Skip to main

Traineeship na je hbo? Wij helpen je kiezen

Traineeships zijn een moderne manier om na je hogeschoolopleiding versneld en doelgericht verder te leren, terwijl je werkt. Met een hbo-diploma op zak kun je véél traineeships kiezen, ook bij YER. In dit blog ontdek je er meer over.

Wat is een traineeship?

In een traineeship word je opgeleid richting een specialistische functie, terwijl je gelijktijdig betaalde werkervaring opdoet bij een bedrijf.

Traineeships zijn met name gericht op functies waar niet genoeg professionals voor te vinden zijn. Bedrijven, organisaties en ook hele branches hebben vanwege uiteenlopende redenen snel veranderende behoeftes als het gaat om personeel. Vaak zó snel veranderend dat traditionele opleidingsinstituten het qua aangeboden opleidingen niet kunnen bijbenen. Gevolg: nijpende personeelstekorten, die dus slim worden aangevuld met traineeships. Voorbeelden hiervan zijn:

 • De energietransitie, waarvoor erg veel energietechnici nodig zijn
 • Veranderende wetten, zoals onder meer de Participatiewet, waardoor nieuwe soorten consulenten nodig zijn
 • Wereldwijde digitalisering in sneltreingang, waarvoor veel DevOps-engineers nodig zijn

Een traineeship is dus flink anders dan een stage of bijvoorbeeld werkervaringsplek. Je leest álles over de onderlinge verschillen in ons eerder verschenen blogartikel ‘Niet genoeg werkervaring voor je droombaan? Met een traineeship kom je er wel’

Waarom een YER-traineeship na je hbo?

Als jij ambitieus, leergierig en doelgericht bent is een traineeship na je hbo-opleiding een logische keuze. Je leert bijzonder veel in een korte tijd, wat betekent dat er als trainee best veel van je wordt gevraagd.

En omdat er veel van je wordt gevraagd, vinden wij dat daar ook veel tegenover hoort te staan. Als jij je commitment geeft aan een YER-traineeship na je hbo, geniet je daarom van de volgende voordelen:

 • Je leert hardskills aan via de opleidingsinstituten en hogescholen waarmee we samenwerken
 • Parallel aan je leertraject doe je direct werkervaring op bij een toonaangevende opdrachtgever uit ons uitgebreide netwerk, zodat je binnen 2 of 3 jaar een volleerde en gewilde professional bent
 • Soft- & business-skills-trainingen gericht op allround professionaliteit maken je een collega waar iedereen mee wil samenwerken
 • YER-trainingen met acteurs bereiden je voor op real life werksituaties
 • Via intervisiesessies en groepscoaching leer je bij vanuit de werkpraktijk van medetrainees
 • Je persoonlijke arbeidscoach helpt je jezelf te ontwikkelen door met je te sparren en reflecteren
 • Je ontvangt via YER een minstens marktconform salaris
 • Ook ontvang je vakantiedagen en -geld
 • Reiskosten worden vergoed
 • Na afloop treedt 95% van onze trainees in dienst bij het bedrijf waar ze werkervaring opdoen

Altijd keuze uit actuele traineeships na je hbo

We staan bij YER in nauw contact met bedrijven en organisaties in allerlei domeinen en branches. We houden zo onze vingers aan diverse polsen en ontwikkelen samen met onze partners traineeships, die issues in de arbeidsmarkt oplossen met gemotiveerde, ambitieuze talenten.

Ben jij net als de ruim 500 trainees die YER sinds 2017 opleidde overtuigd van de kracht van traineeships? Ga dan samen met ons doelgericht je toekomst tegemoet.