Skip to main

De historie van YER

Succes komt niet uit de lucht vallen. Ontdek in vogelvlucht hoe YER sinds 1987 vanuit ondernemerschap, focus en toekomstgerichtheid de ambities van professionals en opdrachtgevers bereikbaar maakt.

Johan Text Image 1280X1280 Squooshed

Onze geschiedenis

YER is in 1987 opgericht door Jaap Kooijman. Als avond-HEAO-student, werkend bij een uitzendbureau, spotte Jaap een gat tussen uitzenden en executive search: Young Executive Recruitment, oftewel het bemiddelen van jonge hbo'ers en academici. De eerste YER-professionals waren dan ook studiegenoten van Jaap, die aan de slag gingen in sales, marketing en finance. 

Na een voortvarende start volgde al snel de jaren-80-crisis, die YER overleefde door pienter ondernemerschap en maximale mediazichtbaarheid.

In dit pre-internettijdperk publiceerden we als eerste − en lange tijd als enige − onze vacatures full page in kranten en magazines. Hoogopgeleiden en het bedrijfsleven leerden ons hierdoor massaal kennen als benaderbaar, betrouwbaar en professioneel.  

Groei vanuit ondernemerschap 

De jaren '90 stonden in teken van groei. We kregen voet aan de grond in Eindhoven door ervaren consultants aan te nemen die hun ‘eigen’ business runden. Een tactiek waarmee we al snel concurreerden met grote spelers, en die we nog altijd gebruiken als blauwdruk voor succes.  

Vanaf 2003 nam onze groei een vogelvlucht. Kantoren in Rotterdam, Zwolle, de rest van Nederland én daarbuiten volgden snel. 

Succesvol verschoven focus 

Gaandeweg verschoof de focus van off- naar online. We zagen LinkedIn en job-platforms opkomen. Door meer flexibele schillen bij organisaties, werd het bemiddelen van professionals in vaste dienst tegelijkertijd een kleiner deel van ons werk.  

We transformeerden daarom onder leiding van Johan Overgaauw naar een detacheringsgerichtere organisatie. De successen volgden elkaar snel op: YER werd preferred supplier bij toporganisaties, overtrof interne doelen en groeide gezond verder.  

Ambitie voor de toekomst 

YER focust zich op snel veranderende vakgebieden waar schaarste heerst, zoals onder meer IT, techniek en de publieke sector. De kans is groot dat wij via onze consultantnetwerken je volgende werkgever kennen. Of het talent dat jouw bedrijf nodig heeft. Zo niet, dan ontwikkelen we een traineeship, werven we tot ver over de landsgrenzen, of bedenken we een ander plan.  

Van oudsher, vandaag én in de toekomst staat YER naast jou, om samen ambities in beweging te brengen.  

Matcht jouw ambitie met die van YER?

Word onderdeel van een snelgroeiende organisatie die je de kans geeft te ondernemen.

Je toekomstige YER-collega's zijn stuk voor stuk gepassioneerde professionals. De besten in hun vak en altijd bereid om je te inspireren met hun visies en ervaringen. Hou jij van initiatief nemen en ondernemend bezig zijn? Bij ons krijg je hiervoor alle ruimte. Zónder ellenlange interne processen.

Kom ook werken bij YER
Text Image Yerianen (6) 1280X1280px Squooshed