Skip to main
Lobke Meijerink - Consultant IT - YER

"Jong en ambitieus: the sky is the limit."

Lobke Meijerink is Key Accountmanager Digitale Overheid bij YER. Gevoed door leergierigheid, nieuwsgierigheid en haar proactieve houding werkte ze zichzelf in korte tijd omhoog in onze organisatie. Lees Lobke’s verhaal; laat je inspireren door hoe haar innovatief idee uitgroeide tot een succesvolle businessunit binnen onze organisatie.

“Ik heb van jongs af aan al altijd al een brede interesse gehad. Ook had ik altijd een bepaalde gedrevenheid in me. Tijdens mijn studie was ik zoekende hoe ik die brede interesse en gedrevenheid kon combineren in een baan. Toen ik na mijn afstuderen bij YER aan tafel kwam zag ik allemaal gedreven, ambitieuze mensen waarin ik mezelf sterk herkende. Stuk voor stuk bevlogen bezig met hun werk. In de arbeidsbemiddeling en bij YER komt het voor mij allemaal heel mooi samen.

Vanaf het begin kreeg ik al veel kansen en verantwoordelijkheid. Ik ging vaak uit mijn comfortzone en leerde hierdoor veel en snel. Vanuit mijn netwerk hoor ik vaak dat je elders klein wordt gehouden als junior, maar dat is bij ons absoluut niet het geval. Als je potentie hebt krijg je bij YER alle kansen die er zijn. Hier is the sky the limit, ook als jonge vrouw.’’

Alle ruimte voor ondernemerschap 

‘’De vrijheid en verantwoordelijkheid die ik bij YER ervaar hebben me zó veel gebracht. Hierdoor kan ik voordat ik me zou kunnen vervelen al nieuwe dingen bedenken. Vanuit de markt zag ik bijvoorbeeld dat er veel potentie zit bij overheidsinstanties. Binnen dit soort organisaties is een sterk groeiende vraag naar gespecialiseerde IT’ers en men kan veel hulp gebruiken bij het vinden van de juiste professionals. Ik kreeg na het pitchen van mijn idee alle ruimte om met een collega een plan op te zetten. Samen hebben we toen voor een grote overheidsinstantie vrij snel een dedicated business unit opgezet, die nu stérk groeit. Ik voel hierdoor alle ruimte om nog verder te groeien binnen YER.”

Leergierig en nieuwsgierig

“Vanuit YER word ik gefaciliteerd om kennis op te doen van de IT. Zo heb ik verschillende technische trainingen gevolgd en mezelf verder verdiept in mijn branche door veel te praten met professionals. Maar bijvoorbeeld ook door te YouTuben en ‘IT voor Dummies’ te lezen. Ook heb ik een programmeercursus gedaan, om te ontdekken wat mijn professionals nu écht doen in hun dagelijks werkleven. Mijn aangeboren leergierigheid en nieuwsgierigheid komen mij hierin goed van pas.”

Geen absurde targets 

“YER staat bekend als een organisatie met hoge doelstellingen, wat ervoor zorgt dat je jezelf blijft uitdagen en ontwikkelen. En als je ergens begint geven doelstellingen veel houvast. Je weet wat er verwacht wordt.

We werken met ambitieuze maar zéker geen absurde targets. Als je voor jezelf een goede werkwijze hebt ontwikkeld haal je je doelen bijna als vanzelf. Plus, je krijgt bij YER veel begeleiding en training om zo’n goede werkwijze voor jezelf te ontwikkelen of aan te scherpen.’’

Enthousiasme leidt tot succes  

“Ik ben erg doelgericht en wil elke uitdaging oplossen, of het nu linksom of rechtsom gebeurt. Het is voor mij geen optie dat het doel niet behaald wordt. Wat ik merk is dat mijn enthousiasme hierin aanstekelijk werkt – en dat leidt dan weer tot mooie successen. Voor mijn kandidaten, opdrachtgevers, teamleden én natuurlijk YER.”