Skip to main

Vacatures professional

Professionals barsten van de ambitie en zoeken vacatures die op deze ambitie aansluiten. YER biedt jou de mogelijkheid om de volgende stap te zetten en zo deze ambities waar te maken.

Filters

642 vacature(s) gevonden
Nieuw

Cost Engineer Maintenance

Engineering Infra Hbo In dienst bij opdrachtgever / Detavast

Ben jij de gedreven Maintenance Engineer met interesse voor cijfers en kosten?

Bekijk vacature
Nieuw

Werkvoorbereider / Inkoper

Engineering Engineering & Development Hbo Detavast

Werkvoorbereiding binnen een multinational binnen halfgeleiders

Bekijk vacature
Nieuw

Strategisch adviseur Mobiliteitstransitie

Hbo Interim/Zzp

Jouw opdracht is het opstellen van een Mobiliteitsvisie.

Bekijk vacature
Nieuw

Casemanager Omgevingswet

Hbo Interim/Zzp

De functie van Casemanager kenmerkt zich door de diversiteit aan werkzaamheden.

Bekijk vacature
Nieuw

Informatieadviseur

Hbo Interim/Zzp

Interim Opdracht

Bekijk vacature
Nieuw

Allround Controller

Directie & Management Transport & Logistiek Hbo Detavast

Allround finance vacature met veel verantwoordelijkheid

Bekijk vacature
Nieuw

Teammanager Fysieke Leefomgeving

Hbo Interim/Zzp

Voor de gemeente Oirschot zijn we op zoek naar een teammanager fysieke leefomgeving

Bekijk vacature
Nieuw

Freelance/ZZP Jeugdbeschermer diverse regio's

Hbo Interim/Zzp

Freelance/ZZP Jeugdbeschermer Landelijk

Bekijk vacature
Nieuw

Calculator

Bouwkunde & Civiele Techniek Installatietechniek Mbo Detavast

Wil jij jezelf verder ontwikkelen als Calculator en de verantwoordelijkheid dragen als kostprijsdeskundige voor projecten zoals Radboud UMC, Wageningen Universiteit en TU/e?

Bekijk vacature
Nieuw

Systeembeheerder

IT Electrical/Electronic Manufacturing Hbo Detavast

Ga aan de slag als Systeembeheerder bij dé leverancier van embedded producten van Defensie!

Bekijk vacature

Vacatures Professionals

We spreken in bedrijfskundig opzicht van een (young) professional wanneer iemand relatief recent is afgestudeerd en al enkele jaren werkervaring opgedaan heeft, maar nog niet over genoeg ervaring beschikt om intern door te groeien tot een zware managementpositie. Een professional wordt dan ook vaak gezien als iemand die de potentie en de ambitie heeft om uit te groeien tot een sleutelfiguur in de organisatie, maar daar nog enkele jaren kennis voor op moet doen binnen een vakgebied.

Vacatures voor professionals omvatten doorgaans functies die boven het instapniveau liggen. In essentie zijn het rollen die goed de frisse blik van een recent afgestudeerde professional kunnen gebruiken, maar niet zwaar genoeg zijn voor een senior om op te pakken. Vacatures voor professionals bieden dan ook een uitstekend platform voor professionele groei en ontwikkeling binnen een vakgebied. Delen we het carrièrepad van een persoon in drie delen dan is dit de middelste stap. Vacatures voor professionals vereisen over het algemeen dan ook minder ervaring en verantwoordelijkheid dan vacatures op management- en directieniveau. De verdere ontwikkeling van vaardigheden staat in deze rollen centraal.

Waar je op moet letten bij vacatures voor professionals

Als young professional vind je andere arbeidsvoorwaarden belangrijk dan starters en vacatures op managementniveau. Naarmate je meer ervaring opdoet in de industrie of sector waarin je actief bent, wordt het belangrijker om te bepalen welke richting je op wil qua ontwikkeling. Zorgen dat je werkgever deze ontwikkeling accommodeert, is essentieel. Bedrijfscultuur, de mate van begeleiding en ervaring hiermee van managers kunnen eveneens een grote, doorslaggevende rol spelen in de keuze voor een baan. Bovendien moet de rol voldoende uitdaging en groeipotentieel hebben, wil je op lange termijn werkzaam blijven voor je nieuwe werkgever.

Waar vind je vacatures voor professionals?

Vacatures voor professionals zijn te vinden via online vacatureplatforms en websites van bedrijven waarin je geïnteresseerd. Ook kun je via netwerkevenementen en carrièrebeurzen met mensen in contact komen die op de hoogte zijn van de meest aantrekkelijke vacatures en ontwikkelingen rondom professionals.

Wanneer is een vacature geschikt voor jou als professional?

Niet elke vacature sluit aan bij de vragen, ambities en doelen van professionals. Zo kan een vacature te licht zijn voor een (young) professional wanneer deze te weinig uitdaging biedt, of om vaardigheden vraagt die onder het niveau liggen van de sollicitant. Te zware vacatures, daarentegen, vragen mogelijk om een niveau van ervaring, verantwoordelijkheid en skills die buiten het bereik van professionals liggen. Ga daarom gedurende een sollicitatieprocedure goed na of de rol ook werkelijk goed ingeschat is op zwaarte, en of de rol past bij het niveau dat jij als professional hebt.

Wanneer ben jij als starter klaar voor de volgende stap?

Als starter ben je klaar voor de stap naar een professional-functie wanneer je een solide basis aan kennis en ervaring opgedaan hebt, vaardigheden hebt ontwikkeld die nodig zijn om op een geavanceerd niveau in een organisatie te functioneren. Meer uitdaging en verantwoordelijkheid horen zowel bij de stap van starter naar professional als bij de stap van professional naar rollen op directieniveau. Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Zorg dan dat je een duidelijk carrièreplan opgesteld hebt, kijk actief rond binnen je netwerk en identificeer kansen die passen bij jouw professionele doelen en interesses.

Biedt YER vacatures aan voor professionals?

YER biedt vacatures aan aan alle typen kandidaten. Start je op de arbeidsmarkt, maak je de stap naar een zwaardere rol of wil je op management-en-directieniveau meedraaien? YER heeft de juiste vacatures voor je. Voor professionals houdt dit in dat ze waar nodig kunnen rekenen op adequate loopbaanbegeleiding en hulp bij het uitzoeken van passies, ambities en professionele wensen. Recruitment consultants van YER weten bij kandidaten én bij opdrachtgevers vast te stellen waar precies de wensen en behoeften liggen.

Dat maakt het vinden van een geschikte vacature voor professionals makkelijk. Er komt in het proces immers iemand tussen die de wensen van beide kanten duidelijk in kaart brengt. Dat vergroot de kans dat kandidaten de vacatures vinden waar zij geschikt voor zijn, en naar op zoek zijn. Voor opdrachtgevers geldt dat de kans op een mismatch kleiner wordt. Dat kan veel tijd en energie schelen, dus voor zowel professionals als opdrachtgevers is het aantrekkelijk om een tussenpersoon in te zetten.