Skip to main

Systemisch werken

Wie je bent heeft alles te maken met je verleden en plek in een familiesysteem. Zo'n systeem heeft krachten, maar ook valkuilen waardoor problemen niet opgelost kunnen worden of onderwerpen moeilijk bespreekbaar zijn: onzichtbare negatieve patronen waardoor mensen niet het leven leiden dat ze graag willen leiden, en/of problemen zich generaties lang blijven herhalen. Als jeugdconsulent leer je in deze training rekening houden met invloeden van systemen op keuzes van burgers.

Informatie over de training

Deze training wordt ook in-company aangeboden en is aanpasbaar aan teambehoeften en -niveaus.

Na de training kun je systeemgericht werken inzetten als tool:

  • Je kent de complexiteit van systemen 
  • Je weet hoe je causale verbanden met de hulpvraag legt, meervoudig partijdig optreedt door alle belangen in beeld te hebben en hierop te exploreren
  • Je kijkt breder naar de complexiteit van systemen, herkent onbewuste patronen en weet hoe je ruimte voor verandering creëert

 

In deze training leer je aan de hand van het systemisch kompas, systeemgerichte interventies in te zetten. Hierbij maak je gebruik van je eigen casuïstiek. Je oefent vanuit verschillende posities en meervoudige partijdigheid.

Je kijkt met een systemische bril naar je eigen attitude en vaardigheden kijken en wordt bewust van de invloed van relaties binnen cliëntsystemen en hun problematiek: hoe deze elkaar in stand houden, kunnen versterken en hoe je hier als consulent cliënten mee in hun kracht zet.

Duur van de training
  • Als voorbereiding lees je de door ons aangeleverde stukken (tijdsinvestering 1 uur).
  • De training zelf duurt een dag.
Planning

27 november 2024 - Arnhem

Kosten

Als je niet in dienst bent bij YER, dan kost de training Systemisch Werken inclusief lunch € 350,- (ex. btw) per persoon.

Geïnteresseerd in deze training? Meld je direct aan Aanmelden