Skip to main
Toon Nieuwenhuizen - Managing Consultant Industry - YER

"Regisseur van je eigen succes."

Toon Nieuwenhuizen werkt al meer dan vijftien jaar in de arbeidsbemiddeling, met technische profielen als specialisatie. Als consultant is hij eerder een allrounder: hij heeft ervaring met uitzenden, detachering, werving en selectie én interim. Ergo: bij YER Executive is hij helemaal op zijn op plek. Een jaar geleden startte hij als consultant en onlangs kreeg hij al de kans om zijn eigen team op te bouwen. 

Team Industry Amsterdam gaat zich in Noord- en Midden-Nederland focussen op de bemiddeling van sleutelposities voor operations, supply chain en logistiek. Hoe is deze kans ontstaan en waarom is werken bij YER Executive zo inspirerend?

“Bij YER Executive ben je de regisseur van je eigen succes. Dat sluit helemaal aan bij wie ik ben als persoon. Het geeft mij veel energie als ik inspraak heb in wat ik ga doen en op welke manier. Niet volledig het protocol hoeven volgen, maar de ruimte krijgen voor mijn eigen interpretatie. Ik floreer als ik mijn ideeën kan uitvoeren zonder dat ik door allemaal lagen heen hoef te gaan. Als ik op deze manier mijn ondernemerschap kan tonen, maak ik de meeste impact. Toen ik oud-collega en senior consultant Bram Mutsaars vertelde dat ik dit zocht in een baan, raadde hij mij aan eens te gaan sparren met Vincent Lee, de manager van YER Executive.”  

Overeenkomstige kernwaarden

“Tijdens het gesprek voelde ik meteen een klik. Ambitie en ruimte voor ondernemerschap zijn kernwaarden van YER Executive en mijn drijfveren sluiten daar 100% op aan. Begrijp me goed, natuurlijk zijn er richtlijnen en houden we ons aan een bepaalde structuur, maar bijsturen gebeurt alleen waar dat écht nodig is. Het team van YER Executive is geen beginnersclub. Mijn collega’s zijn doorgewinterde consultants met een berg aan recruitmentervaring of een achtergrond in het vakgebied waar ze voor bemiddelen. Ze weten hoe ze succesvol moeten zijn. Als je een goed onderbouwd plan hebt, krijg je de go om ervoor te gaan. Alles is mogelijk, als je maar durft.” 

Ruimte voor eigen businesscase

“Het is mijn ambitie om kennis te vergaren en te delen, zodat ik mensen en bedrijven verder help op hun weg naar succes. Ik pas dit niet alleen toe tijdens mijn samenwerking met opdrachtgevers, maar ook binnen YER Executive. Industry is een specialisatie die zich onder andere richt op operations en supply chain. Momenteel zijn de regio Rotterdam en het zuiden van Nederland goed vertegenwoordigd, maar ik zie veel uitbreidingsmogelijkheden richting het midden en noorden van het land. Mijn ideeën zette ik om in een businesscase waarin ik beargumenteerde waarom het voor het bedrijf goed is om in die regio’s meer impact te hebben. Ook gaf ik aan dat ik een team wilde opzetten om hierin het voortouw te nemen.” 

Veel oog voor ambities

“Het is geweldig dat ik een jaar na mijn start de kans heb gekregen om Team Industry Amsterdam op te bouwen. Zelf wil ik actief blijven binnen recruitment, maar me ook ontwikkelen als coach, zodat ik mensen kan ondersteunen en waar nodig een duwtje in de goede richting geven. Door het vertrouwen dat ik krijg vanuit de organisatie gaat mijn ontwikkeling als een speer. Ik heb alle touwtjes in handen en krijg veel ruimte om de afdeling goed in de steigers te zetten. Natuurlijk houden ze de vinger aan de pols en checken ze of ik hulp nodig heb, maar dit wordt niet opgelegd. Ik krijg ondersteuning waar nodig en word vrijgelaten waar het kan.” 

Samen werken aan succes

“Hoe meer ik groei in mijn rol als manager, hoe meer ik me realiseer welke invloed ik kan hebben op het grote geheel. Ook mijn toetreding tot het MT draagt bij aan dit verantwoordelijkheidsgevoel. Ik ben me er extra van bewust waar we staan als organisatie en welke koers we varen. Met een tunnelvisie gericht op kortetermijnresultaten kom je niet ver. Het geeft juist meer voldoening om samen aan onze successen te werken. Dat stimuleer ik dus ook. 

"Als je samenwerkt, ben je sneller, je versterkt elkaar en wisselt ideeën uit over hoe je een proces moet aanvliegen. Binnen YER Executive zijn vele disciplines actief die ik graag met elkaar verbind. Als opdrachtgevers bijvoorbeeld naast de positie die ik bemiddel aanvullende expertise zoeken, introduceer ik collega’s van andere vakgebieden als ik denk dat dit relevant voor ze kan zijn.” 

Energie van een startende onderneming

“YER Executive is onderdeel van YER, dat al meer dan dertig jaar actief is in de arbeidsbemiddeling. Een unieke combinatie, want door de bedrijfsgrootte is er veel slagkracht, terwijl binnen ons team de energie heerst van een startende onderneming. We sturen op output en je hebt veel vrijheid je functie in te vullen op de manier zoals jij denkt dat dit het beste werkt. Competitiedrang is er zeker, maar in plaats van dat er een felle concurrentiestrijd woedt, uit zich dit eerder in een gezonde drang naar een mooi resultaat. 

“De mensen in ons team zijn in je geïnteresseerd en hebben zelf ook wat te vertellen. Onze benadering is optimistisch, open en verloopt via korte lijnen. Kennis delen we graag en makkelijk. Als je successen boekt, sta je daar natuurlijk bij stil, maar het biedt ook perspectief om verder te kijken.

“Ik ken niet veel organisaties die zo veel kansen en ruimte voor zelfontplooiing bieden als YER Executive. Het is enorm stimulerend dat ik mijn vak op zo’n fijne manier kan uitvoeren. Toen ik startte, had ik niet verwacht dat ik al zo snel stappen zou zetten en nu bijvoorbeeld trainingen zou volgen om mijn managementvaardigheden te ontwikkelen. Het is heerlijk om onderdeel te zijn van dit energieke en enthousiaste bedrijf dat het zo goed doet en waar jij het verschil kunt maken.”