Skip to main
Kirsten van der Linden - Teamlead HR - YER

"Menselijke verbinding motiveert en leidt tot succes."

Kirsten is Teamlead HR bij YER Eindhoven. Menselijke verbinding ligt aan de basis van haar zakelijke successen. In dit artikel lees je meer over Kirstens visie op HR en een van haar slimste marktoplossingen. Ook vertelt ze waarom ze regie nemen over je eigen carrière zo belangrijk vindt.

“Menselijke verbinding is altijd een belangrijk thema geweest in mijn werk als HR-professional. Ik geniet ervan om gedachtes uit te wisselen, ideeën op te doen en van elkaar te leren. ‘Ken je medewerkers’ is dan ook mijn credo.

Vanuit dit credo evalueren we bij YER veel in driehoeksverhouding. Wijzelf, onze opdrachtgevers en de professionals staan hiermee nauw in verbinding met elkaar. Hiernaast volgen onze gedetacheerde professionals exact dezelfde ontwikkeltrajecten als vaste medewerkers. Dit onderscheidt ons flink van andere arbeidsbemiddelaars. Er werd in eerste instantie verrast gereageerd vanuit de markt, maar inmiddels gaan flink wat opdrachtgevers met enthousiasme in onze werkwijze mee. Wij stimuleren om gedetacheerden of zzp-professionals uiteindelijk in vaste dienst te nemen. Dan is het niet meer dan logisch om ze volledig mee te nemen in evaluatie- en ontwikkelingstrajecten. Ze worden er direct betere professionals van én integreren sneller en verder bij de opdrachtgever. Organisatie en medewerker maken zo handig gebruik van elkaars expertise. Winst voor alle betrokkenen dus.”

Creatieve oplossing voor belangrijke uitdagingen

“Binnen HR worden vaak tijdelijke opdrachten aangeboden, bijvoorbeeld ter vervanging van ziekte of zwangerschapsverlof, maar ook als oplossing voor snelle opschaling van afdelingen binnen organisaties. Professionals met een vaste baan zeggen deze niet snel op voor een project van drie of vier maanden. Deze uitdaging gold ook voor een internationale chipmachinefabrikant waarmee YER samenwerkt. Vanuit analyse bleek dat men het aankomende jaar zeker vijftien tijdelijke HR-vacatures verwachtte, die nog lang zouden gaan duren om in te vullen. De tijd drong kortom enorm. 

Als oplossing voor deze uitdaging hebben wij een aantal mensen direct op contract aangenomen: getalenteerde HR-professionals die hun vaste baan verruilden voor een op maat gemaakte overeenkomst bij YER. We vertrouwden erop dat zij na een goed volbrachte eerste opdracht door zouden kunnen stromen binnen dezelfde grote organisatie. Een weloverwogen risico, dat heel goed heeft uitgepakt. We zijn dit traject namelijk begonnen met drie professionals, inmiddels werken er al vijf en zou het me dan ook niet verbazen als dit aantal nog wat verder groeit.”

Neem zelf de regie 

“Het grootste verschil ten opzichte van mijn eerdere ervaring als recruiter is dat ik bij YER écht mijn eigen businesscases bedenk en uitvoer. Als je hier een zakelijk idee hebt waarvan je denkt dat YER, jijzelf én onze medewerkers er beter van kunnen worden, maak je vanuit ondernemingsspirit een plan. Vervolgens ga je direct om tafel met de juiste beslissingsmakers binnen de organisatie. We pakken het liefst direct door. 

Je hebt bij YER zelf de regie over je eigen carrière. Als dat bij jou past als ervaren recruitment-consultant, neem dan contact met ons op. We bieden veel mogelijkheden om je eigen koers te bepalen en moedigen ondernemende ideeën altijd aan. Als dit jou aanspreekt, dan past YER erg goed bij je.”