Skip to main
Vijf vragen aan Rob van den Sigtenhorst – Advocaat en partner bij BJTK

“Mooi werk, een vrolijke sfeer, een stevige beloning, maar ook voldoende persoonlijke ruimte; waar vind je dat nog meer?”

Bij BJTK vind je meer dan traditionele juridische Zuidaskantoren je te bieden hebben. De opdrachten bij dit boetiekkantoor zijn minstens zo uitdagend, maar er heerst een persoonlijkere, leukere sfeer. Dat heeft Rob van den Sigtenhorst overtuigd om bij BJTK te willen horen. In dit verhaal legt hij uit wat het kantoor zo uniek maakt, welke opgave er ligt te wachten voor de nieuwe advocaat-medewerker finance/restructuring en waarom potentiële nieuwe kandidaten er goed aan doen om deze kans met beide handen aan te grijpen.

1. Wat spreekt jou aan in de finance-en restructuringtak van de advocatuur en waarom ben je neergestreken bij BJTK?

“Ik ben ooit begonnen bij De Brauw. Daar heb ik veel verschillende ervaringen opgedaan, waardoor ik cliënten nu kan bijstaan met diepgaande juridische kennis, creativiteit en businessinzicht. De finance- en restructuringpraktijk is voor mij een optimale combinatie van ‘deals doen’, samenwerken, juridische diepgang en puzzelen. In een finance-transactie breng je vooral een mooie transactie tot een succesvol einde samen met je cliënt en andere partijen, beheer je alles rondom de transactie en houd je zicht op de commerciële belangen van je cliënt."

"Juridisch moet het altijd goed zitten en probeer je slimme oplossingen te bedenken, maar in restructuringzaken moet je echt de economische realiteit van een onderneming doorgronden. Binnen de juridische (on)mogelijkheden verzin je vervolgens met alle betrokkenen een optie waarmee de cliënt door kan, ben je betrokken bij de onderhandelingen en verzeker je dat een onderneming overleeft."

"Bij BJTK houd je je bezig met dergelijke zaken. Dat maakt de day-to-day ontzettend divers; niet alles is even groot en complex als bij grote Zuidaskantoren, maar geregeld is dit ook weer wél het geval. Onze klanten komen bij ons voor service op hoog niveau, omdat zij vaak te maken hebben met complexe of internationale zaken die verregaande gevolgen hebben voor zowel hun onderneming als andere betrokkenen, maar wel op zoek zijn naar echt persoonlijke aandacht van een klein team.”

2. Wat voor bedrijfscultuur heerst er binnen BJTK en hoe is die op dagelijkse basis zichtbaar?

“Wij hebben niet voor niets de vrolijke sfeer benadrukt in onze vacaturetekst. Er wordt hier veel gelachen, meer dan bij welk kantoor dan ook! Er is ruimte voor een grap en iedereen is collegiaal ingesteld. Wij zijn begaan met elkaar, het team is hecht en de verschillende praktijkgroepen vormen geen ‘zuilen’, maar ook tussen deze groepen werken wij juist veel samen. Dienstverlening op hoog niveau voor mooie zaken en mooie cliënten vinden wij daarnaast erg belangrijk – maar ons privéleven ook.”

3. Waar liggen de uitdagingen en hoe kan de nieuwe collega die effectief aangaan?

“Onze finance- en restructuringpraktijk loopt erg goed. De uitdaging is nu om deze tak samen met mij verder uit te bouwen. BJTK draait niet op de automatische piloot. Ja, finance zaken lijken vaak op elkaar, maar er is geen sprake van lopendebandwerk. Elke cliënt is uniek en elke zaak is anders. Dat vraagt om maatwerk. Door de diversiteit in financewerkzaamheden en door het restructuringswerk sta je altijd ‘aan’ en dien je te allen tijde scherp te blijven. Dat houdt je dagen spannend. Je blijft nadenken, wordt op creatief gebied constant uitgedaagd en door binnen het team te sparren over hoe je zaken steeds weer anders moet en kan aanvliegen, proberen we een optimaal eindresultaat te realiseren én blijft het werk leuk.”

4. Over welke eigenschappen, naast hard skills, dient de kandidaat te beschikken om de vacature succesvol te vervullen?

“We zoeken een teamspeler, want dat is noodzakelijk voor iemand die zich binnen de werksfeer van ons kantoor comfortabel wil voelen. Verder zoeken wij iemand met sterk juridisch inzicht, maar vooral ook met inzicht in commerciële drivers van cliënten en de creativiteit om die inzichten te vertalen naar tastbare en effectieve oplossingen. De kandidaat hoeft qua persoonlijkheid niet per se vergelijkbaar te zijn met de mensen die al bij BJTK rondlopen. Wij vinden het juist leuk wanneer onze nieuwe collega iets aan het team toevoegt wat er nog niet is. Dat kan gaan om interesses buiten het werk om, over iemands achtergrond of levensvisie, of iets anders. Nieuwe perspectieven zijn op welke manier dan ook welkom!”

5. Waarom kunnen kandidaten deze mogelijkheid niet afslaan?

“Wij bieden de topcombinatie van leuk en mooi werk, een vrolijke en goede sfeer, een stevige beloning, maar ook voldoende ruimte voor je op persoonlijk gebied. Dit alles vind je binnen een jong, enthousiast en groeiend boetiekkantoor waar de kansen voor het oprapen liggen. Waar vind je dat nog meer?”

Meer weten over deze vacature bij BJTK? Neem direct contact op met Sharon Perez: sharonperez@yer.nl | +31 6 16 01 74 10