Data Analist/Data Engineer

Doorsturen
 
 • Aanbod AFM.nl
 • Vakgebied IT
 • Dienstverband Parttime
 • Vacaturenummer VAC-10030617
 • Locatie Amsterdam
 • Type overeenkomst Interim / ZZP, Detavast
 • Branche Finance

Over deze vacature

We zijn op zoek naar een proactieve data-analist met uitgebreide ervaring in dataverwerking. De taak van de data-analist is om te helpen bij de gestructureerde ontsluiting en verwerking van twee grote datasets die dagelijks in XML-formaat worden ontvangen (met validatie tegen een schema). Het doel is om deze datasets om te zetten naar Parquet-bestanden met behulp van Python-code.

Naast het uitvoeren van transformaties, validaties en eenheidstests voor de structurele verwerking van de data, is het belangrijk dat de data-analist vertrouwd is met Python Notebooks binnen Azure Databricks en uitgebreide ervaring heeft met SQL.

Functie

Bij de AFM krijg je de kans om een nog sterkere positie als toezichthouder op te bouwen, waarbij data het fundament vormt. Als data-analist ontwikkel je innovatieve datagedreven toepassingen en genereer je inzichten die helpen bij het identificeren en onderbouwen van risico's binnen de financiële markten. De AFM is momenteel bezig met een transformatie naar een datagedreven toezichthouder, en jij speelt een cruciale rol in het verankeren van datagedreven toezicht binnen onze organisatie.

Zowel nu als in de toekomst zullen onze toezichthouders steeds vaker vertrouwen op jouw kwaliteiten. Met jouw analytische vaardigheden verwerk je data tot waardevolle informatieproducten, zoals dashboards, modellen en rapportages. Bovendien draag je bij aan het herontwerp van toezichtprocessen, zodat deze optimaal gebruik kunnen maken van de beschikbare data. Hierdoor wordt onze besluitvorming efficiënter, effectiever en robuuster. Je speelt dus een essentiële rol in het versterken van onze organisatie en het verhogen van de impact van ons toezicht.

Als data-analist maak je deel uit van een multidisciplinair DevOps-team, waarin toezichthouders, datamanagementspecialisten en data-engineers samenwerken aan uitdagende toezichtsvraagstukken. Je bijdrage strekt zich uit over verschillende domeinen en je werkt aan diverse toepassingen.

Voor deze werkzaamheden maken we gebruik van verschillende tools, technieken en services, waaronder:

 • Microsoft Power BI
 • SQL Server Management Studio
 • Azure Databricks

In de snel evoluerende wereld van Data Science is het van cruciaal belang om je voortdurend te blijven ontwikkelen. Bij de AFM streven we ernaar deze ontwikkeling te faciliteren door zowel externe trainingsmogelijkheden aan te bieden als intern kennisdeling te bevorderen. Door slim gebruik te maken van data, zowel in bestaande toezichtprocessen als bij het ontwikkelen van nieuwe processen, lever je als data-analist een waardevolle bijdrage aan de missie van de AFM: het creëren van eerlijke, transparante financiële markten en duurzaam financieel welzijn.

Bedrijf

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) houdt toezicht op de financiële markten: op sparen, beleggen, verzekeren, lenen, pensioenen, kapitaalmarkten, assetmanagement en accountantsorganisaties en verslaggeving. Het is belangrijk dat het publiek, het bedrijfsleven en de overheid vertrouwen hebben in de financiële markten. En dat de markten op een duidelijke en eerlijke manier werken.

Aanbod

Het betreft een opdracht voor 1 data analist/engineer met een gewenste startdatum is zsm en de opdracht loopt tot 31 december 2023. Mogelijkheid tot verlenging tot en met 30 juni 2024. De opdracht is parttime, te weten: 32 uur per week (maandag t/m donderdag). Er wordt verwacht dat je minimaal 2 dagen per week op kantoor aanwezig bent.

Profiel

Als data-analist bij de AFM word je gedreven door een passie voor data. Je bent een pionier die voortdurend op zoek is naar nieuwe mogelijkheden en toepassingen. Je bent nieuwsgierig van aard en gedreven om zelfs in de kleinste details te duiken. Nauwkeurigheid is een eigenschap die je hoog in het vaandel draagt.

Bij de AFM hechten we veel waarde aan jouw sterke motivatie en de juiste kennis die je bezit. We zijn ervan overtuigd dat deze eigenschappen je uitstekend in staat stellen om succesvol te zijn als data-analist. Je bent voortdurend op zoek naar manieren om de wereld van data te verkennen en te benutten, en je bent vastberaden om de grenzen te verleggen.

Wij gaan ervan uit dat je:

 • Universitair geschoold bent, dus een wo-diploma richting: Data Science, Econometrie, Wiskunde, Technische Bedrijfskunde of een vergelijkbare (bèta) studie met een sterke analytische of statistische component.
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring hebt met dataverwerking van datasets (ETL pre - processing, transformaties, unit- en acceptatietests)
 • Conceptueel en analytisch zeer sterk bent, nieuwe informatie snel kan oppikken en hoofd- van bijzaken weet te onderscheiden.
 • Probleemanalyses kunt vertalen naar datagedreven informatieproducten en processen ter ondersteuning van toezichtstaken.
 • Affiniteit hebt met (toezicht op) de financiële sector.
 • Bij voorkeur mondelinge en schriftelijke vaardigheden, zowel in de Engelse als de Nederlandse taal; internationale sollicitanten mogen reageren, maar moeten zich aan kunnen passen in een vrijwel volledig Nederlandssprekende organisatie.

Beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden om met verscheidene stakeholders efficiënt en effectief samen te kunnen werken.

Doorsturen