Skip to main
Vijf vragen aan Adrie Tukker - Directeur-Bestuurder a.i. bij Fien Wonen

"Je hebt veel eigen inbreng bij uiteenlopende strategische vraagstukken."

Met ruim 3400 woningen in de gemeenten Hardinxveld-Giessendam en Vijfheerenlanden streeft het levendige Fien Wonen naar woongeluk voor iedereen. De vragen van nu en de toekomst vertalen naar goede en duurzame woonoplossingen staan hierbij centraal. 

Om de ambities van Fien Wonen om te zetten in daden zoekt directeur-bestuurder a.i. Adrie Tukker een manager bedrijfsvoering. Ze vertelt wat de nieuwe collega kan verwachten en legt uit waarom werken bij Fien Wonen zo inspirerend is.

1. Waarom ben je neergestreken bij Fien Wonen? Wat maakt de corporatie uniek?

“In 1993 kwam ik bij toeval bij een woningcorporatie terecht en sindsdien heb ik mijn hart verpand aan de volkshuisvesting. Het gevolg is dat ik er nooit meer ben weggegaan, omdat het voor mij een sector is waar je daadwerkelijk iets betekent in het leven van anderen.”

“Bij Fien Wonen vul ik als interim-directeur-bestuurder de periode in tussen het vertrek van de vorige en de komst van een nieuwe vaste directeur-bestuurder. Het is een cadeautje om hier werkzaam te mogen zijn, omdat dit in de regio is waar ik in het verleden lang werkte en nog steeds woon.”

“Het unieke aan deze moderne corporatie is dat duurzaamheid en circulariteit hoog in het vaandel staan en we dit ook daadwerkelijk doorvoeren in de organisatie. Daarnaast onderscheiden we ons door Fien Wonen als sterk merk in de markt te zetten en dit consequent te laten terugkomen in onze interne en externe communicatie.”

2. Wat vind je inspirerend aan de bedrijfscultuur?

“Voor mij persoonlijk is het inspirerend om samen met het team van Fien Wonen stappen te zetten om de kwaliteit van de dienstverlening te verhogen, knelpunten op te lossen en ervoor te zorgen dat we onze kernwaarden - optimisme, betrokkenheid, vindingrijkheid en daadkracht - uitdragen in ons dagelijks werk. Aandacht voor de mens is daarbij van groot belang.”

3. Wat zijn de ambities van Fien Wonen?

“Fien Wonen heeft grote ambities op het gebied van circulair bouwen. Daarnaast willen we de zichtbaarheid van onze organisatie in het algemeen vergroten. Dit is een uitdaging, omdat we in twee gemeenten (Hardinxveld-Giessendam en Vijfheerenlanden) werkzaam zijn waar geen sprake is van een aansluitend werkgebied. Met betrekking tot circulair bouwen vraagt dit hogere financiële offers voor de korte termijn. De relatie met de financiële continuïteit is dus een interessante.”

4. Momenteel zoek je een manager bedrijfsvoering. Welke uitdagingen liggen er voor de nieuwe collega?

“Binnen de bedrijfsvoering worden de beschikbaarheid van data, de bijbehorende ICT en de relevante interne beheersing ervan steeds belangrijker. De uitdaging is dit organisatiebreed optimaal te gaan inrichten. Daar zal voor de nieuwe manager de focus liggen.”

5. Hoe is werken bij Fien Wonen verrijkend voor de cv van een kandidaat?

“Bij Fien Wonen kom je terecht in een dynamische omgeving waar geen dag hetzelfde is. Acteren in deze dynamiek is een ervaring die waardevol is voor zowel je persoonlijke groei als voor de organisatieontwikkeling. Wat ook heel interessant is, is dat je vanwege de grootte van de organisatie breed op de hoogte bent van wat er speelt. Tegelijkertijd heb je bij uiteenlopende strategische vraagstukken veel eigen inbreng. Een kans die zich niet overal voordoet!”

Meer weten over deze vacature bij Fien Wonen? Neem contact op met Rinke Dolfsma: rinkedolfsma@yer.nl | +31 6 29 23 91 31