Skip to main

Werkvoorbereider Bouw

Word gecertificeerd werkvoorbereider. Met vanaf dag één een vast contract.

Meld je aan
Werkvoorbereider Bouw Hero Large 1056X1056

Over het traineeship

In het Talent Development Program Werkvoorbereider Bouw word je in twee jaar tijd opgeleid tot allround werkvoorbereider. Naast het opleidingsprogramma pas jij de kennis die je opdoet direct toe, bij één van onze opdrachtgevers in de bouwsector. Aan het eind van het twee jaar durende opleidingsprogramma ontvang je een post-hbo-diploma. Daarmee ben je 100% voorbereid op het vervolg van jouw loopbaan als allround werkorganisator. Via deze pagina ontdek je alles over dit traineeship.

Talent Development Program Werkvoorbereider Bouw

Dit werk-leerprogramma is meer dan alleen een traineeship. Je leert technische, soft- én business-skills aan. Ook staat een gecertificeerde coach je bij, gedurende je hele traject. Door de combinatie van doelgericht skills aanleren, begeleiding en echte werkervaring, ontwikkel je jezelf binnen twee jaar tot volleerd Werkvoorbereider Bouw. Vandaar de naam Talent Development Program.

Het technisch opleidingsprogramma bestaat uit het schakeltraject en de opleiding tot Allround Werkorganisator. Dit gedeelte van het leertraject wordt aangeboden door BOB, dé opleiders in de bouw.

Alle trainingen en opleidingen vinden plaats tijdens werktijd: 1 keer per 3 weken van 08:00 tot 16:00.

BOB schakeltraject - 6 maanden

In dit versnelde traject word je in een half jaar tijd opgeleid tot Werkvoorbereider. Je leert dan alles over:

 • Kostenbeheersing
 • Arbeidskunde
 • Techniek & Maakbaarheid
 • Beheersing van het Bouwproces
 • BIM voor de werkorganisator
BOB Post-HBO-Opleiding allround werkorganisator - 18 maanden

Na het schakeltraject volg je de opleiding tot Allround Werkorganisator. Hier leer je alles over:

 • Projectmanagement
 • Projectfinanciën
 • Bouw- & contractrecht

Na een succesvol doorlopen schakeltraject, ga je direct aan de slag als werkvoorbereider bij een bedrijf uit YER’s netwerk.

Jij bent vanaf dan onder meer verantwoordelijk voor calculaties, de juiste materialen, een goede planning en het aanleveren van technische tekeningen binnen bouwprojecten.

Gelijktijdig loopt je opleiding tot Allround Werkorganisator door en pak je gaandeweg steeds meer werkzaamheden op die binnen die functie passen. 

Door parallel aan het technisch opleidingsdeel deel te nemen aan de volgende trainingen, til jij jouw interpersoonlijke en zakelijke skillsets naar een hoger niveau:

 • Communicatie
 • Samenwerken & Effectief beïnvloeden
 • Timemanagement & Onderhandelen
 • Leiderschap

Via YER kun je hiernaast meer dan 80 onlinetrainingen volgen. Deze e-learningmodules van New Heroes zijn dé manier om waar en wanneer je wil aan je competenties te werken.

Persoonlijke coachingsessies maken je leertraject compleet. Met een persoonlijk ontwikkelingsplan als leidraad, leer je in deze sessies samen met een NOBCO-coach te werken vanuit jouw talenten en ambities.

Ons aanbod

Als we jou selecteren voor het Talent Development Program Werkvoorbereider Bouw, ben jij één van onze high-potentials, waarin we geloven en waarop we vertrouwen. Dat vertrouwen benadrukken wij onder meer in de vorm van een contract voor twee jaar. Ook heb je de volgende voordelen:

 • Vanaf dag één een marktconform, bij jouw ervaring passend salaris via YER
 • Minimaal 25 vakantiedagen
 • 8,33% vakantietoeslag
 • Reiskostenvergoeding
 • Uitstekende overige arbeidsvoorwaarden met salarisgroei naar kennis en ervaring
 • 9 op de 10 YER-trainees treden na hun traineeship in vaste dienst bij de organisatie waar ze werkervaring opdoen

Wie ben jij?

Je bent ambitieus en staat klaar om in korte tijd veel te leren. Daarnaast ben je communicatief sterk en besluitvaardig. Ook ben je een kei in onderhandelen, plannen en organiseren. Verder heb je:

 • Een afgeronde mbo-opleiding richting Bouwkunde en enkele jaren werkervaring (harde eis)
 • Óf een afgeronde hbo- of wo-opleiding richting Bouwkunde met 0 – 4 jaar werkervaring

Onze expertise is je springplank

YER is sinds 1987 actief als arbeidsbemiddelaar. Sindsdien groeiden we uit tot een internationale speler met grote netwerken in allerlei werkvelden, waaronder de technieksector.

Vanuit onze diepgaande arbeidsmarktkennis denken we actief mee met ieders ambities, en creëren creatieve oplossingen voor actuele issues. Talent Development Programs zijn een voorbeeld van zo’n oplossing, waarmee bedrijven en professionals ambities bereiken door de expertise van YER voor ze te laten werken.

Sinds 2017 leidden we ruim 550 trainees succesvol op. Ben jij de volgende die onze expertise inzet als springplank voor carrièresucces?

Geïnteresseerd?

Ben je enthousiast over dit Talent Development Program? Laat dan je gegevens achter, waarna wij contact met je opnemen.

Nog vragen? Neem contact op met:

Lorenzo Hop
Vanaf september 2019 ben ik voor YER actief in de arbeidsbemiddeling met een focus op de bouwsector. Ik krijg er energie van als ik de...
Maak kennis met Lorenzo