Skip to main
Arlette Geluk - Head of Accounting & Reporting - Jumbo Supermarkten

“Alle vertrouwen dat we ambities met YER-professionals zullen waarmaken.”

Arlette Geluk leidt de afdeling Accounting & Reporting bij Jumbo Supermarkten. In deze functie werkt ze veel samen met YER-professionals en onze finance-consultant Jaap. Ontdek hoe Arlettes team belangrijke projecten volbrengt met YER-interimprofessionals, wat haar bevalt aan onze werkwijze en hoe ze de samenwerking in de toekomst voor zich ziet.

“Als Head of Accounting & Reporting bij Jumbo Supermarkten ben ik verantwoordelijk voor externe rapportages. Mijn team deelt kortgezegd financiële en, sinds kort, ook niet-financiële cijfers met de organisatie, waarna er tactisch en praktisch mee aan de slag wordt gegaan.

De rol van accounting- en finance-specialisten verandert de laatste jaren enorm – ook binnen ons bedrijf. We zijn onderweg van een operationele naar een overkoepelende visie. Hierdoor is er behoefte ontstaan aan professionals met inzicht in cijfers én analytisch vermogen, die data kunnen omzetten in een toekomstbeeld: waar willen we naartoe, hoe gaan we daar komen? Er wordt van financials op hoog niveau dan ook steeds meer creatief, lateraal denkvermogen verlangd.”

YER-professional groeit mee met organisatie

“Een voorbeeld van een professional die meer dan alleen accounting-skills in huis heeft, is Adrienne. [LINK] Zij werkt via YER op interimbasis in mijn team en is een ware aanwinst, die hier al vanuit diverse functies impact maakte. Ze gooide allereerst hoge ogen met haar werkervaring en ambitie, en startte dan ook in een belangrijke projectrol omtrent implementatie van IFRS-16. De nieuwe verslaggevingsregels voor lease-accounting leidden tot een ontzettend complex project, waar Adrienne vol overgave en met groot succes aan meewerkte.

We zagen dat Adrienne opvallend goed matcht met onze organisatiecultuur en waren dik tevreden over haar werk, toen zich vervolgens een gigantisch SAP-migratieproject aandiende. Adrienne heeft ook hierin een hele belangrijke rol. Ze zorgt dat de migratie zo soepel mogelijk verloopt voor de bedrijfsonderdelen die de externe rapportages raken. En zo is Adrienne’s werk binnen Jumbo veranderd van pure accounting, naar een combinatie met changemanagement. Een onderwerp waar haar ambitie ligt en dat onderdeel is van haar deels door YER vergoede opleiding Executive Modulair MBA aan de Nyenrode Business University.”

YER niet voor niets preferred supplier

“YER was toen ik startte bij Jumbo al preferred supplier. Inmiddels zijn er al veel YER-professionals geweest die mijn team tijdelijk hebben versterkt. Deze YER-professionals zijn er steeds via Jaap [LINK] bijgekomen. Hij schakelt ontzettend snel en kent de organisatie goed. Cultuur is zoals ik al noemde heel belangrijk voor ons, en ook tijdelijke krachten moeten dus matchen met het Jumbo-DNA ‘Samen ondernemen en winnen’. Collega’s moeten goed samen willen werken, kansen zien en benutten én het elke dag beter willen doen.

Jaap van YER is vaak nét even sneller, zonder ook maar iets in te leveren op de kwaliteit van professionals die hij introduceert.

Iedere keer als ik Jaap benader met een wervingsvraag biedt hij me opvallend goedgerichte cv’s aan, van mensen die qua DNA aan lijken te sluiten en qua skills toevoegen wat wij nodig hebben. Ook valt de snelheid hierin me op, vergeleken met andere arbeidsbemiddelaars. Jaap is toch vaak nét even sneller, zonder ook maar iets in te leveren op de kwaliteit van professionals die hij introduceert. Ze landen snel in mijn team en kunnen de werkzaamheden aan. We hebben onlangs dan ook niet voor niets weer een contract van een YER-interim-financeprofessional verlengd.”

Samenwerking om ambities waar te maken

“Bij Jumbo zijn we altijd bezig met de toekomst. Mede door nieuwe initiatieven is en blijft de behoefte aan een flexibele schil hier groot. Vanuit de goede connectie met YER en in mijn geval Jaap, zie ik dan ook veel samenwerkingsmogelijkheden.

Ik heb er alle vertrouwen in dat we onze ambities met YER-professionals zullen waarmaken.

Wanneer er wat groots te gebeuren staat, licht ik Jaap zo nu en dan vooraf in, zodat hij weet waarop hij kan anticiperen. En Jaap stelt op zijn beurt regelmatig proactief potentiële kandidaten aan me voor, waarvan hij denkt dat ze matchen met Jumbo en onze doelstellingen. Ik heb er kortom alle vertrouwen in dat we onze ambities samen met YER-professionals zullen waarmaken.”