Manager Field Services

Doorsturen
 
 • Aanbod Uitdagende functie met goede voorwaarden
 • Vakgebied Management
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10028314
 • Locatie Holten
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche High Tech, Automotive, Manufacturing

Over deze vacature

Als Manager Field Services bij Aebi Schmidt lever je een bijdrage aan het behouden en uitbouwen van de excellente serviceorganisatie. Onder jouw verantwoordelijkheid vallen de ruim 25 medewerkers die werkzaam zijn als monteur buitendienst of op de werkplaats. Het doel is zorg dragen dat opdrachtgevers het werk optimaal kunnen uitvoeren met efficiënte, geoptimaliseerde machines. Krijg je energie van de onderwerpen; techniek en digitalisatie, innovatie en ontzorgen dan komen we graag in contact.  

Functie

In de functie van Manager Field Services ben je verantwoordelijk voor het geven van sturing aan het team van field service engineers. Je wordt in het management ondersteund door de service coördinator zodat jullie samen zorgen voor een effectieve, efficiënte planning en uitvoering van de dagelijkse werkzaamheden. Samenwerken is in deze functie een belangrijk aspect. Je staat regelmatig in contact met collega’s van sales en de opdrachtgever om hen te adviseren over de technische aspecten. Ook werk je nauw samen met de collega’s op de locaties in Holten en Alphen a/d Rijn. Je draagt zorg voor ruisvrije onderlinge communicatie en ondersteunt de collega’s bij technische knelpunten. In jouw rol rapporteer je aan de Manager After Sales Operations.  

In het kort:  

 • Je geeft (op afstand) leiding aan het team van service monteurs  
 • Je waarborgt contractafspraken, klantafspraken en zorgt voor de ontwikkeling en onderhoud van goede klantrelaties 
 • Je bent verantwoordelijk voor de planning van dagelijkse werkzaamheden 
 • Je beheert de lopende contracten en zorgt ervoor dat afspraken worden nagekomen 
 • Je komt proactief met verbeterideeën en neemt initiatief om deze tot uitvoering te brengen 

Bedrijf

Aebi Schmidt Nederland is onderdeel van de Aebi Schmidt Groep, leverancier van slimme producten en diensten voor werkzaamheden aan wegen, vliegvelden en openbare ruimte. De internationaal georiënteerde Group heeft wereldwijd circa 3.000 medewerkers in dienst, verdeeld over 14 productielocaties en 16 verkooporganisaties. 

In Nederland en België ontwikkelen en produceren de ruim 250 medewerkers materieel voor de gladheidbestrijding en straatreiniging voor de wereldwijde markt. Op de markten in Nederland en België zijn zij actief in de verkoop en aftersales van de geproduceerde strooimachines, veegmachines en multifunctionele voertuigen met bijbehorende aanbouwapparatuur.

Om de positie als marktleider te behouden en verder uit te breiden werken zij hard aan innovatie, kwaliteit en duurzaamheid waardoor klanten nog beter ontzorgd kunnen worden. Onderwerpen als servitization, circulariteit en digitalisering staan al lange tijd op de agenda waardoor ze een voorsprong hebben op de concurrentie. Binnen de organisatie zijn klanttevredenheid, samenwerken en eigen initiatief belangrijke begrippen

Aanbod

Een uitdagende functie in een globale organisatie met korte communicatie lijnen. Je komt te werken in een omgeving met ruimte voor persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling. Je levert een echte bijdrage aan het gecontinueerde succes van Aebi Schmidt. Naast een goed basis salaris biedt de organisatie een mooi pakket aan secundaire voorwaarden waaronder pensioen, 13 ATV dagen. (CAO Klein metaal).  

Profiel

Je beschikt over goed technisch inzicht en sterk organisatorisch ingesteld. Je beschikt over een klantgerichte houding en bent benaderbaar voor je collega’s. Met jouw communicatieve vaardigheden ben je in staat om jouw team te motiveren en ondersteunen waar nodig.  

Verder vragen wij: 

 • Je beschikt over hbo werk- en denkniveau in een technische richting  
 • Je beschikt over tenminste 3 jaar relevante, aantoonbare ervaring als leidinggevende binnen een serviceorganisatie 
 • Je bent communicatief sterk, werkt gestructureerd en bent goed in organiseren en plannen 
 • Je hebt ervaring met ERP/CRM-systemen, bij voorkeur SAP 
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed  
Doorsturen