Hoofd Financiën

Doorsturen
 
  • Aanbod Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden
  • Vakgebied Finance
  • Dienstverband Fulltime
  • Vacaturenummer VAC-10029628
  • Locatie Amsterdam
  • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
  • Branche Non-Profit

Over deze vacature

Wil jij als Hoofd Financiën een waardevolle bijdrage leveren aan één van de meest veelzijdige culturele ondernemingen in Nederland dat opera- en concertproducties verzorgt op het hoogste artistieke niveau? Wil jij als Hoofd Financiën met jouw team (2 Fte) bijdragen aan een gezond financiële organisatie en de toekomst van klassieke muziek? Ben je een daadkrachtige People-manager, ervaren en bekwaam in het motiveren van je team, verbindend en tevens procesmatig en inhoudelijk sterk? Dan is deze baan bij Stichting Nederlands Philharmonisch Orkest echt iets voor jou.

Functie

Als hoofd Financien bij het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest ben je verantwoordelijk voor de financiële administratie en het financiële beleid van het orkest. Hierbij rekening houdend met het feit dat de programmering van Het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest en de daarvoor benodigde budgetten steeds enkele jaren vooruit vastgelegd worden, in relatie tot subsidiekaders, prestatieafspraken en beschikbare middelen.

Je houdt toezicht op de financiële processen, waaronder boekhouding, budgettering en financiële rapportage, en zorgt ervoor dat deze processen efficiënt en effectief verlopen.

Naast deze taken ben je als hoofd Finance ook verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van financiële strategieën en beleid voor het orkest. Je analyseert financiële gegevens en trends en adviseert het managementteam over belangrijke te nemen beslissingen op basis van deze analyses. Verder onderhoudt je goed contact met externe partijen zoals subsidieverstrekkers, sponsoren en banken om de financiële stabiliteit van het orkest te waarborgen en financiële kansen te benutten.

Je werkt samen met alle afdelingen binnen het orkest om ervoor te zorgen dat financiële middelen op een juiste manier worden toegewezen en dat het budget wordt beheerd op een manier die in lijn is met de doelstellingen en strategieën van het orkest. Je geeft leiding aan het finance team (2 Fte) en je rapporteert aan de algemeen directeur.

Bedrijf

Het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest (135 medewerkers), gevestigd te Amsterdam, is één van de meest veelzijdige culturele ondernemingen in Nederland en verzorgt opera- en concertproducties op het hoogste artistieke niveau. Het orkest is vaste orkestpartner van De Nationale Opera en wordt internationaal gerekend tot de beste opera-orkesten. Het Concertgebouw Amsterdam is de thuiszaal voor een gevarieerde concertprogrammering. Het NedPhO|NKO verbindt artistieke excellentie met gastvrijheid en een programmering voor een breed publiek. Met programma’s voor educatie en talentontwikkeling investeert het NedPhO|NKO in de toekomst van klassieke muziek. Jaarlijks bereiken de orkesten ongeveer 200.000 bezoekers. Orkest en kantoor zijn gevestigd in de NedPhO-Koepel in Amsterdam Oost.

Aanbod

Een eindverantwoordelijke financiële functie waarbij jij leiding geeft aan een team van 2 financieel medewerkers binnen een informele dynamische organisatie. Jij maakt onderdeel uit van het managementteam en rapporteert aan de Algemeen Directeur. Het bruto jaarsalaris is marktconform en afhankelijk van kennis en ervaring. Tevens behoort bij deze functie een aantrekkelijke pensioenregeling en een reiskostenvergoeding. Ruime mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen (‘on the job’ of door het volgen van opleidingen (in overleg).

Profiel

We zijn op zoek naar een ervaren en enthousiaste financieel manager op wo/hbo+ niveau (BE of BA). Voor de directie en het managementteam ben je vanuit jouw expertise een plezierige en stevige gesprekspartner in het ontwikkelen en realiseren van een passend financieel-economisch beleid. Met jouw persoonlijke betrokkenheid en bij voorkeur affiniteit met het werk van het orkest draag je bij aan zowel het bedrijfsmatige als artistieke succes van de organisatie.

Doorsturen