Skip to main
Jaap van Bakel - Teamlead Finance - YER

"Goede relaties ontstaan via transparantie en het van daaruit opbouwen van vertrouwen."

Jaap van Bakel is Teamlead Finance bij YER Eindhoven. De empowerment die hij hier voelt, inspireert zijn ondernemende mindset. In de ruim 11 jaar dat hij hier werkt, is Jaap dan ook via mooie successen flink meegegroeid met YER. In dit artikel ontdek je onder meer wat hem boeit aan arbeidsbemiddeling en hoe hij succesvol samenwerkt met Jumbo Supermarkten.

“Mijn binding met de financiële branche zit er van kleins af aan in. Waarschijnlijk omdat mijn vader in het wereldje werkte. Na mijn opleiding commerciële economie kwam ik dan ook vrij snel terecht in de finance: werken voor de hypotheektak van een grote bank.”

Menselijk aspect arbeidsbemiddeling blijft boeien

“Ik startte vervolgens in 2006 met het bemiddelen van financials, en in 2010 ging ik daarmee verder bij YER. Ik richt me hier met name op senior-interimfuncties zoals businesscontrollers en CFO’s. Ook ben ik sinds 2018 manager van een inmiddels zeskoppig team dat zich met focus, plezier en diepgaande knowhow richt op finance-, marketing-, content- en communicatiefuncties.”

Ik voel me thuis in mijn rol als ‘meewerkend voorman’, want het menselijke aspect van arbeidsbemiddeling blijft me aanspreken. Ik heb te maken met partijen die allemaal hun eigen meningen, ambities en visies willen volgen en vind het uitdagend en interessant om die te ontdekken, bij elkaar te brengen en samen doelen te bereiken."

Jumbo geholpen met talentvolle professionals

“Werkend voor YER heb ik tot nu toe veel mooie bedrijven vanbinnen gezien en daar goede relaties opgebouwd; via transparantie en het van daaruit opbouwen van vertrouwen. Zo hebben ik en mijn team bijvoorbeeld supermarktketen Jumbo – een van mijn opdrachtgevers waar YER preferred supplier is – de afgelopen vier jaar geholpen met het vinden van 25 financials, een IT’er en vijf supportprofessionals.

De snelgroeiende supermarktketen is na een periode vol overnames ook bezig met een SAP S/4-migratie. Aan dit gigantische project werken inmiddels vier YER-professionals mee, in het team Accounting & Reporting. [LINK].”

Nieuwe tijden, nieuwe finance-experts

“De inhoud van finance-functies is de afgelopen jaren enorm veranderd. Kijkend naar Jumbo, zien we dat de prachtgroei die deze supermarktketen doormaakt voor een schat aan data zorgt. Data die moet worden geanalyseerd en vertaald naar managementacties om er écht waarde uit te halen. Daarom is het belangrijk dat moderne financials goed vooruit kunnen kijken door data te analyseren én IT-skills in huis hebben. ‘Blauwe’ financials werken dan ook steeds vaker samen in teams met data-driven vakgenoten.

De manier waarop Adrienne zich profileert en ontwikkelt bij Jumbo maakt me supertrots.

Een voorbeeld van zo’n data-driven YER-professional is Adrienne [LINK]: breed ervaren in de finance-wereld én nooit klaar met leren. Momenteel volgt ze een opleiding Change Management aan de Nyenrode Business University, die YER grotendeels vergoedt. Hiernaast werkt Adrienne sinds 2019 op interimbasis binnen de afdeling Accounting en Reporting van Jumbo. Daar focust zij zich momenteel op verslaglegging omtrent de overgang naar de nieuwe accountingstandaard IFRS 16, gecombineerd met de eerdergenoemde SAP/4-migratie. Een ogenschijnlijk technisch proces, maar met haar fascinatie voor en opleiding in verandermanagement, draagt Adrienne meer bij dan een ‘traditionele’ financial waarschijnlijk ooit zou kunnen − en willen. De manier waarop Adrienne zich profileert en ontwikkelt bij Jumbo maakt me dan ook supertrots.”

Bedrijven en interimprofessionals: kies kwaliteit boven kwantiteit

“Tot slot zeg ik tegen interimprofessionals en opdrachtgevers met wie ik nog niet samenwerk graag: kies voor een of twee arbeidsbemiddelaars waar je een goede verstandhouding mee hebt of opbouwt, in plaats van in zee te gaan met een groter aantal partijen. Leer elkaar kennen en bouw van daaruit een vertrouwde professionele relatie op. Dat leidt namelijk tot het soort successen waarvan ik voorbeelden gaf. Duurzame matches waar iedereen écht beter van wordt.”