Skip to main

“De snelheid van YER is hoog, zonder in te leveren op kwaliteit.”

Jeroen van As is Manager Landelijke Contracten bij BAM. Vanuit deze centrale rol werkt hij veel samen met YER. In dit stuk ontdek je onder meer wat Jeroen bevalt aan deze samenwerking en welke mogelijkheden hij ziet om schaars technisch personeel via YER aan BAM te verbinden.

“Als Manager Landelijke Contracten verzeker ik dat BAM alle afspraken nakomt in onze onderhoud- en beheerovereenkomsten. Ik stuur contractmanagers aan, die er met hun teams voor zorgen dat gebouwgebruikers zich kunnen focussen op hun hoofdtaak. Dit doen we door het gebouw waarin dat plaatsvindt in de afgesproken onderhoudsstaat te houden – al dan niet inclusief modificatieprojecten.

Om dit goed te kunnen blijven doen, hebben we bij BAM onder meer veel werkvoorbereiders nodig: lastig vindbaar, al helemáál in de krappe arbeidsmarkt van nu. Onze recruitmentafdeling heeft de handen al vol aan allerlei openstaande vacatures, dus zetten we voor deze lastig vervulbare positie arbeidsbemiddelaars zoals YER in.”

YER-professional overtreft verwachtingen ruimschoots

“Een prachtvoorbeeld van een werkvoorbereider die via YER bij BAM is binnengekomen, is Brian. In het team waar hij werkt, maakten een aantal mensen de overstap naar een andere functie binnen BAM of daarbuiten. Een deel van de seniorteamleden bleef, waardoor er ruimte was voor een jongere professional die nog kon groeien als werkvoorbereider. Iemand zoals Brian, kortom.

Brian is namelijk open, positief en lekker onbevangen. Als hij iets niet weet, stelt hij snel de juiste vragen en gaat vervolgens zelfstandig aan de slag. Zo begeleidt Brian al sinds kort na zijn start zelfstandig kleinere klussen en voert hij regiewerkzaamheden uit voor klantverzoeken. Deze enthousiasteling is zelfs betrokken in het storingsafhandelingsproces van onze buitendienst. Brian pikt dit soort verzoeken opvallend goed en met veel energie op, en verlicht zo de werkdruk van zijn collega’s.

Door initiatief te tonen en vragen te stellen, maakt Brian zijn werkervaring continu breder en zijn kennis groter. Hierdoor groeide hij in rap tempo uit tot de zeer gewaardeerde teamgenoot en collega die hij is. De teamwisselwerking is compleet doordat Brian op zijn beurt skills meebrengt die seniorcollega’s goed kunnen gebruiken. Ze doen bijvoorbeeld regelmatig een beroep op hem voor hulp met onze softwaresystemen. Brian zit qua team, collega’s en functie dus helemaal op zijn plek.”

YER biedt snelheid, kwaliteit en betrouwbaarheid

“Tussen het online zetten van de vacature en de start van Brian zaten ongeveer zes weken. Het is dus opvallend snel gegaan tussen BAM, YER en de professional – wat vaker zo is. De snelheid van YER-processen is hoog, zonder dat er wordt ingeleverd op kwaliteit. Inmiddels weten we dan ook dat YER kwalitatief hoogstaande professionals voorstelt, wat alleen al de wervingsgesprekken een stuk gemakkelijker maakt.

Ook hebben we nooit meegemaakt dat een YER-professional van de ene op de andere dag niet meer komt opdagen – wat bij concurrenten nog weleens het geval is. Als ik dan ook nog eens verneem dat zo’n professional zoiets vaker heeft gedaan, verbaas ik me erover dat men diegene alsnog bij ons voorstelde. Wij investeren flink wat tijd om iemand up and running te krijgen; dan is het zuur om achteraf te horen dat de bemiddelaar vooraf al twijfelde aan die persoon. Vanwege mijn positieve ervaringen met YER, ben ik voor dit soort issues bij jullie totaal niet bang.”

Toekomstplannen BAM en YER

“Voor de nabije toekomst zie ik onder meer interessante mogelijkheden voor traineeships met YER-professionals. Mensen die net van een hbo of universiteit komen of een klein beetje werkervaring hebben, kunnen wij prima in een management-ondersteunende rol inzetten om allerlei processtukken op te pakken, terwijl diegene in het leergedeelte van een traineeship steeds meer toepasbare kennis en ervaring opdoet.

Victor heeft laatst al een mooi tipje van de sluier opgelicht over YER-traineeships. Ik ben met name enthousiast over hoe jullie een traineeship kunnen vormgeven op basis van onze wensen. Wij doen binnen BAM bijvoorbeeld veel met Lean & Learn. Dit onderwerp is een trainingsmodule die YER blijkt aan te kunnen bieden, zodat trainees bij ons een vliegende start maken. Ook op het gebied van bijvoorbeeld projectmanagementfuncties zie ik kansen waar zowel BAM, YER en startende professionals écht beter van worden. Ik kijk er dan ook naar uit om de mogelijkheden samen verder te verkennen, om vervolgens te bepalen welke YER-traineeships en professionals bij onze doelstellingen en ambities passen.”