Skip to main
Dirk Ruijs - Teamlead IT - YER

"Topsportmentaliteit als drijvende kracht."

Dirk Ruijs is Teamlead IT. Zijn topsportachtergrond vormde de mentaliteit die hem helpt zijn ambities waar te maken. Je leest in dit artikel over Dirks fanatieke aard, slimme marktoplossing en ambitieuze team.

"Ik heb tijdens mijn tienerjaren op semiprofessioneel niveau gehockeyd. Vier keer per week intensief trainen en in de weekenden door Nederland reizen om de strijd aan te gaan met andere jonge talenten. Continu zo goed mogelijk willen presteren zit er dus diep in bij mij. 

Vanuit mijn fanatieke aard wil ik ook in mijn werk kunnen scoren: voor mezelf, mijn opdrachtgevers en kandidaten bewijzen dat ik steeds beter word in mijn tak van sport, IT-recruitment. Einddoelgerichtheid is hierin heel belangrijk. Ik kan regelmatig tien keer op rij een ‘nee’ of net-niet plaatsing meemaken, terwijl op datzelfde moment ook nog eens honderd concurrenten hetzelfde aan het proberen zijn als ik. Ik heb geleerd op dat soort momenten mijn einddoel in beeld te houden. Me te blijven focussen op wat ík kan doen om het doel te bereiken. Het geeft een enorme kick wanneer het bij poging elf of twaalf dan wél goedkomt voor alle partijen."

YER biedt topfaciliteiten en ondernemingsvrijheid  

"We hebben bij YER topfaciliteiten waarmee ik mezelf kan blijven ontwikkelen: e-learning, cursussen, masterclasses en meer. En, voor mij net zo belangrijk, een groot aantal zéér ervaren en hulpvaardige seniorcollega’s waarvan ik ontzettend veel leer. Om het in een sportterm samen te vatten: we opereren bij YER op Champions Leagueniveau. 

De ondernemingsvrijheid die heerst bij YER is ook een belangrijke pijler van ons succes. Bij andere grote partijen verloopt veel via vaste afspraken en richtlijnen. Zowel business-ideeën als bijvoorbeeld stappen in je salaris en carrièretraject. Hoe goed je het ook doet, je bent in zo’n corporate vaak slechts een nummertje. Hier ben je juist heel vrij om te ondernemen. Wanneer jij een kans ziet mag je er vól voor gaan. Je presenteert dan je businessplan, waarna onze directeur bij goedkeuring snel groen licht geeft en je van start mag. Je wordt op deze manier echt in je kracht gezet. 

Zo stelde mijn manager al vrij kort na mijn start voor dat ik een van de grootste banken van Nederland zou benaderen. Toen ik en een collega daar met een IT-manager rond de tafel zaten kwam het onderwerp young professionals ter sprake. Deze bank had nog nooit met dit type werknemer gewerkt, maar wij zagen hierin juist mooie kansen. Mijn collega en ik hebben vervolgens een plan van aanpak opgezet, waarvan onze directeur vrijwel direct zei ‘ga ervoor’. Snel daarna hebben we samen met de IT-manager van de bank ons plan doorontwikkeld: een technisch bootcamp inclusief kennismakingsdagen op locatie, speeddates et cetera. Vanuit deze businesscase hebben we inmiddels 26 young professionals geplaatst. De bank is hiermee geholpen aan ambitieuze talenten die op hun beurt een vliegende carrièrestart maken. Een klinkend succes voor álle betrokkenen dus."

Sluit je aan bij gemotiveerd team

"Het team dat ik leidinggeef is zeer gedreven. Onze eagerness, ambitie en de wil om iedere dag beter te worden in ons vak spat ervan af. We zijn daarnaast niet bang om elkaar aan te spreken op dingen die beter kunnen. Soms met een dolletje en soms wat directer, maar uiteraard altijd vanuit respect naar elkaar als teamgenoten. 

Mijn ervaring is dat mensen erg enthousiast worden zodra ze de eerste keer kennismaken met YER. Ik adviseer je daarom het gesprek met ons aan te gaan en te kiezen voor een écht ondernemende volgende stap in IT-recruitment."