Skip to main
Interview met Suzanne Postma – HR-manager bij BT Nyloplast

"Door de vele succeservaringen heb ik een groot hart voor YER."

BT Nyloplast is gespecialiseerd in de duurzame transport van water, lucht en andere natuurlijke hulpbronnen. Het voorziet heel Europa van onderdelen voor kunststofleidingsystemen in alle soorten en maten. De afgelopen jaren voerde het bedrijf een grote cultuurverandering door. Onderdeel daarvan was dat het managementteam een nieuw gezicht kreeg. HR-manager Suzanne Postma werkt al jaren succesvol samen met Justin Dorst van YER. En ook nu weer. Samen met collega Kim Steenkamp was hij de aangewezen wervingspartner bij BT Nyloplasts zoektocht naar de juiste kandidaten.

Onzichtbaar maar essentieel, en overal aanwezig

"Bij BT Nyloplast zeggen we: we are nature’s network. Of het nu gaat om schoon douchewater, zuivere lucht in openbare ruimtes of veilig drinkwater, wij zijn betrokken bij alle duurzaamheidsvraagstukken in onze samenleving. Daarnaast is ons product, dat bestaat uit hoogwaardig pvc, zelf ook duurzaam, want het is volledig recyclebaar, verdwijnt niet in het milieu en gaat heel lang mee."

"Wij werken samen met projectontwikkelaars, waterschappen, bouwbedrijven en gemeentes die hun infrastructuur updaten. Eigenlijk overal waar je een groot bouwproject ziet, is de kans groot dat wij erbij betrokken zijn. Onze geconnecteerde systemen zitten vooral onder de grond. Je ziet ons weliswaar niet, maar we zijn overal aanwezig."

Jonge, dynamische cultuur van aanpakkers

"Mede onder invloed van de verduurzaming in de maatschappij heeft BT Nyloplast de afgelopen jaren een mooie ontwikkeling doorgemaakt. De bedrijfscultuur is in verandering en er waait een jonge, dynamische wind door het bedrijf. Ondernemingsgezindheid en van aanpakken weten zijn belangrijke vaardigheden. We creëren een continue verbetercultuur waar de snelheid hoog is, de samenwerking hecht en de nadruk ligt op lean-principes. Zo ontstaat er een ondernemend team van enthousiaste doeners."

Behoefte aan nieuwe invulling management

"De cultuurverandering bracht met zich mee dat we behoefte kregen aan nieuwe competenties, ook in ons managementteam. We gingen op zoek naar ervaren specialisten die weten hoe ze een bedrijf als BT Nyloplast naar het volgende niveau tillen. Aangezien we in hoog tempo grote stappen zetten en de nieuwe cultuur nog niet is uitgekristalliseerd, lag de focus in de profielen op transformationeel leiderschap. Je wilt immers iedereen meekrijgen, dus dat vraagt om leiders die weten te verbinden."

Samenwerking met YER verhoogt kwaliteit

"De keuze om samen te werken met Justin Dorst en Kim Steenkamp van YER is niet toevallig. Werving en selectie is namelijk een vak dat je er niet even bij doet. Specialisten als Justin en Kim beschikken over up-to-date kennis van de arbeidsmarkt en een goed onderhouden netwerk. Ze doorgronden functies en cv’s razendsnel, en managen het hele wervingsproces. Ook weten ze hoe profielen zich de komende jaren gaan ontwikkelen. Zo anticiperen ze met ons als opdrachtgevers op de toekomst door vast vooruit te denken over de juiste invulling ervan."

"Dit is enorm waardevol, want in veel gevallen is werving en selectie voor een HR-afdeling een van de vele taken op een dag. Je hebt zelden genoeg tijd en focus om die ene parel te vinden. Ook is het onrealistisch om te denken dat HR overal goed in is en alles weet. Een goede wervingspartner is de specialist die je gefocust houdt op de doelstellingen waarmee je de zoektocht startte."

Compleet nieuw MT-team

"Met Justin werk ik al lang samen. Hij is mijn vaste aanspreekpunt voor financiële en IT-functies. Toen er ook posities vrijkwamen binnen manufacturing en supply chain was het een natuurlijke zet om Kim Steenkamp bij de werving te betrekken. Op deze gebieden is zij namelijk dé expert."

"Zo vulden ze elkaar prima aan met als resultaat dat ons managementteam compleet is. Alle MT-leden zijn geworven door YER, behalve ikzelf. Van de manufacturing director en supply chain manager tot de IT-business proces coördinator, manager manufacturing and continuous improvement, de engineering manager, de area sales manager en de QESH manager."

Vertrouwensband en openheid versterkt relatie

"De vertrouwensband die ik met Justin en inmiddels ook met Kim heb opgebouwd, is uniek in de samenwerking met een recruitmentbureau. Ook als ze mij een wildcard aanbieden – een kandidaat die op het eerste gezicht niet volledig aansluit bij een vacature - weet ik dat ze mij nooit iemand voorstellen waar zij niets in zien. Allebei hebben ze een groot netwerk met kandidaten die ze al jaren volgen, dus je komt snel in contact met interessante mensen."

"Daarnaast klikt het zo goed, omdat we open, eerlijk en rechttoe rechtaan met elkaar communiceren. Dat we niet op eieren hoeven te lopen en dingen scherp met elkaar kunnen bespreken, versterkt onze zakelijke relatie alleen maar. We kunnen van elkaar op aan en zijn van beide kanten loyaal. Justin is als een geraffineerde pitbull die net zo lang doorgaat tot het wervingsvraagstuk is opgelost, zo iemand wil je natuurlijk hebben."

Groot hart voor YER

"De productie van kunststofbuizensystemen spreekt in eerste instantie niet meteen tot de verbeelding. Maar als je verder kijkt, ervaar je dat ons werk heel inhoudelijk is en draait om de verantwoordelijkheid voor de basis van ons bestaan. Je hebt direct invloed op de levenskwaliteit van mensen en het functioneren van de samenleving. Dat geeft veel voldoening."

"Justin en Kim kennen ons zo goed dat ze die boodschap perfect weten over te brengen aan kandidaten. Daardoor verlopen de wervingsprocessen steeds gedegen, snel en efficiënt. Door de unieke dynamiek, de langetermijnrelatie en de vele succeservaringen heb ik inmiddels een groot hart voor YER."