Skip to main
Gedetacheerd via YER: Antoinette Geerts - Jeugdconsulent bij de gemeente Vught

"Ik kon mijn kwaliteiten inzetten én mezelf verrijken met nog meer kennis en kunde"

Antoinette Geerts werkte via YER gedetacheerd in de publieke sector. Eerst als jeugdconsulent bij de gemeente West Betuwe en daarna in diezelfde functie voor de gemeente Vught. In dit artikel vertelt Antoinette onder meer over werkvariatie, de persoonlijke touch en haar ambities voor de toekomst.

Jezelf leren kennen door detachering

“Ik koos voor detachering via YER, omdat ik daarmee bij verschillende werkgevers kan onderzoeken wat bij me past, wat ik belangrijk vind in mijn werk en wat ik nodig heb om het goed te kunnen doen."

"Toen ik voor het eerst in contact kwam met Annemarieke Haarsma van YER, had ik een jaarcontract bij een andere organisatie. Annemarieke vroeg of ze me na dat jaar mocht bellen. Dat deed ze vervolgens en het gesprek beviel heel goed, want we hadden direct een leuke klik. Ik kon op een ontspannen manier vertellen wie ik ben, hoe ik in het leven sta en wat ik belangrijk vind."

Ik vind het belangrijk dat ik mezelf kan zijn en kan werken op een manier die bij me past.

Een voorliefde voor leren in de praktijk

"Annemarieke vroeg mij waar ik qua werk naar op zoek was. Wat ik toen aangaf, was wat ik ook altijd zeg tijdens sollicitatiegesprekken bij opdrachtgevers: 'Ik vind het belangrijk dat ik mezelf kan zijn en kan werken op een manier die bij me past.' In eerste instantie stel ik veel vragen en vervolgens ga ik met de opgedane kennis aan de slag. Ik hou er niet van om lang mee te kijken. Laat mij het maar dóen en op die manier bijleren en ervaring opdoen.”

Langdurige en gevarieerde opdrachten met menselijke touch

“De opdrachten bij YER waren vaak langdurig. Dat vind ik fijn, omdat je dan meer bij het team gaat horen. Als je gedetacheerd werkt in de publieke sector is het belangrijk dat je openstaat voor allerlei doelgroepen. Binnen elke gemeente heb je namelijk te maken met verschillende mensen met wie je moet weten te levelen."

"Wat ik altijd laat zien aan mijn cliënten is dat ik ook een mens en moeder ben, die weleens tegen dingen aanloopt en het dan soms eventjes niet meer weet. Dat is volkómen menselijk en helemaal niet erg. Het is fijn om vanuit dit gedeelde gevoel samen te bedenken waar het probleem ligt en hoe we het kunnen oplossen.”

Alle ruimte voor ontwikkeling

“Gedetacheerd werken in de publieke sector beviel mij zo goed, omdat ik in de keuken mocht kijken bij verschillende organisaties en gemeenten. Ik kon mijn kwaliteiten inzetten én mezelf verrijken met nog meer kennis en kunde. Dus voor iedereen die een overstap overweegt: ga het gesprek aan met YER, geef aan wat je belangrijk vindt en ontdek of het bij je past!”

Update
Na haar detacheringsperiode bij YER was het tijd voor een mooie nieuwe carrièrestap. Antoinette is als jeugdconsulent in vaste dienst getreden bij de gemeente Vucht. 

Text Image Professionals (5) 1280X1280px Squooshed

Ook bij een gemeente werken via YER?

Ons nationale netwerk biedt kansen voor starters tot en met doorgewinterde specialisten.

Bekijk de sociaaldomeinvacatures die we op dit moment aanbieden, solliciteer, en geef je ambities de ruimte.

Vacatures sociaal domein