Skip to main

Omgaan met hechtingsproblematiek/-stoornissen

Leer alles over normale hechtingsontwikkeling en hoe deze zich verhoudt tot hechtingsproblematiek en -stoornissen. Je ontdekt tijdens deze training de invloed van oorzakelijke factoren en intergenerationele dynamieken binnen gezins- en familiesystemen. Ook gaan we uitgebreid en interactief in op de best practice-aanpak van de jongere binnen zijn context. 

Informatie over de training

Na deze training Omgaan met hechtingsproblematiek/-stoornissen

  • Weet je wat normale hechtingsontwikkeling inhoudt
  • Herken je diverse hechtingsproblemen en -stoornissen 
  • Heb je inzicht in intergenerationele dynamieken en kan je vanuit dialoog met gezinsleden een genogram opstellen.
  • Ken je bewezen effectieve aanpakken, die je kunt toepassen in de praktijk zoals psychodynamische, cognitief gedragstherapeutische en systemische benaderingen.

Gedurende deze training behandelen we de normale hechtingsontwikkeling en diverse vormen van hechtingsproblematiek en hechtingsstoornissen, met bijbehorende symptomatologie. Vervolgens wordt uitgebreid ingegaan op oorzakelijke factoren en intergenerationele dynamieken binnen gezins- en familiesystemen. Verder wordt de best practice aanpak van de jongere binnen zijn context op een interactieve wijze uitvoerig behandeld.

Duur 

Twee dagen, van 09.30 - 16.30 

Volgende datum en locatie 

29 mei en 26 juni 2024 - Arnhem

SKJ

Deelname aan de training levert bij 100% aanwezigheid 10,5 punten op voor SKJ geregistreerde jeugd- en gezinsprofessionals en jeugdzorgwerkers. Je ontvangt het certificaat via de opleider.

Door wie?

De training wordt gegeven door Giel Vaessen. Giel heeft 48 jaar ervaring in de hulpverlening en het speciaal onderwijs, waarvan het grootste gedeelte in de kinder- en jeugdpsychiatrie.

Kosten

Ben je niet in dienst van YER, dan kost deze training inclusief lunches € 475,- (excl. Btw).

 

Geïnteresseerd in deze training? Meld je direct aan Aanmelden