Skip to main
Philippe Bronckers - Global process owner bij Malvern Panalytical

"Het is fijn als de consultant met wie je samenwerkt, begrijpt waar het in de supply chain om draait."

Malvern Panalytical is gespecialiseerd in de productie van laboratoriumapparatuur voor materiaalanalyse. Het hightechbedrijf produceert niet alleen apparatuur, maar distribueert die ook naar onderzoekscentra over de hele wereld. Ook biedt het een uitgebreid servicepakket voor onderhoud en klantondersteuning. Philippe Bronckers was global supply chain manager, maar is vanwege de snelle groei van Malvern Panalytical inmiddels betrokken bij een nieuw project. Om voor zijn opvolging de juiste interimmer te vinden schakelde hij Marco Geijsels van YER Executive in. 

Wereldwijd klantenbestand 

“Onze laboratoriumapparatuur analyseert letterlijk alles wat je om je heen ziet. Geef ons een stuk rots en wij kunnen precies vertellen of er waardevolle materialen in zitten. We brengen onderzoeksmateriaal terug tot de scheikundige elementen en structuren die het bevat. Voor wetenschappers zijn de researchmogelijkheden enorm. Van koffie, bananen en gouderts tot geneesmiddelen en elektronische toepassingen in chips en batterijen.

We bedienen een breed scala aan sectoren en onze klanten zitten over de hele wereld. Onze grootste fabrieken staan in Almelo en het Verenigd Koninkrijk, maar we zijn ook vertegenwoordigd in de Verenigde Staten, Canada en China. Supply chain speelt daarom een grote rol binnen Malvern Panalytical, want we leveren bijvoorbeeld óók boven de poolcirkel of in de meest afgelegen berggebieden.” 

Innovatieve en vernieuwende bedrijfscultuur 

“Een van onze taglines is we are detail loving geeks. Dit vat in één zin onze bedrijfscultuur samen, want Malvern Panalytical ademt innovatie en vernieuwingsdrang. Onze medewerkers zijn gefocust op details, want het kleinste onderdeel kan het verschil maken voor onze klanten. Daarnaast onderzoeken we constant wat de beste manieren zijn om onze producten bij de klant op locatie te krijgen. Collega’s gaan informeel met elkaar om, wisselen voortdurend nieuwe ideeën uit en er is veel ruimte voor ieders inbreng.” 

Snelle groeifase 

“Momenteel sluiten veel gespecialiseerde bedrijven in de sector zich bij ons aan, dus Malvern Panalytical groeit snel. Naast de integratie van deze nieuwe partijen is het belangrijk dat het end-to-endproces voor onze klanten goed gestroomlijnd blijft. Dat een laboratorium met één order onderdelen kan bestellen die bijvoorbeeld uit onze fabrieken in Canada, het Verenigd Koninkrijk én Nederland komen. Om dit te optimaliseren gaan we met een speciaal projectteam ons target operating model verder uitbouwen. Dit nieuwe project, waarvan ik global process owner ben, gaat naar verwachting drie jaar duren.” 

Op zoek naar een betrokken interimmer 

“Voor mijn vervanging zijn we op zoek gegaan naar een global supply chain manager die als interimmer mijn werkzaamheden kon voortzetten. Natuurlijk stonden affiniteit hebben met onze activiteiten en een grote mate van zelfstandigheid hoog op de prioriteitenlijst, maar beschikken over de juiste mentaliteit vond ik nog belangrijker. Vanwege onze groei zijn er veel ontwikkelingen gaande die om de juiste begeleiding vragen. Daarom zocht ik iemand die niet alleen het klusje wil klaren, maar vanuit echte betrokkenheid meebouwt en iets goeds wil achterlaten.

Vanwege de complexiteit van de functie wilden HR en ik het maximale uit de werving halen. We werken met verschillende bureaus samen en met Marco Geijsels van YER Executive had ik al vaker contact gehad. Ik wist dat hij deze functies bemiddelt, de sector goed kent en veel ervaring heeft met technische bedrijven in Noord-Brabant. Ook beschikt hij over een groot netwerk. Dat waren allemaal pluspunten die ons verder konden helpen, dus mijn verwachtingen waren hoog.” 

Ervaren consultant met kennis van zaken 

“Het is fijn als de consultant met wie je samenwerkt, begrijpt waar het in de supply chain om draait. Als ik eerst moet uitleggen wat een productieplanner doet, wat zegt dat dan over de kandidaten die ik ga spreken? Zijn die inderdaad het summum van wat er in de markt beschikbaar is? Of krijg je deze mensen omdat de consultant de vacature niet helemaal snapt? Toen ik met Marco in gesprek ging, was er geen reden voor twijfel. We begrepen elkaar met weinig woorden en schakelden snel. Hij wist waar hij het over had en bracht dit goed over. Na een uur had Marco het plaatje helder, wat mij veel vertrouwen gaf.” 

Rumoer maken in de markt 

“Marco voegde nog meer toe aan de samenwerking: hij wees me erop dat deze positie uniek was in zijn soort. En dat hij er dus best wat rumoer over kon maken in de markt. Dit was een kans om extra veel potentiële kandidaten aan te spreken én Malvern Panalytical extra in het zonnetje te zetten. Een geweldig idee! Marco zette zijn schouders eronder en we kregen bijvoorbeeld niet alleen een mooie advertentie in de NRC, maar ook veel exposure op LinkedIn. Voor mij was deze aanpak nieuw en ik was onder de indruk van Marco’s professionaliteit.” 

Explosie aan reacties 

“Op een gegeven moment hadden we maar liefst 120 reacties. Zo’n stormloop hadden we nooit verwacht. Er zijn momenteel veel uitdagingen binnen global supply chain dus managers in de sector hebben de banen voor het uitkiezen. Marco hielp met de selectie en stelde een shortlist samen van zes sterke kandidaten. Allemaal zeer professionele mensen met mooie cv’s en een goed verhaal. Uiteindelijk bleek Robin Knoef de juiste match voor Malvern Panalytical te zijn en was de samenwerking met Marco een bijzonder inspirerende ervaring. Het is fijn dat we zo’n goede nieuwe collega hebben gevonden, zodat ik me met een gerust hart kan wijden aan mijn nieuwe project.”