Skip to main

Netflixtips voor carrière-inspiratie

In dit blog raden we je Netflixfilms en -docu's aan, die gaan over werk, carrière en vervulling. Maak het jezelf gemakkelijk: leun achterover, geniet en laat je motiveren door onze Netflixtips voor professionele inspiratie.

The Speed Cubers

The Speed Cubers is een korte documentaire over twee hypergespecialiseerde Rubiks-cube-kampioenen. Geniet van een inkijkje in de persoonlijke en competitieve levens van twee unieke karakters die exact weten waar ze goed in zijn en hierin de wereldtop bereik(t)en.

Met name de bijzonder liefdevolle manier waarop de ouders van kampioen Max omgaan met zijn autisme is ontroerend, motiverend en inspirerend.

Wonder

Deze film is gebaseerd op een New York Times-bestseller en vertelt het inspirerende verhaal van August Pullman; een jongen met genetische gezichtsafwijkingen die voor het eerst naar een ‘reguliere’ basisschool gaat. Vanaf dat moment is het voor hem zaak zijn sociale draai te vinden, vriendjes te maken in een klas met veel pestkoppen én zijn schijnbaar tomeloze potentie te ontdekken.

Wonder viert verschillen en menselijke connecties via een focus op ontplooiing in plaats van beperking.

The Battered Bastards of Baseball

Heb je ooit gedacht ‘met dit team gaat dit project nooit slagen'? Na het zien van The Battered Bastards of Baseball zal deze gedachte waarschijnlijk niet snel meer in je opkomen. Acteur Bing Russel (de vader van Kurt) startte in de 70’s het rag-tag honkbalteam de Portland Mavericks. Positieve vechtlust, anti-establishment-sentimenten en teamverbroedering vierden hoogtij, en Russels team werd compleet onverwacht een overnight success.

Deze documentaire bewijst dat je zelfs (of misschien juist) met een samengeraapt zooitje van unieke, eigenwijze en tegendraadse karakters – die elders hun draai misschien nooit hadden gevonden – grootse prestaties kunt neerzetten.

American Factory

Deze Oscarwinnende documentaire is gefilmd op een plek waar twee werkculturen samenkomen: een verlaten General Motors-fabriek die is opgekocht door een Chinese miljardair, waar tweeduizend Amerikanen de productie moeten gaan verzorgen. Na een optimistisch begin openbaren zich al snel problemen tussen working class America op de werkvloer en hightech-China vanuit het managementkantoor.

(Hoe) kan deze culture clash een succes worden? Ontdek het in deze vermakelijke, leerzame en soms tragikomische documentaire.

Headspace: unwind your mind

De missie van Headspace is om wereldwijd geluk en gezondheid te brengen. De mindfulness-content die ze met Netflix ontwikkelden, helpt je beter te ontspannen, slapen of mediteren. Een uitkomst voor iedereen die druk-druk-druk is en soms lastig de uitknop kan vinden.

Geef aan hoe je je momenteel voelt en wat je wilt bereiken. Daarna start direct een interactieve sessie waarmee je jouw gewenste ontspanningslevel bereikt.