duurzame matches te realiseren tussen jouw organisatie en ambitieuze starters uit ons netwerk.

Consultants overzicht
Fabiënne Fokke
Ik startte direct na mijn opleiding Commerciële Economie als talent acquisition specialist bij YER. Het geeft mij telkens weer een kick om...
Maak kennis met Fabiënne
Teddy van den Broek
Tijdens mijn studie communicatie heb ik werkervaring opgedaan bij een robotiseringsbedrijf en een ICT software bedrijf. Ik merkte dat ik...
Maak kennis met Teddy
Eva Hermans
Als Talent Specialist ligt mijn focus op het verbinden van studenten met de arbeidsmarkt, door geïnteresseerd naar hen te luisteren,...
Maak kennis met Eva
Ellen Stegeman
Na mijn studie Facility Management werkte ik drie jaar in de uitzendbranche: eerst als consultant werving en selectie, vervolgens als...
Maak kennis met Ellen
Maaike Lemmens
Nadat ik in 2021 mijn studie Commerciële Economie heb afgerond, ben ik aan de slag gegaan als manager bij Albert Heijn. Anderhalf jaar later...
Maak kennis met Maaike
Kelly Bosch
Als Talent Specialist ligt mijn focus op het verbinden van studenten met de arbeidsmarkt, door geinteresseerd naar hen te luisteren,...
Maak kennis met Kelly
Rein de Bie
Na de voltooiing van mijn studie Arbeids- en Organisatiepsychologie en diverse coachingsopleidingen ben ik sinds 2014 aangesloten bij YER....
Maak kennis met Rein
Eva Sikkes
Na mijn studie Human Resource Management besloot ik de arbeidsbemiddeling in te stappen. Zo heb ik de kennis opgedaan om als talent...
Maak kennis met Eva
Alexandra Cohen
Tijdens mijn studie heb ik een aantal jaar gewerkt als coördinator van 23 studentensportverenigingen in Rotterdam. Hier heb ik geleerd hoe...
Maak kennis met Alexandra
Odille Pots
Vanuit het HR advies werkveld maakte ik begin 2022 de stap naar YER. Nu leg ik als Talent Specialist, met de focus op IT, contact met...
Maak kennis met Odille
YER Software 1.7.1 TDP Image

“Ik ontwikkel mezelf supersnel omdat ik veel begeleiding, hulp en kansen krijg”

Tim van der Laan

  • Trainee Tim van der Laan