Skip to main

Detachering in de bouw: check onze banen en traineeships

De bouwbranche in Nederland staat te springen om talent. Er is een groot aantal ambitieuze plannen, maar hiervoor zijn nog grotere aantallen gemotiveerde bouwprofessionals nodig. Bij YER bieden we je verschillende soorten detacheringsbanen in de bouw aan. Of je nu jarenlange ervaring hebt, of juist wilt beginnen als trainee: lees dit blog en ontdek jouw mogelijkheden voor detachering in de bouw via YER.

Bouwbranche verwacht groei ondanks drukkende factoren

De bouw in Nederland moet aan de ene kant duurzamer en energiezuiniger worden. Aan de andere kant moeten er simpelweg ontzettend veel woningen en gebouwen worden gerealiseerd, zodat iedereen comfortabel kan wonen, werken en recreëren. Na een lichte krimp in 2021 wordt verwacht dat de bouwsector in 2022 met 2% zal groeien, ondanks schaarste aan bepaalde bouwmaterialen. Dat komt volgens ING onder meer door het stijgende aantal vergunningen voor nieuwbouw en aantrekkende investeringen in bedrijfspanden.

De bouwsector zit momenteel dus feitelijk in een drievoudige spagaat. Er moet balans worden gevonden tussen innovatie-, regel- én opleverdruk. Om deze balans te bereiken zijn op korte termijn ontzettend veel bouwprofessionals nodig. Zowel hands-on als bijvoorbeeld in de werkvoorbereiding, projectplanning en -leiding. Lees verder en ontdek hoe je zowel als starter als ervaren bouwprofessional via YER je handen uit de mouwen kan steken in de bouw.

Detacheringsbanen in de bouw en aanverwante branches via YER

Vanuit onze succesvolle samenwerkingen in de bouwbranche zijn partnerships ontstaan met diverse soorten organisaties. Hierdoor kun je via YER gedetacheerd aan de slag bij kleine, middelgrote en (inter)nationaal opererende bouw- en installatiebedrijven. Ook werken we samen met allerlei soorten bedrijven uit de infra, het vastgoed en de energiesector:

Traineeships in de bouw via YER

Traineeships zijn hot. Ook binnen de bouwbranche werken steeds meer (startende) professionals zich versneld omhoog, door tegelijk te werken en leren. Als trainee bereik je binnen twee tot drie jaar een volwaardige functie in de bouw. Ook via YER is dit mogelijk.

Deelnemen aan een traineeship maakt de bouwbranche gezonder. Doordat jij versneld een volleerd bouwprofessional wordt, maak je de poule van talent namelijk groter. En een groeiende talentenpoule betekent dat bouwbedrijven steeds minder mensen bij elkaar hoeven weg te snoepen. Hierdoor kunnen zij zich meer focussen op hun core business: het opleveren van bouwprojecten. En daar wordt iedereen beter van.