Skip to main

“In de afgelopen jaren is YER met Thales meegegroeid.”

Thales Nederland ontwikkelt en fabriceert geavanceerde high tech oplossingen die bijdragen aan de maatschappelijke veiligheid. Radars, communicatiemiddelen en cryogene technologie voor luchtvaart en defensie bijvoorbeeld. Ook is het van oorsprong Franse bedrijf een belangrijke speler in cyberbeveiliging en IT-security voor bedrijfsinfrastructuren. Voor de invulling van het engineeringteam werken head of HR Geke Kooij en strategisch inkoper inhuur Bastiaan Ensink op Reimer samen met YER. Zij vertellen over de wervingsbehoefte van Thales en de samenwerking met het team van Bob Tenniglo.

Open en inclusieve bedrijfscultuur

Geke: “Onze tagline building a future we can all trust vat kernachtig samen wat wij doen. Door onze activiteiten staan we als organisatie midden in de maatschappij. Dat maakt Thales heel dynamisch en relevant. We maken zeer geavanceerde producten en alle teams werken intensief op verschillende fronten met elkaar samen, vaak in tijdelijke samenwerkingsverbanden. Als ik aan nieuwelingen vraag hoe ze werken bij Thales ervaren, krijg ik vaak als feedback dat ze zich zo welkom voelen. De open, informele en inclusieve bedrijfscultuur speelt hierin een grote rol. Daarnaast zijn onze medewerkers zeer behulpzaam en is er veel ruimte voor persoonlijke groei en eigen initiatief. Ook de flexibiliteit van Thales als het gaat om een goede werk-privébalans wordt zeer gewaardeerd. Overigens waren we al vóór de pandemie zo flexibel op dit vlak.”

Explosieve groei medewerkers

Bastiaan: “Het aantal medewerkers op de afdeling Engineering is in de afgelopen drie jaar explosief gegroeid. We hebben veel vacatures voor system engineers, software engineers, product owners, system architecten en test engineers. Dit zijn vaak specialistische rollen waarvoor we vooral veel behoefte hadden aan jong, ambitieus talent. Toen wij op zoek gingen naar geschikte recruitmentpartners, was YER een van de bureaus die onze wervingsvraagstukken goed wist op te pakken. YER selecteert de juiste kandidaten en maakt hen enthousiast voor Thales.”

Dedicated YER-team

Bastiaan: “Inmiddels kun je stellen dat YER met Thales is meegegroeid. De consultants kennen onze units en hiring managers zo goed dat ze precies weten waar onze wervingsbehoeftes liggen en hoe ze onze vacatures moeten interpreteren. Voor veel functies zijn we samen opgetrokken en YER weet altijd snel en adequaat te reageren door een passende shortlist voor te stellen. Uiteindelijk is er voor Thales zelfs een dedicated team op het YER-kantoor in Enschede ingericht. Dat dit vlak in de buurt van ons hoofdkantoor in Hengelo is, is natuurlijk heel handig.” 

Detavast-contract neemt werk uit handen

Geke: “Kandidaten van YER gaan als gedetacheerde aan de slag op basis van een detavast-contract. Het grote voordeel van deze constructie is dat het eigenlijk een soort verlengde is van onze eigen recruitmentactiviteiten. YER koppelt ons aan de juiste persoon en als het van beide kanten goed bevalt, kun je na de inhuurperiode een vast dienstverband aangaan met elkaar. Het scheelt ons veel tijd en werk dat we geen voorgesprekken of onderhandelingen hoeven te doen. Vanaf de eerste werkdag behandelen we de kandidaten als onze eigen medewerkers. Dat is heel bevorderlijk voor het teamgevoel en de onderlinge band.”

In gesprek over nieuwe wervingsfocus

Bastiaan: “Actuele ontwikkelingen in de wereld hebben direct invloed op de wervingsvraagstukken van Thales. Momenteel groeit onze orderportefeuille en we verwachten dat dit voorlopig zo zal blijven. Om aan de stijgende vraag te voldoen zijn we bij Engineering de wervingsfocus aan het verleggen naar wat meer medior en senior professionals. Deze kandidaten leren de kneepjes van het vak nu eenmaal sneller. Het gevolg is dat er voor starters minder tijd overblijft om ze in te werken. We moeten hierin dus een nieuwe balans vinden. Het is heel waardevol dat we met Bob en zijn team in gesprek kunnen gaan om te inventariseren hoe YER kan bijdragen aan deze switch.”

Professionele wervingspartner

Geke: “Als je een organisatie als Thales goed wilt doorgronden, moet je wel wat vlieguren hebben gemaakt. Op het moment dat een recruitmentbureau ons goed kent, helpt dat enorm om het juiste talent aan te trekken. Het team van YER heeft zich grondig in ons verdiept, denkt op de goede wijze mee en staat open voor onze feedback. Met YER als professionele wervingspartner zet Thales eenvoudig de volgende stap naar de toekomst.”