Skip to main
Stephanie Bekhuis – HR-manager bij HP Valves

“Via Noëlle bereiken wij kandidaten die we zelf niet zo snel zouden vinden.”

HP Valves is een gerenommeerde producent en leverancier van hogedrukafsluiters voor energiecentrales overal ter wereld. HP in de naam staat dan ook voor high pressure. Het bedrijf opereert vanuit Hengelo en heeft locaties in Zweden en Zuid-Korea. HR-manager Stephanie Bekhuis werkt al jaren samen met Noëlle Keuter van YER. Met welke wervingsvraagstukken heeft zij te maken en waarom biedt de samenwerking met Noëlle zo veel meerwaarde?

Internationale focus

“Bij ons in Hengelo is de voertaal weliswaar Nederlands, maar de focus van de werkzaamheden is heel internationaal. Met onze collega’s in Zweden en Zuid-Korea hebben we veel contact en onze opdrachtgevers zitten over de hele wereld. Het is onze ambitie om te groeien door bestaande producten te optimaliseren en de productontwikkeling op te voeren. We concentreren ons niet alleen op nieuwe energiecentrales, maar richten ons ook op aftersales. Dit houdt in dat we bij klanten bestaande producten vervangen en onderhoudsonderdelen leveren.”

Open en laagdrempelige cultuur

“Wij zijn van oorsprong een Nederlands bedrijf, maar maken deel uit van het Zweedse Indutrade. Dit is een internationaal techniek- en industrieconcern dat decentraal ondernemerschap hoog in het vaandel draagt. Deze visie geeft ons veel vrijheid in de uitvoering van onze werkzaamheden en de keuzes die we maken. Onze werkcultuur is open, laagdrempelig en kent weinig hiërarchie.”

“Hoewel de gemiddelde leeftijd in ons bedrijf vrij jong is, is het typerend dat dienstverbanden lang zijn en het verloop laag. De combinatie van een prettige, gemoedelijke werksfeer, de welbekende Twentse nuchterheid en de ambitieuze doelstellingen spreekt de mensen aan. Er is veel ruimte voor plezier en tegelijkertijd heeft iedereen een grote drive om continu te innoveren, na te denken over efficiency- en verbeterslagen en er met z’n allen voor te gaan.”

Focus op duurzame dienstverbanden

“Ook al is ons verloop laag, er zijn natuurlijk momenten dat we wel behoefte hebben aan nieuwe medewerkers. Dan merk je dat het best uitdagend kan zijn om in onze sector de juiste mensen te vinden. Onze voorkeur gaat namelijk uit naar kandidaten die zich voor langere termijn willen binden, dus we nemen niet zomaar de eerste de beste persoon aan. Er moet van beide kanten een duurzame klik zijn. Liever een paar maanden langer zoeken naar de juiste kandidaat, dan volgende week iemand laten starten van wie dan op een gegeven moment blijkt dat die eigenlijk niet zo goed past.”

Veel groeimogelijkheden


“Die goede klik is belangrijker dan dat je bij de start al over een overdaad aan kennis beschikt. Onze werkvloer leent zich bij uitstek voor het ontwikkelen van technische vaardigheden, dus wij bieden nieuwkomers volop leer- en groeimogelijkheden. Ik zeg altijd: ‘Het vak afsluiterkunde bestaat niet op het hbo, dus kennis over afsluiters moet je echt bij ons leren.’ Daarbij zijn nauwkeurigheid, structureel werken en een groot verantwoordelijkheidsgevoel om het juiste werk te leveren belangrijke competenties. Onze afsluiters moeten namelijk voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen.”

Toegang tot groot netwerk van kandidaten

“Als wij vastzitten met een vacature of juist willen opschieten met de invulling ervan, schakel ik Noëlle Keuter van YER in. Zij heeft veel contact met opleidingsinstituten en toegang tot een groot netwerk van technisch opgeleide professionals. Dat is heel prettig, want zo bereiken wij kandidaten die we zelf niet zo snel zouden vinden voor functies als mechanical engineer, projectinkoper, quality engineer, sales engineer en werkvoorbereider. Een ander voordeel is dat ze de voorselectie en de eerste gesprekken doet. Dat scheelt mij veel werk en tijd.”

“De kandidaten die Noëlle en haar team werven, gaan in eerste instantie op basis van detachering bij ons aan de slag. YER is dus hun werkgever voor een bepaalde contractperiode. Handig, want zo leren we elkaar goed kennen en kunnen we verkennen of HP Valves en de kandidaat goed bij elkaar passen. Als het van beide kanten bevalt, heeft diegene na afloop van het detacheringscontract de mogelijkheid om bij ons in vaste dienst te komen.”

Soepele en ongecompliceerde samenwerking

“Ik werk al jaren samen met Noëlle en zij is voor mij hét voorbeeld van hoe de juiste contactpersoon het bedrijf maakt. In de samenwerking met YER is zij voor ons de belangrijkste schakel. Ze kent HP Valves door en door, weet wat we doen, wie we zijn, welke mensen we nodig hebben, hoe de bedrijfscultuur eruitziet, enzovoort. Verder weet ze haar kennis goed over te brengen aan haar collega’s, wat ook heel praktisch is.”

“Door onze korte communicatielijnen schakelen we snel, waardoor onze samenwerking ongecompliceerd en soepel verloopt. De vertrouwensband die we hebben opgebouwd is uniek. Het is fijn om in YER een wervingspartner te hebben die kan bijspringen als we het nodig hebben, en met de juiste kandidaten bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van HP Valves.”