Skip to main
Interview met Dagmar Schenkel

"Wij zijn de verbindende schakel tussen commercieel en technisch talent."

Team Woningcorporaties richt zich volledig op recruitmentvraagstukken voor de corporatiesector. Binnen het team is Dagmar Schenkel hét aanspreekpunt voor technische management- en directiefuncties. Ze bemiddelt over de volle breedte van een organisatie. Met haar helicopterview over vastgoedland is zij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Als geen ander weet ze crossverbindingen te leggen tussen uiteenlopende partijen. Dagmar vertelt over de positieve impact die kandidaten van buiten de sector hebben op corporaties die op commercieel en technisch vlak de vertaalslag willen maken naar de toekomst.

Ons team brengt corporaties in contact met uiteenlopende partijen binnen vastgoedland.

AANVULLENDE EXPERTISE NODIG

“Woningcorporaties vertellen mij regelmatig dat ze steeds meer behoefte hebben aan aanvullende expertise van buiten de sector. Om in te spelen op de toenemende verzakelijking, verregaande digitalisering en opkomende vergrijzing is er voor technische managementposities en teamleiders veel vraag naar talent uit de commerciële vastgoedsector. Dit type kandidaten kijkt op een bedrijfsmatige manier naar de invulling van projecten en heeft vaak verfrissende ideeën over hoe je processen kunt verbeteren.”

 “De diversiteit aan functies die ik bemiddel is groot, want ik werk over de volle sectorbreedte: van de initiatieffase tot beheer en onderhoud gerelateerd aan vastgoed. Dan kan utiliteitsbouw zijn, maar ook woningbouw. Daardoor weet ik precies hoe de processen in elkaar steken, zowel vanaf de aannemerszijde als de beleggers- en corporatiekant. Met mijn brede marktkennis help ik niet alleen om de juiste kandidaat te vinden, maar adviseer ik ook over de opbouw van gehele teams en personele vraagstukken voor de lange termijn.”

SCHAKEL OP COMMERCIEEL EN TECHNISCH VLAK

“Voor woningcorporaties die op zoek zijn naar technische kandidaten met een commerciële achtergrond ben ik breed inzetbaar. Gezien de verzakelijking van de sector moeten techniek en commercie optimaal op elkaar zijn afgestemd. Omdat ik de markt door en door ken, weet ik precies hoe ik verschillende partijen bij elkaar kan brengen. Aannemers en ontwikkelaars denken nu eenmaal op een andere manier dan woningcorporaties. Ik help om de vertaalslag te maken naar huurders, stakeholders, gemeentes en andere partijen. Voor corporaties die nieuw potentieel zoeken of huidige functies anders willen invullen, werf ik medewerkers die complementair zijn aan de rest van het team. Behalve dat de juiste competenties voorop staan, is het belangrijk dat de kandidaat goed aansluit bij de organisatiecultuur.”

Je hebt toegang tot een uitgebreid netwerk van technische kandidaten uit het bedrijfsleven.

FOCUS OP MAATWERK

“Voor het juiste advies zoom ik uitgebreid in op de specifieke eisen van mijn opdrachtgever. De vraagstukken per corporatie zijn zeer divers en verschillen per type kandidaat, organisatie en regio. Waar wil de corporatie naartoe in de toekomst? Waar staan ze nu en wat zijn de ambities en uitdagingen voor de komende jaren? Vaak gaan corporaties op zoek naar een directe kopie van hetzelfde profiel. Ik adviseer hen dan te overwegen of dit aansluit bij de gestelde doelen. Misschien zijn er op termijn wel nieuwe competenties nodig of moet de functie verzwaard worden?”

 “Zo had ik voor een procedure twee geschikte kandidaten. De eerste zou een horizontale stap maken. Dit bracht het risico met zich mee dat die persoon over drie jaar toe zou kunnen zijn aan een nieuwe uitdaging. De tweede kandidaat maakte een stap omhoog én beschikte over vernieuwende ideeën, die zeer goed aansloten bij de langetermijnstrategie van de organisatie. Dat was dus voor beide partijen winst.”

HOGE KWALITEIT DOOR UITGEBREID VOORTRAJECT

“Om de kwaliteit van het wervingsproces te verhogen investeert ons team veel tijd in het voortraject. In plaats van enkel cv’s door te sturen, doe ik er alles aan om de organisatie goed te leren kennen. Ik ga met diverse medewerkers in gesprek en ik verdiep me in de bedrijfscultuur. Vervolgens schep ik bij kandidaten een helder beeld van de organisatie, zodat ik tijdens de voorselectie al kan inschatten met wie er een goede klik zal zijn. Zo voorkom je mismatches.”

“De kans dat de kandidaten die op gesprek gaan goed passen, is groot. Ik heb ze namelijk allemaal al gezien en uitvoerig geïnterviewd. Het voordeel van deze aanpak is dat de kwaliteit van mijn shortlist hoog is en de juiste kandidaat snel gevonden wordt. Zo haal je de tijd die je in de voorfase geïnvesteerd hebt dus weer in. Ik streef ernaar om voor mijn opdrachtgevers het verlengstuk te zijn naar de markt. Door commitment te tonen en als partners samen te werken vergroot je de kans op de juiste match voor de lange termijn.”

Voor de juiste match zijn wij in de hoogte en breedte hét verlengstuk naar de arbeidsmarkt.

YER WONINGCORPORATIETEAM

Met het YER Woningcorporatieteam is uw organisatie klaar voor de toekomst. Wij zijn hét vaste aanspreekpunt voor ieder wervingsvraagstuk voor alle lagen binnen corporaties: van management- en directieleden tot operationele functies en starters.

Bemiddeling vindt plaats op basis van werving en selectie, en detachering. Ook voorziet het team in de instroom van young professionals met een op maat gemaakt opleidingsprogramma. Voor functies binnen aangrenzende specialismes als legal, banking en private equity biedt YER veel mogelijkheden voor cross-samenwerkingen binnen de organisatie. Bovenal hebben we toegang tot een uitgebreid kandidatennetwerk. Met onze complete dienstverlening voor de hoogte én de breedte vindt u snel en efficiënt de corporatiemedewerker van morgen.