Vacatures schuldhulpverlener

Als schuldhulpverlener verzorg je het volledige schuldhulpverleningstraject van intake t/m nazorg. Je denkt mee en ondersteunt alle activiteiten die gericht zijn op preventie. Afhankelijk van de vacature ben je werkzaam in Fase 1 en/of 2. Je behandelt aanvragen en brengt advies uit ten aanzien van aanvraag schuldhulpverlening. Je beheert een caseload en bewaakt afhandeltermijnen en draagt zorg voor de afstemming met betrokken partijen en ketenpartners.


Werken bij de gemeente - domein werk en inkomen

De sociale zekerheid is voortdurend in beweging. Decentralisaties en wetswijzigingen leiden tot een steeds veranderende aanpak. Het sluitstuk van het sociaal domein is de Participatiewet. De regering wil met de Participatiewet zoveel mogelijk mensen met en zonder arbeidsbeperking aan het werk helpen. Wie niet werkt heeft mogelijk recht op een bijstandsuitkering. De gemeenten zijn verantwoordelijk voor een goede uitvoering van de wet.

Als professional werk je met de Participatiewet, het wettelijk kader, de personenkring, domicilie en vorm van bijstand. Vanuit diverse functieniveaus kijk je of er recht is op een uitkering, iemand kan participeren in de maatschappij en stel je de kaders hiervoor.

Vooral opdrachtgevers in de wereld van sociale zekerheid zijn op zoek naar deze specialisten - en bij YER zijn dat voornamelijk gemeenten. Je hebt er mogelijkheden in vast dienstverband, maar ook interim of op basis van detachering. Onze consultants vertellen je er graag meer over!

Bekijk alle vacatures schuldhulpverlener

Helaas zijn er momenteel geen openstaande vacatures voor deze functie. Bekijk al onze vacatures.

Jouw vacatures

Op zoek naar jouw volgende carrièrestap? Bekijk alle vacatures en solliciteer direct

Bekijk vacatures

Contact met ons

Vragen over onze dienstverlening?
Neem gerust contact op

Contact opnemen