Skip to main
In gesprek met CFO Fudura over uitdagende positie om energietransitie in Nederland te versnellen

“Wij bevinden ons in het hart van de energietransitie en daar kan jij aan bijdragen.”

Fudura staat als aanbieder van duurzame energieoplossingen aan de vooravond van een prachtige groeispurt. De vraag naar maatschappelijke verduurzaming neemt toe en daar speelt dit bedrijf slim op in. Al ongeveer 25.000 ondernemingen worden vandaag de dag door Fudura geholpen. Om dit aantal in de toekomst te vergroten zoekt de financiële afdeling naar versterking in de vorm van een finance manager. Managing director en CFO Beert Wassenaar gaat in op deze uitdagende positie. Hij vertelt wat er van de perfecte kandidaat gevraagd wordt en waarom een overstap naar Fudura de moeite waard is.

1. Wat overtuigde jou om in 2022 de overstap naar Fudura te maken?

“Fudura bevindt zich in het hart van de energietransitie waar Nederland momenteel in zit. Wij verduurzamen nu al veel van onze klanten met verschillende oplossingen rondom onder meer batterijopslag, laadpunten voor elektrisch vervoer en zonne-energie. Daar kun jij een actieve bijdrage aan leveren en zelf meehelpen de energietransitie te versnellen. Daarnaast is Fudura een snelgroeiende organisatie met oog voor commerciële groei en veel dynamiek in de werkzaamheden. Wij worden in onze groeiambities ondersteund door sterke aandeelhouders die de potentie van Fudura onderkennen en willen helpen te verwezenlijken. Niets staat ons dus in de weg.”

2. Wat voor type mensen werken er bij Fudura en hoe vormen zij de werksfeer?

“Wij zitten momenteel in een transitie, ook op cultureel gebied. De vraag is dus niet zozeer wie er bij onze onderneming past, maar wat voor mensen wij aan willen trekken om onze visie te realiseren. Degene die bij onze visie past, versterkt onze groei. Wij zoeken dus iemand die prestatiegedreven is en zich staande houdt in een groeiend team en een transitionele organisatie. We zijn een gezellige, warme club waarin iedereen vriendelijk en behulpzaam is en we zijn druk bezig met de transitie naar een meer resultaatgerichtere instelling.”

“Verder valt binnen de onderneming op dat er veel vrijheid en flexibiliteit heerst. Deels thuiswerken is mogelijk en dat het met de werk-privébalans goed zit, is voor ons belangrijk. Er worden af en toe personeelsevenementen georganiseerd en er zijn tal van sociale activiteiten. Daarnaast komt het recent opgerichte Jong Fudura, dat bestaat uit meer dan 150 jonge professionals, regelmatig samen.”

3. Fudura zoekt een finance manager. Wat zie jij als de grootste uitdaging voor iemand in deze positie en voor de afdeling?

“In de fase waarin wij momenteel verkeren, moeten we kijken naar wat er al vlot loopt en waar we nog kunnen verbeteren. Daarom moet de kandidaat die wij zoeken analytisch sterk onderlegd zijn en inzicht kunnen geven in de redenen van afwijking van de doelstellingen. Op den duur kun je te maken krijgen met overnames, waarbij onderdelen geïntegreerd moeten worden en financiële rapportages moeten worden geconsolideerd. In die hectiek moet je stevig in je schoenen staan. Aan conceptueel en abstract denken heb je in deze rol ook veel. Je zal vragen beantwoorden over hoe we uit bestaande producten meer rendement kunnen halen. Daag vooral de status quo uit.”

“Wat deze positie eveneens interessant maakt, is het feit dat je aan het roer staat van een divers team met financial controllers, businesscontrollers en datadeskundigen. Een deel van je aandacht en energie gaat naar het stimuleren en verbinden van deze collega’s en het verder ontwikkelen van de visie en strategie van de financiële afdeling. Daarnaast ben je lid van het extended leadership-team van Fudura dat richting geeft aan het bedrijf.”

4. Welke eigenschappen heeft de nieuwe finance manager nodig om te excelleren bij Fudura?

“Logischerwijs beschikt de juiste persoon over een sterke accountingachtergrond. Je weet dus hoe een goed financieel beleid eruitziet. Ook is ambitie een eigenschap waar wij veel waarde aan hechten. De functie van finance manager kan later een mooie opstap zijn naar een CFO-achtige rol.”

“Samen met onze aandeelhouders willen we de komende jaren veel groei realiseren waar je vlot en transparant over kunt rapporteren. Blink je hierin uit dan kun jij het verschil maken en jezelf ook nog eens in de schijnwerpers zetten. In teamverband is gewenst dat je sociale intelligentie meeneemt – ben jij van nature een verbindende factor binnen je team?”

5. Waarom móét een kandidaat deze kans met beide handen aangrijpen?

“Jij kan bij ons een serieuze bijdrage leveren aan de energietransitie en de verduurzaming van ons land. Dit doe je in een dynamische omgeving waarin je veel leert en je bijdrage meteen opvalt. Daar groei je als persoon van, terwijl wij dat verder stimuleren via persoonlijke ontwikkelmogelijkheden binnen Fudura, met externe bureaus. Fudura is een prachtige partij die in haar sector marktleider en trendsetter is. Boek jij met jouw ambitie en daadkracht successen in deze rol dan is dat echt iets om trots op te zijn.”

Meer weten over deze vacature bij Fudura? Neem contact op met Suzanne Lindhout: suzannelindhout@yer.nl | 06 51 75 70 68.