Skip to main

Negen inspirerende professionele podcasts

Of je je nu wilt verdiepen in de psychologie achter succes, praktische professionele tips zoekt of behoefte hebt aan carrière-inspiratie: in dit blog negen werkgerelateerde podcasts, waarmee je jezelf slimmer, gemotiveerder en succesvoller luistert.

1. De Psychologie van Succes

In deze podcast nemen Albert Sonnevelt en Tonny Loorbach je mee in de zielenleer achter succes. Geluk, (zelf)ontwikkeling, groei, stress en patronen doorbreken zijn een paar van de onderwerpen waar de presentatoren zich wekelijks in vastbijten.

2. WorkJuice

Deze podcast gaat over ‘uiteenlopende werkgerelateerde zaken’. Presentatoren Sharon en Tessa gaan in gesprek met professionals uit allerlei richtingen over mindset, side hustles, gezond werken, productiviteit en nog veel meer.

3. Werkverkenners

In deze wekelijkse BNR-podcast gaat presentator Rens de Jong ‘op zoek naar de antwoorden op jouw en zijn vragen over werk’. Een greep uit recente onderwerpen die aan bod zijn gekomen: thuiswerkblessures, open hiring en hybride werken.

4. Repurpose Your Career

Overweeg je een carrière-switch? Laat je dan begeleiden en inspireren door ervaringsdeskundige Marc Miller, de presentator van Repurpose You Career. Deze man switchte in 30 jaar tijd zes keer van carrière en kent het klappen van de switch-zweep dus als geen ander.

5. Without Fail

Als succes écht een keuze is, wat zegt dat dan over falen? In de Amerikaanse podcast Without Fail voert presentator gesprekken met ondernemers, artiesten, atleten en ‘visionaries of all kind’ over hun succes, hun falen en voorál welke lessen ze hieruit leerden.

6. Goed Werk

Goed Werk is een podcast van NPO Radio1, waarin Arie Boomsma met experts en ervaringsdeskundigen in gesprek gaat over werkgerelateerde zaken. Onlangs kwamen hier onderwerpen aan bod als ‘Vergaderen = doodgaan in een zaaltje. Kan het ook op een leuke manier?’ en ‘Renze Klamer: Millennials, werk is niet altijd fun, maar hou wel zelf de regie’. Interessant, actueel en afwisselend dus.

7. Abundantly Clear: The Growth Mindset Podcast

We schreven reeds een blog over het belang van een growth-mindset voor een succesvolle carrière. Ook businessplatform Forbes erkent dit belang, en benoemde onlangs Abundantly Clear: The Growth Mindset Podcast als nummer 1 in hun top-15 professionele podcasts.

8. Work in Progress

In deze podcast van Intermediair nemen presentatoren Maaike Bos en Jan Meijroos je mee in een scala aan onderwerpen die te maken hebben met carrière, work-life balance en persoonlijke groei.

9. WorkLife with Adam Grant

Organisatiepsycholoog Adam Grant neemt je in deze TED-podcast mee in de hoofden van de meest ongewone professionals, “to explore the science of making work not suck.” Eén ding is zeker volgens Grant: je zal je baan nooit meer op dezelfde manier zien.