Juridisch Adviseur WABO

Doorsturen
 
  • Aanbod Aantrekkelijke voorwaarden
  • Vakgebied Public
  • Dienstverband Fulltime
  • Vacaturenummer VAC-10008165
  • Locatie Uden
  • Type overeenkomst Detachering via YER
  • Branche Ruimtelijke ordening

Over deze vacature

Eén van die afdelingen is de afdeling Ruimte. Deze afdeling bestaat uit vijf teams: Dienstverlening, Inrichting, Ontwikkeling en twee teams Uitvoering. Het team Dienstverlening is verantwoordelijk voor afval, parkeerbeheer, de kavelwinkel, Wabo-vergunningverlening, Wabo-handhaving en het afdelingsbrede secretariaat. Het team Dienstverlening wordt aangestuurd door een teamleider. Voor dit team zijn we op zoek naar een Juridisch Adviseur WABO.

Functie

Als juridisch adviseur WABO houd je je bezig met vergunningverlening en handhaving van het omgevingsrecht. Voor vergunningverlening ben je verantwoordelijk voor de planologische afweging. Je toetst aanvragen en informatieverzoeken aan het bestemmingsplan. Voor afwijkingsvergunningen onderzoek je de juridische mogelijkheden en voer je de regie over de inhoudelijke afweging. Ook adviseer je aanvragers over alternatieven en vertegenwoordig je het college bij bezwaar- en beroepsprocedures.

Daarnaast ben je juridisch verantwoordelijk voor de naleving van wet- en regelgeving van Wabo-activiteiten. Dat betekent dat je de relevantie en haalbaarheid van een te nemen handhavingsbesluit beoordeelt en het college hierover adviseert. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de communicatie en vertegenwoordig je het college bij bezwaar- en beroepsprocedures.

Bedrijf

De gemeente Uden is een ondernemende en toekomstgerichte organisatie waar werken met plezier en vertrouwen centraal staat. Lef, resultaatgerichtheid en verbinding met de Udense samenleving. Dát is waar de gemeente Uden voor staat. Daarnaast zijn we als gemeente volop bezig met een kansrijke ontwikkeling om samen te gaan met de gemeente Landerd per 1 januari 2022.

Bij de gemeente Uden werken ongeveer 380 collega’s in 4 afdelingen.

Aanbod

Zeer goede voorwaarden en is een opdracht voor langere termijn.

Profiel

Je beschikt over een afgeronde hbo- of universitaire opleiding. Je hebt ruime werkervaring met bestemmingsplantoetsing en als handhavingsjurist op het gebied van omgevingsrecht. Je hebt ervaring in het vertegenwoordigen van de gemeente in bezwaar- en beroepsprocedures. Je kennis van het omgevingsrecht is actueel. Het is een pre als je beschikt over werkervaring met Corsa en SBA.

Als persoon ben je klantvriendelijk, stressbestendig en je beschikt over een gezond relativeringsvermogen. Je bent communicatief vaardig, zowel in woord als op schrift.

Doorsturen