Skip to main
Marcel Sparreboom - Senior consultant bij YER

"Focus op output."

Marcel Sparreboom heeft een achtergrond in de civiele techniek en is al meer dan twaalf jaar werkzaam binnen recruitment. In 2019 is hij gestart bij YER en hij maakt onderdeel uit van het team Industry. Samen met zijn collega’s is hij binnen de proces-en maakindustrie dé energieke schakel tussen opdrachtgevers en hoogopgeleide specialisten, managers en executives. Hoe maakt YER het verschil waardoor hij zich zo thuis voelt bij de organisatie?

“Bij YER heerst een topsportmentaliteit en de focus ligt op de resultaten die je behaalt. Dat hoorde ik van een goede vriend – en nu ook collega - en het triggerde me. Mijn grootste drijfveer is dat ik de beste versie van mezelf wil laten zien en geen concessies doe aan kwaliteit. Ik geloof in een gezonde geest in een gezond lichaam, dus naast het werk draaien mijn dagen om een actieve en fitte lifestyle. Als je successen wilt boeken, moet je investeren en gedisciplineerd zijn. Ik nam contact op voor een kennismaking en kwam direct bij directeur Johan Overgaauw aan tafel. Dit lijkt misschien de omgekeerde volgorde, maar kwam ons op dat moment allebei beter uit. En laat die flexibiliteit nu typisch zijn voor het karakter van de organisatie.”

Flexibele en open bedrijfscultuur

“Een open bedrijfscultuur geeft veel ruimte en dat motiveert mij. Natuurlijk zijn er doelstellingen en moet je wel je targets halen. Maar als jij alles op de rit hebt, geeft YER je de vrije hand om zelf invulling te geven aan je functie. Heb je een goed idee, dan wordt er tijd ingeruimd om naar je te luisteren en te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Zo was ik nog geen drie maanden aan de slag, toen er een nieuw automatiseringssysteem werd geïmplementeerd. Ik kende dit systeem en toen dat mijn collega’s ter ore kwam, betrokken ze me direct bij het project. Ze waren benieuwd naar mijn visie en ik kon over alles meedenken. Het gevolg was dat ik de hele organisatie mocht trainen om ze er bekend mee te maken. Dat was aan de ene kant spannend - want daar stond ik dan als nieuwkomer voor een groep ervaren consultants -, maar aan de andere kant voelde het feit dat ik direct al zo veel vertrouwen kreeg als een warm bad.”

Vertrouwen en waardering vanuit organisatie

“YER geeft je het vertrouwen dat jij je verantwoordelijkheden aankunt. De angst dat mensen hun werk niet goed doen, heerst totaal niet in het bedrijf. Eerlijk gezegd was deze mentaliteit nieuw voor mij, want ik had dit niet eerder meegemaakt. Neem bijvoorbeeld de aanwezigheidsplicht. Toen ik startte, had ik steeds de neiging om me te verontschuldigen als ik een dag had thuisgewerkt. Dat ik volledig autonoom kon zijn in hoe ik mijn werk indeel en me niet hoefde te verantwoorden, was voor mij echt een omslag. Een ander groot pluspunt is dat de organisatie veel oog heeft voor het ondernemende karakter van medewerkers en dit ook uit in zichtbare waardering. Zo krijg je als jij laat zien wat je in je mars hebt alle kans om binnen afzienbare tijd mooie stappen te zetten.”

Alle kansen voor groei en ambitie

“Als je je ambities wilt realiseren, faciliteert de organisatie begeleiding en tools die je helpen om succesvol te zijn. Sinds ik gestart ben heeft de ontwikkeling van mijn adviseurschap een hoge vlucht genomen. Zo heb ik geleerd dat je door opdrachtgevers en kandidaten een eerlijke spiegel voor te houden de juiste verwachtingen schept. Dat is zeer waardevol als je een relatie wilt opbouwen voor de lange termijn. Met mijn collega’s evalueer ik regelmatig hoe we onze aanpak naar een hoger plan kunnen tillen. We helpen elkaar en kunnen altijd bij elkaar terecht voor advies. Door het platte karakter van de organisatie is het ook eenvoudig om cross-samenwerkingen met andere functiegebieden op te zetten. De chemie tussen YER en mij werkt zo goed dat ik in het eerste jaar al in de top 10 van best presterende consultants ben beland.”

Match made in heaven

“Voor mij betekent consultant zijn bij YER méér dan werken alleen. Ik ervaar mijn baan als een match made in heaven. Het ondernemende karakter, de zichtbare waardering en de drive van iedereen om voor het hoogst haalbare te gaan stimuleren mij om me te ontwikkelen tot de topperformer die ik voor ogen heb. Als de marktsituatie verandert, is het aanpassingsvermogen van mijn collega’s geweldig om te zien. In plaats van dat we alleen maar beren op de weg zien, focussen we ons op de mogelijkheden. Mensen dagen elkaar iedere dag uit om beter te worden. Daarom is YER voor mij het leukste en beste recruitmentbureau dat ik ken. In deze baan kom je overal en het netwerk is enorm. Voor mij is het de meest ondernemende job in loondienst.”