Skip to main
Wesley van Rijn - Projectleider meet-en regeltechniek bij Unica

"Door het open gesprek met YER voelde ik me gezien en dat gaf veel vertrouwen."

Wesley van Rijn komt via YER in contact met technisch dienstverlener Unica. Er is direct een klik. Inmiddels werkt hij op basis van detachering als projectleider meet-en regeltechniek op de afdeling Advies en Inspectie. Met veel enthousiasme coördineert Wesley een nieuw team dat gespecialiseerd is in service, onderhoud en storingen voor utiliteitsbouw. Hij vertelt over zijn ambities en de samenwerking met YER. Ook geeft hij tips voor de volgende stap op de carrièreladder. 

Brede ontwikkeling in techniek 

"In mijn carrière heb ik het techniekvak van alle kanten leren kennen. Na mijn mbo elektrotechniek stapte ik als elektromonteur meteen de praktijk in. Ik ontdekte dat een kantoorfunctie beter bij mij paste en ging aan de slag bij een inspectiebedrijf waar ik verschillende functies uitvoerde. In de jaren erna kwam mijn ontwikkeling in een stroomversnelling. Ik deed ervaring op in verschillende teams, voltooide de opleiding meet- en regeltechniek en haalde diverse commerciële diploma’s.  

Ik wilde een stap zetten als accountmanager, maar zag hier uiteindelijk vanaf. De reden was dat ik voor mijzelf meer carrièremogelijkheden zag binnen de techniek en de samenwerking met een team, als projectleider bijvoorbeeld. Toen ik vervolgens bij een werkgever belandde met wie het niet echt klikte, was het tijd om me eens goed te bezinnen op mijn ambities."   

YER opent deur bij beoogde werkgever 

"Ik oriënteerde me breed en verdiepte me in vacatures van fabrikanten, leveranciers en ook technische dienstverleners als Unica. Ik kende de goede naam van dit bedrijf, maar vond op dat moment geen passende vacature. Of het nu toeval was of niet, YER benaderde mij via LinkedIn met de vraag of ik kennis wilde maken om te kijken of we iets voor elkaar konden betekenen. Normaal reageer ik eigenlijk zelden op detacheerders, maar de persoonlijke, down-to-earth toon sprak me aan en maakte me nieuwsgierig.  

Het gesprek met de consultant was heel open. In plaats van meteen over mogelijke opdrachtgevers te beginnen, wilde hij me eerst goed leren kennen en weten wat mijn carrièrewensen waren. Ik voelde me echt gezien en dat gaf vertrouwen. Het mooie was dat YER samenwerkt met Unica, dus op de vraag of ik het een goed idee vond om op de vestiging in Oosterhout geïntroduceerd te worden, zei ik natuurlijk geen nee."  

Eerste leidinggevende positie als projectleider 

"Bij Unica klikte het goed en de gesprekken inspireerden mij enorm. Ik vind het krachtig als werkgevers een heldere visie hebben over welke koers het bedrijf vaart. Toen we in gesprek raakten over een mogelijk geschikte functie, projectleider van het nieuw op te zetten service- en onderhoudsteam, kon ik me daar helemaal in vinden. Kortgezegd richten we ons vanuit Oosterhout op relatief kleine opdrachten in het zuiden van het land. Vervolgens willen we het klantenbestand uitbreiden en ook over meer vestigingen verdelen.  

Het is geweldig om bij een innovatief bedrijf als Unica mijn eerste leidinggevende rol te hebben en een eigen team op te bouwen. Ik voel me nu al een echte Unica-man en krijg veel energie van de fijne en gezellige werksfeer."   

Detachering van grote waarde bij arbeidsmarktoriëntatie 

"Kandidaten die zich oriënteren op de arbeidsmarkt raad ik zeker aan een tijdje als gedetacheerde aan de slag te gaan. In mijn geval heb ik door mijn detavast-contract het vooruitzicht op een vast dienstverband bij Unica. Het mooie is dat we elkaar tijdens mijn detacheringsperiode al goed hebben leren kennen. Wat ik ook heel prettig vind aan de samenwerking met YER is dat mijn vaste aanspreekpunt en de YER Servicedesk mijn vragen en het regelen van praktische zaken snel oppakken."  

Tips voor de volgende carrièrestap 

"Als je op zoek gaat naar een nieuwe baan beslis dan niet te snel, maar maak een weloverwogen keuze. Een bedrijf kan wel interesse hebben in jou, maar is de match van beide kanten naar tevredenheid? Ga erover in gesprek met iemand die jou goed kent en zet concreet de plussen en minnen op een rij.   

Zo is het essentieel dat je kunt aarden in de bedrijfscultuur van je nieuwe werkgever. Je brengt nu eenmaal veel tijd door op de werkvloer en je arbeidsethos gaat omhoog als je plezier hebt en je op je gemak voelt. Als je goed in je vel zit, is het makkelijker om het beste van jezelf te laten zien.  

Wil je verder komen in je carrière, dan is het ook belangrijk dat je ervoor openstaat om nieuwe dingen te leren. Vooral voor starters is het zinvol om verschillende functies uit te proberen. Zo ontdek je sneller wat je leuk vindt. Als je bij het ene niet slaagt, komt er altijd wel iets anders op je pad."