Skip to main
Gedetacheerd via YER: Martin Panman - Wmo-consulent Gemeente Cranendonck

"Gedetacheerd werken in de publieke sector is een groot avontuur."

Martin Panman is via YER gedetacheerd in de publieke sector. In dit artikel vertelt hij over zijn keuze om op basis van detachering aan de slag te gaan, zijn werkgeluk en ambities.

YER is professioneel en persoonlijk

“Ik ben sinds oktober 2019 in dienst bij YER en mijn eerste opdracht was dat ik als allround Wmo-consulent voor de gemeente Culemborg werkte. Voordat ik startte bij YER, was ik al langer aan het bedenken wat ik wilde doen: na dertien jaar in Veghel-Sint Oedenrode blijven of toch opnieuw de detachering in? Dat had ik daarvoor namelijk ook al tien jaar gedaan via een andere detacheerder."

Ik voel me gewaardeerd

"YER komt op mij professioneel en toch persoonlijk over. Ik heb bijvoorbeeld een verhuizing meegemaakt en kreeg via mijn YER-consultant een mooi bloemetje op tafel. Het is hartstikke leuk dat er zo aan je wordt gedacht. Ik voel me gewaardeerd én kan mijn werkervaring goed overbrengen op de collega’s bij de gemeente waar ik voor werk – wat ik ook erg belangrijk vind.”

Detachering is avontuurlijk

“Toen ik voor het eerst overwoog om weer gedetacheerd te gaan werken, twijfelde ik – mede vanwege mijn leeftijd – of ik het wel zou moeten doen. Het avontuurlijke aspect van gedetacheerd werken trok me uiteindelijk over de streep."

"In Culemborg draaide ik mee in het Sociaal Team. Dat wil zeggen dat ik intakes, huisbezoeken en alle andere bijbehorende Wmo-werkzaamheden verrichtte. Ik had een volledig Wmo-pakket met alle voorzieningen en stond in direct contact met diverse leveranciers en cliënten. Ik had dus dagelijks te maken met allerlei mensen en partijen, wat extra bijdroeg aan het avontuurlijke gevoel dat ik eerder noemde. Na een korte opdracht in gemeente Bernheze ben ik per januari 2024 gestart in gemeente Cranendonck."

Je kijkt telkens weer in een andere keuken en werkt met nieuwe mensen. Daar krijg ik energie van.

"Een andere reden dat ik erg content ben met gedetacheerd werken, is dat ik niet te veel met werkgroepjes en dergelijke in de weer ben, maar in plaats daarvan vooral het ‘echte' werk doe. Want dat vind ik uiteindelijk toch het belangrijkste."

"Detachering betekent veel afwisselende opdrachten en dat spreekt me erg aan. Je kijkt zodoende telkens weer in een andere keuken en werkt met nieuwe mensen. Daar krijg ik energie van.”

Blijvend in ontwikkeling

“Waar ik ook veel energie van krijg, is het ondersteunen van mijn collega’s. Door mijn ervaring in het vak merk ik dat ik hen vaak van nuttig advies kan voorzien. Dit wil ik graag verder ontwikkelen, bijvoorbeeld in de rol van coach voor mijn gedetacheerde collega’s."

"Ik mag nog een paar jaar werken, totdat ik met pensioen ga en wil niet stilvallen. Ik heb daarom via YER een training Wmo Toezicht Handhaving gedaan. Het leek me interessant om hierover te leren en de nieuwe kennis in te zetten bij verschillende gemeenten.”

 

Text Image Professionals (5) 1280X1280px Squooshed

Wil jij ook werken voor gemeenten via YER?

Ons nationale netwerk biedt kansen voor starters tot en met doorgewinterde specialisten.

Bekijk de sociaaldomeinvacatures die we je op dit moment aanbieden, solliciteer, en geef je ambities vervolgens volop de ruimte via YER.

Vacatures sociaal domein