Skip to main

YER-professionals binnen vier weken inzetbaar als gemeentelijk consulent

Gemeenten worstelen met nijpende tekorten aan gespecialiseerde medewerkers, vanwege onder andere nieuwe en veranderende wetgeving. Daarom leidt YER professionals snel en doelgericht op via traineeships, aan de hand van de meest up-to-date wetten en wetswijzigingen. Al vierweken na hun start zijn deze professionals klaar om binnen iedere Nederlandse gemeente zelfstandig te werken als consulent werk & inkomen, jeugd- of Wmo-consulent.

Binnen vier weken volledig inzetbaar 

Irene Claasen is Business Unit Manager voor YER Public in het zuiden van Nederland. Ze plaatste vanuit deze functie een groot aantal door YER opgeleide trainees bij Nederlandse gemeenten. Irene vertelt: 

“Wij leiden onze mensen heel goed op. Hierdoor zijn ze binnen twee weken compleet op de hoogte van de wetten en hun rol daarin als gemeentelijk medewerker. Trainees starten vervolgens direct bij gemeenten aan een acht weken durende stageperiode. Ze worden dan praktijkgericht ingewerkt én volgen wekelijks een verdiepende opleidingsdag. Op deze manier zijn trainees via YER Public al binnen vier weken volledig zelfstandig inzetbaar. 

Momenteel en de afgelopen tijd is er bijvoorbeeld sprake van grote vraag naar professionals die de energietoeslagen in goede banen kunnen leiden. Gemeenten moeten hiervoor in allerijl mensen aantrekken die bíjna niet te vinden zijn, dus leiden wij ze versneld en zeer doelgericht op.” 

Up-to-date wetskennis gegarandeerd

“Gemeenten halen via YER dus gegarandeerd de meest up-to-date kennis en kunde in huis. Als tijdens de looptijd van een traineeship de wet wijzigt, dan halen we bovendien álle huidige trainees terug. We leiden ze dan binnen no-time opnieuw op in onze opleidingscentra in Eindhoven, Zwolle en Laren.  

De docenten in deze opleidingscentra zijn in dienst van YER en staan elke dag met hun voeten in de klei, waardoor ze weten wat belangrijk is voor doeltreffend werkende gemeentelijk consulenten. Trainees worden echt gepokt en gemazeld.” Lachend: “Maak ze na de eerste twee weken ’s nachts wakker en ze dreunen zó een wetsartikel op.” 

Nul uitvallers 

“Trainees maken halverwege hun traineeship een kennistest en aan het einde een casus, die wordt beoordeeld met een cijfer. Het is nog nóóit voorgekomen dat een trainee afviel vanwege tegenvallende resultaten, wat denk ik vooral komt door onze strenge voorselectie.” 

Twee keer per jaar nieuwe gemeentelijke professionals 

“YER-traineeships hielpen vele gemeenten bliksemsnel aan hoognodige ready-to-go professionalsHiermee gaan we volop door. De traineeships gericht op de Participatiewet, Wet maatschappelijke ondersteuning en de Jeugdwet starten namelijk twee keer per jaar. Voor deze werk-leertrajecten staat continu een poule vol enthousiaste professionals klaar om te starten.  

Gemeenten die kortom zoeken naar volledig opgeleide en startklare consulenten, nodig ik uit contact met YER op te nemen om de mogelijkheden te bespreken.” 

Geen tijdelijke pleister maar structurele oplossing 

“Tijdens de twee jaar durende traineeships, werken trainees gedetacheerd via YER bij een gemeente zoals de uwe. Hierna treedt 95% van onze deelnemers in dienst bij de gemeenten waar ze werkervaring opdoen. En verreweg de meeste gemeenten kiezen na de eerste samenwerking opnieuw voor trainees via YER. 

Ik denk dat dit vooral komt vanwege de hoge kwaliteit van onze diensten en vooral onze ménsen. Onze traineeships zijn hierdoor geen tijdelijke pleister, maar juist een écht structurele oplossing voor de gemeenten met wie we samenwerken.” 

Card Grid Professionals (3) 832X832px Squooshed

Zet YER-professionals in voor jouw gemeente

Via ons nationale professionalnetwerk vind je medewerkers in je regio.

Geniet binnen vier weken van volledig opgeleide consulenten. Neem contact op met Irene voor meer informatie.