Skip to main
Kevin Barelds - Teamlead IT - YER

"Topsportmentaliteit en passie voor IT-recruitment."

Kevin Barelds is Teamlead IT. Vanuit zijn sportachtergrond ontwikkelde hij een krachtige drive om te scoren. Die drive is nu een belangrijke factor voor Kevins carrièresucces. In dit artikel ontdek je welke successen hij tot nu toe boekte binnen YER en hoe het is om te werken binnen zijn businessunit.

“Tijdens mijn jeugd heb ik op relatief hoog niveau gevoetbald. Elke dag werd van me verwacht dat ik mijn beste spel op de mat legde. Topsportmentaliteit is hierdoor een deel van mijn persoonlijkheid geworden. Zowel in mijn werk als in mijn persoonlijke leven is de wil om te scoren altijd aanwezig. Ik wil altijd meer. Altijd beter worden. 

Ik hou van het IT-recruitmentvak vanwege een aantal elementen. Ik kan er de IT-kennis op loslaten die ik ruim tien jaar geleden heb opgedaan. Door toentertijd zelf aan de knoppen te zitten deed ik belangrijke hands-on-ervaring op, die nu nog dagelijks van pas komt. Hiernaast komt mijn passie voor consultancy mooi terug in mijn werk. Ik vind het supergaaf om met opdrachtgevers te sparren over IT-projecten: hoe ze te initiëren en realiseren en natuurlijk welke technologieën daarvoor geïmplementeerd moeten worden. Het laatste element dat me aanspreekt aan IT-recruitment is het uitkristalliseren van wat professionals en opdrachtgevers écht willen. Duurzame matches maken door me te verplaatsen in alle belanghebbenden, dat blijft voor mij keer op keer een kick.”

YER biedt alle vrijheid voor kansen

“Als je een kans ziet binnen YER dan krijg je heel veel vrijheid om die te pakken. Toen ik hier begon, was er in het oosten van Nederland bijvoorbeeld nog geen IT-businessunit. Dat heb ik samen met een collega al vrij kort na mijn start mogen opzetten. We zijn hier dus met nul begonnen, maar in rap tempo gegroeid naar een volwaardige en zeer succesvolle businessunit die staat als een huis. 

Een ander voorbeeld is dat YER nog geen IT-gerichte traineeships organiseerde op het moment dat ik hier startte. De eerste variant daarvan heb ik samen met een aantal collega’s bedacht en opgezet. Dit traineeship werd direct door een nieuwe opdrachtgever afgenomen. En met succes: bij dit bedrijf hebben we inmiddels structureel twintig mensen aan het werk, waaronder ongeveer vijftien trainees. Ook is er vanuit deze samenwerking een nieuw maatwerk-traineeship ontwikkeld, dat we momenteel landelijk uitrollen bij andere bedrijven. En zo kan één goed idee binnen YER leiden tot een sneeuwbaleffect van successen.”

Groei mee met YER en Kevins team

“Als Teamlead geef ik leiding én draai ik mee op de werkvloer. Voor mij is dit een ideale combinatie. Ik vind het mooi om mijn eigen resultaten te behalen, maar ook belangrijk om kennis over te dragen en te zien dat mensen om me heen zich ontwikkelen. Het mooiste dat ik als teamlead ervaar is de groei die mensen doormaken. Het overstijgen van verwachtingen. Een concreet voorbeeld hiervan is een collega die in één jaar tijd van drie naar zeventien werkenden is gegroeid. Als ik daarnaast kijk naar de algehele teamontwikkeling, werkwijzen die van mij worden overgenomen of juist totaal op eigen manieren worden aangepakt: dat vind ik heel inspirerend. 

Mijn team is een relatief kleine businessunit en dat merk je onder meer in de saamhorigheid. We gunnen elkaar alle successen en delen onderling veel tips en trucs. Naar ideeën wordt hier altijd geluisterd, omdat YER ondernemerschap bewust aanmoedigt. Of je hier nu net bent begonnen of al jarenlang meedraait: als jouw commerciële idee potentie heeft, dan mag je ermee aan de slag. Ondernemen met een vangnet noemen we dat hier. Als jij dus ook houdt van hard werken in een gemoedelijke sfeer, gecombineerd met een drive om mensen en organisaties écht verder te helpen, dan is YER een fantastische werkgever voor jou.”