Skip to main
Vijf vragen aan Han Stoop – CFO bij Salta Group

“Bij ons kun je zowel je stempel drukken op het team, als op je specifieke functie en takenpakket.”

De ambitieuze en ondernemende Salta Group heeft in de afgelopen jaren grote stappen gezet in de professionalisering van de financiële backoffice. Nu gaat de financiële afdeling, die opereert als een shared service center voor alle entiteiten binnen de groep, de volgende fase in. Met complexe acquisities en waarderingsvraagstukken heeft het bedrijf al jaren te maken, maar ook de snel veranderende opleidingsindustrie biedt veel nieuwe kansen en uitdagingen. 

Han Stoop, CFO bij Salta Group, legt uit wat de financiële afdeling in de komende jaren te wachten staat en wat van het team verwacht wordt om de toekomstige uitdagingen succesvol aan te gaan.

1. Wat is je achtergrond en waarom ben je neergestreken bij Salta Group? Wat is er uniek aan de organisatie?

“Ik heb een achtergrond als CFO in de uitgeverijsector, zowel in een corporate als private-equityomgeving. Die achtergrond past goed bij de complexiteit en dynamiek van Salta Group. Ik kreeg hier in januari 2015 een mooie kans om de finance-organisatie te professionaliseren in een periode dat er in hoog tempo overnames gedaan werden. Destijds heb ik kennis gemaakt met wat deze organisatie uniek maakt, namelijk de dynamiek en complexiteit, evenals het ondernemende karakter. Inmiddels is Salta Group veruit de grootste particuliere onderwijsorganisatie van de Benelux.”

2. Wat vind je inspirerend aan de bedrijfscultuur? Welke competenties hebben kandidaten nodig om te klikken met het team?

“Het eerdergenoemde ondernemende en dynamische karakter van de organisatie is wat Salta Group een inspirerende werkomgeving maakt. Om de financiële processen goed in te richten en de organisatie goed te ondersteunen moeten wij zowel de externe regels als de interne behoefte van de organisatie goed begrijpen.”

“Binnen Salta Group zien we veel kansen en mogelijkheden om organisaties en individuen te helpen met hun opleidingsbehoeften. Aansluitend daarop moet Finance de processen, procedures en systemen inrichten om ook de verslaglegging en compliance goed te organiseren, zonder deze nodeloos ingewikkeld te maken. Het team denkt mee met de organisatie en het is daarbij ook onze taak om aan te geven waar de grenzen liggen. Dat is voor onze professionals een mooie uitdaging.”

3. Wat zijn de ambities van Salta Group en de financiële afdeling in het bijzonder? 

“Salta Group heeft als missie om Leven Lang Ontwikkelen voor iedereen mogelijk te maken, ongeacht leeftijd, beroep, levenssituatie en opleidingsambities. Voor de werkgevers waarvoor wij werken willen we een totaalpartner zijn op het gebied van Learning and Development. We streven naar langetermijnsamenwerkingen waarbij we klanten adviseren over diverse leerpaden. Aan deze leerpaden voegen wij EdTech-toepassingen (Education Technology), zoals e-learning, podcasts, games en simulaties toe om de leerreis te verrijken en daarmee ons onderwijs aantrekkelijk en schaalbaar te maken. Het onderwijs moet, naast aantrekkelijk, ook modulair opgebouwd zijn en verder afgestemd worden op het succes van het individu.”

“De ambitie van de Finance-afdeling specifiek is om een professionele, effectieve en efficiënte financiële backoffice te organiseren door de kracht van technologie te omarmen, maar ook de menselijke maat als uitgangspunt te behouden. De afdeling fungeert als een shared servicecenter voor alle Salta Group-entiteiten op het gebied van verslaglegging, management accounting, finance operations (facturatie, debiteuren- en crediteurenbeheer) en treasury. Tot slot vinden we een goede sfeer op de afdeling ook erg belangrijk.”

4. Momenteel zoek je een group financial controller, business controller voltijd onderwijs, finance controller, tax accountant en een teamleider crediteuren. Welke uitdagingen liggen er en wat zijn de perspectieven?

“Typerend voor de Finance-afdeling is dat medewerkers er veel ruimte krijgen om hun rol zelf in te vullen. Vanuit de business worden er nieuwe plannen ontwikkeld: businessinitiatieven en nieuwe contractvormen, producten en diensten. Het is aan ons om deze initiatieven aan de achterkant goed te organiseren, zodat de geldstromen, verslaglegging en compliance rondom deze innovaties op orde zijn. Onze finance-professionals zijn hierdoor nauw betrokken bij de ontwikkeling van de organisatie en dat is leuk en uitdagend.”

5. Op welke manier is werken bij Salta Group verrijkend voor de cv van ambitieuze financials? Waarom is dit een niet te missen kans? 

“Binnen de financiële afdeling van Salta Group zijn de verschillende rollen nog lang niet uitgekristalliseerd. Het is mogelijk om zowel je stempel te drukken op het team, als op jouw specifieke functie en takenpakket. Succesvol functioneren binnen Salta Group betekent dat iemand zelfstandig in staat is om problemen aan te pakken, stressbestendig is, een grote mate van aanpassingsvermogen heeft, goed kan relativeren en succesvol kan samenwerken met externe stakeholders en collega’s binnen en buiten de Finance-afdeling.”

Meer weten over deze vacatures bij Salta Group? Lees verder: